دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

خدا عیب این بندگان را آشکار می کند

No image
خدا عیب این بندگان را آشکار می کند

قدس آنلاین: اگرچه ستارالعیوبی از صفات خداوند متعال است اما هستند عده ای که خداوند این صفت خود را برای آنها به کار نمی گیرد و عیب هایشان را آشکار می کند.

به گزارش قدس آنلاین، عیب جویی و خرده گرفتن بر عیوب دیگران از کارهای مذموم و مورد نکوهش در روایات است تا جایی که در لسان معصومان علیهم السلام بابی برای آنها که عیب دیگران را می گویند، وجود دارد.

چنان که امیرمؤمنان امام علی (ع) می فرمایند: «عیب جویی، از زشت‌ترین عیب ها و بدترین گناهان است.»

همچنین، ایشان فرموده اند: «باید منفورترین مردم نزد تو و دورترین آنها از تو كسی باشد، كه بیش از همه عیب جوی مردم است.»

علاوه بر این، مولای متقیان امام علی (ع) می فرمایند: «هر كه دنبال عیب های مردم بگردد، خداوند عیب‌ و زشتی های ‌او را برملا سازد.»

پیامبر اكرم (ص) می فرمایند: «خوشا به حال آن كس كه عیب خودش، او را از پرداختن به عیب های برادران مؤمنش باز دارد.»

حضرت باقر (ع) فرموده اند: «همانا ثواب نيك رفتارى زودتر از هر كار خيرى رسد، و عقوبت ستم و تعدى به مردم زودتر از هر بدى آيد، و همين عيب براى مرد بس است كه از مردمان ببيند چيزى را كه از (ديدن) آن چيز در خودش كور است، يا مردم را به كارى سرزنش كند كه خودش نتواند آن را واگذارد، يا همنشين خود را به چيزى كه به كار او نخورد، آزار دهد.»

ابو حمزه گويد: از حضرت على بن الحسين عليهما السلام شنيدم كه مي فرمودند: «رسول خدا (ص) فرموده: «همين عيب براى مرد بس است كه ببيند از مردمان چيزى را كه در خود نبيند، و همنشين خود را بيازارد به چيزى كه به كار او نخورد.»

همچنین، از امام باقر (ع) است که: «اين عيب براى مرد بس است كه از عيب هاى مردم چيزى را جستجو كند (و در صدد فهميدن آن برآيد) كه از ديدن آن در خود نابينا است، يا چيزى را بر مردم عيب گيرد كه در خود او هست، و نتواند از آن عيب بيرون آيد و به حال ديگرى درآيد، يا همنشين خود را به چيزى كه به كارش نخورد آزار دهد.»

از امیرمؤمنان امام علی (ع) است که: «دنبال عیب های مردم نباش؛ زیرا عیب هایی كه در خودت هست - اگر خردمند باشی - مانع از آن می‌شود كه از كسی عیب جویی كنی.»

همچنین آن حضرت (ع) می فرمایند: «در كودنی آدمی همین بس كه عیب های مردم را ببیند و عیب های خودش بر او پوشیده باشد.»

منابع:

غررالحکم

اصول کافی

بحارالانوار

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

لزوم غرب شناسی

لزوم غرب شناسی

برای خودآگاهی، برای فهم نسبتی که با غرب داریم، برای شناخت اینکه در نظم ایجاد شده دنیای جدید چقدر گرفتار و در بند مبانی غربی هستیم، بی شک باید «غرب» را بشناسیم.
رنسانس اسلامی

رنسانس اسلامی

دکتر نمازی : کمبود اساتید اسلام شناس مانع اصلی تحول علوم انسانی است
پایه گذار فلسفه سیاسی در جهان اسلام

پایه گذار فلسفه سیاسی در جهان اسلام

تأثیر فارابی بر فلاسفه مسلمان در گفت‌وگو با دکتر محسن مهاجرنیا
حرص در تولید و قناعت در مصرف شاخصه جهاد اقتصادی است

حرص در تولید و قناعت در مصرف شاخصه جهاد اقتصادی است

خبرگزاری رسا ـ امام جمعه ابهر بیان داشت: اگر در تولید به کم قانع نباشیم و در مصرف، بهینه مصرف کنیم شعار جهاد اقتصادی، همت مضاعف و کار مضاعف و اصلاح الگوی مصرف محقق خواهد شد.
بیـداری اسـلامی و آینـده جـهان

بیـداری اسـلامی و آینـده جـهان

گفتگو با مولوی محمد اسحاق مدنی ـ رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و مشاور رئیس جمهور در امور اهل سنت

پر بازدیدترین ها

بررسی عوامل قیام مردم مصر

بررسی عوامل قیام مردم مصر

حجت الاسلام دکتر محمدحسن زمانی- رایزن سابق فرهنگی ایران در مصر- در گفت وگو با پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه ای به تبیین و تحلیل و تحولات انقلابی مصر پرداخته است.
اصلاح باورها و رشد فکری جامعه

اصلاح باورها و رشد فکری جامعه

اشاره: نظریه پردازی و تولید علوم و دانش بومی از ضروریات دستیابی به توسعه و پیشرفت در کشور است.
اسلام به وحدت کلمه توصیه می کند

اسلام به وحدت کلمه توصیه می کند

گفت‌وگو با آیت‌الله محمدعلی تسخیری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
لزوم غرب شناسی

لزوم غرب شناسی

برای خودآگاهی، برای فهم نسبتی که با غرب داریم، برای شناخت اینکه در نظم ایجاد شده دنیای جدید چقدر گرفتار و در بند مبانی غربی هستیم، بی شک باید «غرب» را بشناسیم.
سیاست های اصل 44 در گفتگو با همشهری آنلاین

سیاست های اصل 44 در گفتگو با همشهری آنلاین

ابلاغ سیاست‌های اصل 44 در سال 85 از سوی بسیاری از کارشناسان زمینه‌ساز یک تحول جدی در اقتصاد ایران قلمداد شده است.
Powered by TayaCMS