دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

جلد اول شرح جامع غزلیات شمس به نیمه رسید

No image
جلد اول شرح جامع غزلیات شمس به نیمه رسید کریم زمانی "شرح جامع غزلیات شمس" را در هفت جلد تالیف می کند. قرار است هر 500 غزل به همراه شرح و توضیحات در قالب یک جلد عرضه شود.
کریم زمانی - محقق و مولاناپژوه - درباره این مجموعه به خبرنگار مهر گفت: من پنج سال است که به شکل متوالی روی "شرح جامع غزلیات شمس" کار می کنم. این کتاب شرح غزلیات مولانا مشتمل بر سه هزار غزل (بیش از 40 هزار بیت) است. هر 500 غزل را در یک جلد به همراه پاره ای توضیحات منتشر خواهم کرد. این مجموعه احتمالا هفت جلدی خواهد بود که فعلا کار نیمی از جلد نخست را به انجام رسانده ام.
این مولاناشناس با اشاره به بیان لطیف و هنرمندانه مولوی خاطرنشان کرد: بیان هنری مولانا موجب اشتیاق و استقبال طیفهای مختلف جامعه نسبت به این اثر شده است. در زمانی که یک فاصله عمیق میان متون کلاسیک و نسل امروز قرار گرفته، می بینیم که اشعار مولانا بسیار مورد توجه واقع می شود.
زمانی اضافه کرد: صرف نظر از بار هنری اشعار، صدق باطن مولانا از دیگر مولفه های مهم مشهود در مثنوی است. بیانی در خواننده تاثیر می گذارد که از غل و غش به دور باشد و اشعار مولانا به راستی این چنین است. نگاه او به مسائل پیرامون خود، جهان شمول و وسیع است. مولوی هرگز خود را به مشرب خاصی محدود نکرد.
وی اضافه کرد: مثنوی به قدری جامع است که از آن می توان به عنوان یک دستورالعمل برای دستیابی به کمال و زندگی با سعادت و سالم یاد کرد.
از این پژوهشگر ادبی به تازگی ترجمه و شرح قرآن کریم به پایان رسیده است. این کتاب را دو نشر قطره و نامک با همکاری یکدیگر منتشر خواهند کرد. زمانی در این کتاب ضمن ارائه ترجمه ای از قرآن، در ذیل ترجمه هر آیه توضیحاتی را برای رفع ابهام ذکر کرده است.
"شرح جامع مثنوی" (نشر اطلاعات) هم از جمله آثار تجدیدچاپی کریم زمانی است که اخیرا به چاپ بیست و پنجم رسیده است. این کتاب به زبانهای ازبکی، روسی، آلمانی، بلغاری و چینی ترجمه شده است.
منبع: مهرنیوز

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

آیت الله حاج میرزا محمد غروی تبریزی (آیت اخلاص)

او يكي از علماي واقعي و زاهد بود و تا آخر عمر، تدريس را ترك نكرد . در سرما و گرما و با كهولت سن، راه طولاني را پياده به مدرسه طالبيه مي آمد . چند بار شاگردانش عرض كردند: «حاج آقا چرا سوار تاكسي نمي شويد؟» فرمود: «من كه توان آمدن دارم، چرا مال امام را خرج كنم؟
No image

حضرت آیت الله حاج میرزا علی هسته ای اصفهانی

مرحوم هسته اي اصفهاني، موقعي كه آوازه و شهرت مرحوم آيت الله شهيد شيخ فضل الله نوري در ايران منتشر شده بود، وارد تهران شد و ابتدا به دروس برخي از اساتيد مشهور تهران رفت، ولي آنان را قابل استفاده براي خود نديد و دروس آنان را قابل مقايسه با اساتيد اصفهان ندانست.
No image

مرحوم حاج عباسعلی حسینی

در این بخش سیره ی تبلیغی مرحوم حاج عباسعلی حسینی بیان شده است.
No image

حاج شیخ حسن حجتی واعظ

رحوم حجتي واعظ، سخنوري بصير، شجاع، بليغ و فصيح بود . هنوز هم بعد از چهل سال از خاموش شدن اين خورشيد درخشان شمال، در افواه و السنه مردم سخن از ملاحت و شيريني سخنان وي مي رود .
No image

