دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

کتاب مذهب اهل عشق

کتاب مذهب اهل عشق، مجموعه ای از کرامات و دستورالعمل های عرفانی و حکایات تاریخی از بزرگان و علما است.
کتاب مذهب اهل عشق
کتاب مذهب اهل عشق

کتاب مذهب اهل عشق، مجموعه ای از کرامات و دستورالعمل های عرفانی و حکایات تاریخی از بزرگان و علما است.

مطالب این کتاب در دو بخش طراحی شده است. «کرامات و دستورالعمل‌های عرفانی از عاشقان آسمانی» بخش اول را تشکیل داده است که در آن به مطالبی از بزرگانی نظیر «سید رضی»، «سید مرتضی»، «سید بن طاووس»، «علامه حلی»، «مقدس اردبیلی»، «شیخ بهایی»، «سید محمد باقر میرداماد»، «محمد باقر وحید بهبهانی»، «علامه بحر العوم»، «ملامهدی نراقی»، «ملا محسن فیض کاشانی»، «شیخ عباس تهرانی»، «شیخ حسنعلی اصفهانی»، «آخوند ملا عباس تربتی»، «میرزا جواد آقا ملکی تبریزی»، «شیخ عباس قمی»، «شیخ رجبعلی خیاط»،«آیت الله مرعشی نجفی»، «آیت الله بهاءالدینی»، «آیت الله مشکینی»، «آیت الله محمد تقی بهجت» و «آیت الله جوادی» پرداخته شده است.

گلچینی از روایات و حکایت های پندآموز و شنیدنی بخش دوم کتاب است. در این بخش به مطالبی چون «حب آل محمد (ص)»، «همنشین حضرت داوود در بهشت»، «شرط قبولی اعمال»، «رفع یک شبهه»، «وصول طلبکاری»، «ملاجعفر و حق الناس»،«دعای واپسین پیشوای معصوم(ع)»، «لذت زودگذر»، «من از خود راضی نیستم»، «راز سکوت»، «نماز سی سال خود را قضا کرد»، «بدانم و بمیرم بهتر است»، «فریب شیطان هنگام نزع روح»، «مانع شهادتین»، «علت این همه ثواب برای گریه برای امام حسین (ع)»، «سوگواری حضرت زکریا»، «خواب عجیب مقبل شاعر» اشاره شده و در آخر کتاب مناجات و کتابنامه را می خوانید.

در بخشی از کتاب در مورد آیت الله شهید سیدحسن مدرس آمده است : «مرحوم شیخ حسنعلی اصفهانی گفته است: روزی در نجف، طلبه ای به اتاق ما آمد . من و مدرس، هم اتاق بودیم. آن طلبه، دچار سر درد شدیدی شده بود و مدت یک هفته، تبش قطع نمی شد. مدرس، دست به پیشانی طلبه گذاشت و آیه نور را خواند. پس از خواندن این آیه، سردرد طلبه تسکین یافت و تبش قطع شد. من در همه روزهایی که با سید بودم، هرگز نماز شبش ترک نشد. او اهل نماز و دعا و مطالعه بود. من شنیدم که یکی از اهالی خواف در زندان دچار تب شدیدی شده، به خدمت مدرس می رود. مدرس هم پیراهن خود را بر تن او می پوشاند و او شفا می یابد.»

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

آیت الله حاج میرزا محمد غروی تبریزی (آیت اخلاص)

او يكي از علماي واقعي و زاهد بود و تا آخر عمر، تدريس را ترك نكرد . در سرما و گرما و با كهولت سن، راه طولاني را پياده به مدرسه طالبيه مي آمد . چند بار شاگردانش عرض كردند: «حاج آقا چرا سوار تاكسي نمي شويد؟» فرمود: «من كه توان آمدن دارم، چرا مال امام را خرج كنم؟
No image

حضرت آیت الله حاج میرزا علی هسته ای اصفهانی

مرحوم هسته اي اصفهاني، موقعي كه آوازه و شهرت مرحوم آيت الله شهيد شيخ فضل الله نوري در ايران منتشر شده بود، وارد تهران شد و ابتدا به دروس برخي از اساتيد مشهور تهران رفت، ولي آنان را قابل استفاده براي خود نديد و دروس آنان را قابل مقايسه با اساتيد اصفهان ندانست.
No image

