دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

راه رسيدن به آسايش و آرامش

No image
راه رسيدن به آسايش و آرامش

انسان دوست مي دارد آرامش و آسايش را به طور پايدار در اختيار داشته باشد. با آنکه می‌داند آرامش و آسايش دنيا و خوشبختي که در سايه آن به دست مي آيد، ناپايدار است، با اين همه دنبال آن مي رود.

از نظر قرآن، مردم سه دسته هستند: 1. کساني که تنها خوشبختي دنيا را مي خواهند؛ 2. کساني که تنها خوشبختي آخرت را مي خواهند، مانند راهبان مسيحي(حديد، آيه 27)؛ 3. کساني که خوشبختي دنيا و آخرت را مي خواهند.

خداوند در قالب دعا به مردم ياد مي دهد تا خوشبختي هر دو سرا را بخواهند. در آيه 201 سوره بقره آمده است: رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِي الآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ؛ پروردگارا! به ما در دنيا نيکي و و در آخرت نيکي بده! و ما را از عذاب آتش دوزخ حفظ کن!

بهترين سرمشق نيکو که بتواند نيکي دنيا و آخرت را تأمين کند، پيامبر اکرم (ع) است که خداوند او را به خلق عظيم(قلم، آيه 4) ستوده است. از اين رو، ايشان را به عنوان نمونه کامل انساني که با داشتن عناصر بشري(کهف، آيه 110) چون ميل جنسي و مالي و غذايي و مانند آن(فرقان، آيات 7 تا 10) سعادت دنيا و آخرت را به دست آورده اشاره مي کند و می‌فرمايد: لَقَدْ کانَ لَکُمْ في رَسُولِ اللَّهِ اُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَنْ کانَ يَرْجُوا اللَّهَ وَ الْيَوْمَ الْآخِرَ؛ هر آينه براي شما در رسول الله سرمشق نيک براي کساني است که اميد به خدا و روز آخرت دارند.(احزاب، آيه 21)

پس اگر مي خواهيم خوشبختي دنيا و آخرت را با هم داشته باشيم، بايد فلسفه و سبک زندگي خودمان را از پيامبر(ص) بياموزيم و به ايشان اقتدا کنيم. به عنوان نمونه از آيات و روايات بر مي آيد کسي که دنيا و آخرت مي خواهد بايد به نماز به ويژه اول وقت اهتمام ورزد؛ زيرا نماز مهمترين وسيله براي کسب آرامش و آسايش است. اگر از نظر رواني دچار اضطراب و ترس و اندوه هستيد، نماز بهترين مايه آرامش است و اگر مشکلات مالي داريد و دچار بی‌برکتي هستيد، نماز بخوانيد؛ زيرا نماز مهمترين عبادتي است که تقوا را موجب مي شود و تقوا تأمين کننده سعادت دنيا و آخرت است.(بقره، آيه 21؛ حجرات، آيه 14)

روزنامه كيهان، شماره 21529 به تاريخ 16/10/95، صفحه 8 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

لزوم غرب شناسی

لزوم غرب شناسی

برای خودآگاهی، برای فهم نسبتی که با غرب داریم، برای شناخت اینکه در نظم ایجاد شده دنیای جدید چقدر گرفتار و در بند مبانی غربی هستیم، بی شک باید «غرب» را بشناسیم.
رنسانس اسلامی

رنسانس اسلامی

دکتر نمازی : کمبود اساتید اسلام شناس مانع اصلی تحول علوم انسانی است
پایه گذار فلسفه سیاسی در جهان اسلام

پایه گذار فلسفه سیاسی در جهان اسلام

تأثیر فارابی بر فلاسفه مسلمان در گفت‌وگو با دکتر محسن مهاجرنیا
حرص در تولید و قناعت در مصرف شاخصه جهاد اقتصادی است

حرص در تولید و قناعت در مصرف شاخصه جهاد اقتصادی است

خبرگزاری رسا ـ امام جمعه ابهر بیان داشت: اگر در تولید به کم قانع نباشیم و در مصرف، بهینه مصرف کنیم شعار جهاد اقتصادی، همت مضاعف و کار مضاعف و اصلاح الگوی مصرف محقق خواهد شد.
بیـداری اسـلامی و آینـده جـهان

بیـداری اسـلامی و آینـده جـهان

گفتگو با مولوی محمد اسحاق مدنی ـ رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و مشاور رئیس جمهور در امور اهل سنت

پر بازدیدترین ها

لزوم غرب شناسی

لزوم غرب شناسی

برای خودآگاهی، برای فهم نسبتی که با غرب داریم، برای شناخت اینکه در نظم ایجاد شده دنیای جدید چقدر گرفتار و در بند مبانی غربی هستیم، بی شک باید «غرب» را بشناسیم.
اصلاح باورها و رشد فکری جامعه

اصلاح باورها و رشد فکری جامعه

اشاره: نظریه پردازی و تولید علوم و دانش بومی از ضروریات دستیابی به توسعه و پیشرفت در کشور است.
بررسی عوامل قیام مردم مصر

بررسی عوامل قیام مردم مصر

حجت الاسلام دکتر محمدحسن زمانی- رایزن سابق فرهنگی ایران در مصر- در گفت وگو با پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه ای به تبیین و تحلیل و تحولات انقلابی مصر پرداخته است.
رنسانس اسلامی

رنسانس اسلامی

دکتر نمازی : کمبود اساتید اسلام شناس مانع اصلی تحول علوم انسانی است
اسلام به وحدت کلمه توصیه می کند

اسلام به وحدت کلمه توصیه می کند

گفت‌وگو با آیت‌الله محمدعلی تسخیری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
Powered by TayaCMS