امام خمینی (ره) آینه مهر و قهر

امام در طول شبانه روز حتي يك دقيقه وقت تلف شده و بدون برنامه از قبل تعيين شده نداشتند . با توجه به شرايط سني و ميزان فعاليتي كه داشتند، باز هم ساعات خاصي را در سه نوبت - هر كدام، نيم تا يك ساعت - به اهل منزل اختصاص داده بودند كه هر كدام از ما كه مايل بوديم خدمت ايشان مي رسيديم و مسائل خودمان را مطرح مي كرديم.

پر بازدیدترین ها

No image

شيخ جعفر مجتهدي(ره)1

جت الإسلام دکتر محمد هادی امینی، فرزند برومند مرحوم آیت الله علامه امینی صاحب کتاب نفیس «الغدیر» نقل کردند:در سال 1349 هـ ش پس از وفات مرحوم پدرم علامه امینی، به خاطر تألیف و نشر کتابی به نام «قهرمان فخر» که در آن مطالبی بر ضد حزب بعث درج شده بود؛ دولت عراق تصمیم به جلب و محاکمه من گرفت.لذا مجبور به ترک نجف اشرف و عازم ایران شدم و در تهران اقامت گزیدم.
No image

شيخ جعفر مجتهدي(ره)8

جناب مجتهدی در مورد عظمت معنوی جناب حافظ برای استاد مجاهدی نقل کرده اند :روزی مأمور شدم تا به اصفهان رفته و به مدت یک هفته مرکب یکی از روضه خوان های اهل بیت را تر و خشک کنم! ایشان می فرمودند:بعد از اتمام ماموریت ، از خانه که بیرون آمدم، مأموریت دیگری به من محول شد که بایستی به شیراز می رفتم. وقتی به دروازه قرآن شیراز رسیدم، نوری مرا تا حافظیه همراهی کرد.
No image

شيخ جعفر مجتهدي(ره)3

انه اجدادی مرحوم حجت الاسلام برقعی محل آمد و شد علمای ربانی و دوستان آل الله در قم بود و خود ایشان نیز در اقامه عزاداری برای سالار شهیدان سعی بلیغی داشتند و معمولاً در دهه اول محرم هر سال پر رونق ترین مجالس عزاداری اباعبدالله الحسین (علیه السلام) در منزل ایشان برگزار می شد و مورد عنایت طبقات مختلف مردم بود زیرا قدمت یکصد ساله داشت و نذورات بسیاری که هر سال در اختیار این بیت قرار می گرفت حاکی از نتایجی بود که مردم متدین قم و دیگر شهرها از توسلات خود در آنجا می گرفتند.
No image

آیت الله آقا سید محمدتقی معصومی اشکوری رحمه الله

مرحوم آيت الله معصومي اشكوري مردي بزرگ وصاحب كشف و شهود بود و آن گونه كه مشهور است و خود آن جناب در كتاب دو چوب و يك سنگ ذكر كرده است، اسم اعظم را مي دانست و داراي كراماتي عجيب و غريب بوده و عارف به معارف شيعه، عالم به علوم ادب و فقه و اصول و منطق و كلام و علوم غريبه بوده و آن گونه كه مشهور است، داراي طي الارض بوده است .
No image

شيخ جعفر مجتهدي(ره)10

زمانی که آقای مجتهدی در قم بسر می بردند، دهه اول ماه محرم در منزلشان مراسم سوگواری و عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) برپا بود، یک روز عاشورا که در خدمتشان بودیم و بیرون اتاق در حیاط، مراسم عزاداری برقرار بود، یکمرتبه حالشان دگرگون شد و شروع به بیان صحنه ای از روز عاشورا نمودند و به طوری آن را مجسم کردند که هر روز عاشورا آن صحنه در نظرم آمده و هرگز آن را فراموش نمی کنم.
Powered by TayaCMS