مرحوم حاج عباسعلی حسینی

در این بخش سیره ی تبلیغی مرحوم حاج عباسعلی حسینی بیان شده است.
No image

حاج شیخ حسن حجتی واعظ

رحوم حجتي واعظ، سخنوري بصير، شجاع، بليغ و فصيح بود . هنوز هم بعد از چهل سال از خاموش شدن اين خورشيد درخشان شمال، در افواه و السنه مردم سخن از ملاحت و شيريني سخنان وي مي رود .
No image

امام خمینی (ره) آینه مهر و قهر

امام در طول شبانه روز حتي يك دقيقه وقت تلف شده و بدون برنامه از قبل تعيين شده نداشتند . با توجه به شرايط سني و ميزان فعاليتي كه داشتند، باز هم ساعات خاصي را در سه نوبت - هر كدام، نيم تا يك ساعت - به اهل منزل اختصاص داده بودند كه هر كدام از ما كه مايل بوديم خدمت ايشان مي رسيديم و مسائل خودمان را مطرح مي كرديم.

پر بازدیدترین ها

No image

شيخ جعفر مجتهدي(ره)10

زمانی که آقای مجتهدی در قم بسر می بردند، دهه اول ماه محرم در منزلشان مراسم سوگواری و عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) برپا بود، یک روز عاشورا که در خدمتشان بودیم و بیرون اتاق در حیاط، مراسم عزاداری برقرار بود، یکمرتبه حالشان دگرگون شد و شروع به بیان صحنه ای از روز عاشورا نمودند و به طوری آن را مجسم کردند که هر روز عاشورا آن صحنه در نظرم آمده و هرگز آن را فراموش نمی کنم.
No image

حضرت آیت الله حاج میرزا علی هسته ای اصفهانی

مرحوم هسته اي اصفهاني، موقعي كه آوازه و شهرت مرحوم آيت الله شهيد شيخ فضل الله نوري در ايران منتشر شده بود، وارد تهران شد و ابتدا به دروس برخي از اساتيد مشهور تهران رفت، ولي آنان را قابل استفاده براي خود نديد و دروس آنان را قابل مقايسه با اساتيد اصفهان ندانست.
No image

شيخ جعفر مجتهدي(ره)1

جت الإسلام دکتر محمد هادی امینی، فرزند برومند مرحوم آیت الله علامه امینی صاحب کتاب نفیس «الغدیر» نقل کردند:در سال 1349 هـ ش پس از وفات مرحوم پدرم علامه امینی، به خاطر تألیف و نشر کتابی به نام «قهرمان فخر» که در آن مطالبی بر ضد حزب بعث درج شده بود؛ دولت عراق تصمیم به جلب و محاکمه من گرفت.لذا مجبور به ترک نجف اشرف و عازم ایران شدم و در تهران اقامت گزیدم.
No image

شيخ جعفر مجتهدي(ره)8

جناب مجتهدی در مورد عظمت معنوی جناب حافظ برای استاد مجاهدی نقل کرده اند :روزی مأمور شدم تا به اصفهان رفته و به مدت یک هفته مرکب یکی از روضه خوان های اهل بیت را تر و خشک کنم! ایشان می فرمودند:بعد از اتمام ماموریت ، از خانه که بیرون آمدم، مأموریت دیگری به من محول شد که بایستی به شیراز می رفتم. وقتی به دروازه قرآن شیراز رسیدم، نوری مرا تا حافظیه همراهی کرد.
No image

شيخ جعفر مجتهدي(ره)2

روزی درخدمت آقای مجتهدی بودم ایشان در حالی که بسیار منقلب بودند، تعریف کردند:چند سال پیش که در قم بسر می بردم روز عاشورا به شدت مریض بودم و به طوری درد سراسر وجودم را فرا گرفته بود که نمی توانستم از رختخواب برخیزم.طبق معمول همه ساله در آن روز هم مراسم عزاداری در منزل برپا بود. در همان هنگام با حال سختی که داشتم متوسل به حضرت علی اصغر (علیه السلام) شدم و حالتی به خصوص برایم پیدا شد و صحنه هایی را مشاهده کردم.
Powered by TayaCMS