دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

باید بندگی خدا را کرد

باید بندگی خدا را کرد. اگر بگویی: دلم می‌خواهد چنین کنم، در فلان مسیر حرکت کنم، این همان مسیر شیطان است.
باید بندگی خدا را کرد
باید بندگی خدا را کرد
نویسنده: از مواعظ اخلاقی آیت الله بهاء الدینی(ره)

باید بندگی خدا را کرد. اگر بگویی: دلم می‌خواهد چنین کنم، در فلان مسیر حرکت کنم، این همان مسیر شیطان است. مسلمان کسی است که در حرکتش رضای خدا را ملاحظه کند. ببیند آیا خدا راضی است؟ آیا این بساطی که فعلاً در دنیا پیدا کرده است مورد رضای خداست؟ یا همه آنها بر خلاف رضای خداست! جمیع ماسوی الله و آنچه غیر خداست، حجاب عن الله هستند.

کسانی که ایمان به خدا آورده‌اند، عملشان برای خداست و آن عمل برای آنان سازندگی دارد. نماز آنها سازنده است، مومن را می‌سازد. به گونه‌ای که از رذایل و منکرات فاصله پیدا می کند. روزه آنها سازنده است. مومن اگر صائم (روزه دار) شد، مخصوصاً صومی که غیر از امساک از خوردن و آشامیدن و سایر چیزهایی که باید ترک کند، است، زبان، چشم و قلبش هم صائم باشد، چنین صومی سازنده است.‌

راه رسیدن به مقامات عالی انسانی که حد نهایت ندارد، در سایه بندگی است. انسان به میزانی که حرکتش الهی شود و خالص گردد، به خداوند و اولیای او نزدیک می‌شود. انسان باید از انبیا(ع) تبعیت کند و راه آنان را برود، تا به کمالاتی که برای او آماده کرده اند برسد. نبی اکرم(ص) خود را پاک کرده بود و به مقام طهارت نفس رسیده بود، تا به مقام خاتمیت و معراج و نبوت و ولایت رسید. خود را اصلاح کنید، خود را تزکیه کنید، خود را تهذیب کنید، با خدا ارتباط پیدا کنید. ارتباط خدا به معنی کناره‌گیری از مردم نیست، بلکه باید کار مردم را برای خدا انجام دهید. معاشرت و کسب برای خدا باشد. اگر با خدا ارتباط پیدا کنید، دیگر رها نمی کنید. همه بدیها به خاطر این است که رابطه برقرار نمی‌شود. اگر انسان دستگاه توحید را فهمید، اگر فهمید همه چیز در دستگاه خدا هست، نمی‌تواند از دستگاه خدا صرف نظر کند.

مقاله

نویسنده از مواعظ اخلاقی آیت الله بهاء الدینی(ره)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

شرح خطبه حضرت زهراعلیهاالسلام 16 (پاسخ حضرت زهرا(س) به ابوبکر)

در این بخش متن سخنرانی با عنوان شرح خطبه حضرت زهراعلیهاالسلام 16 (پاسخ حضرت زهرا(س) به ابوبکر) در موضوع شرح خطبه فدكیه آورده شده است.
No image

شرح خطبه حضرت زهراعلیهاالسلام 15 (پاسخ ابوبکر)

در این متن به شرح خطبه حضرت زهراعلیهاالسلام 15 (پاسخ ابوبکر) با موضوع شرح خطبه فدكیه پرداخته شده است.
No image

شرح خطبه حضرت زهراعلیها السلام 12 (سخن حضرت(س) با انصار)

در این بخش متن سخنرانی با عنوان شرح خطبه حضرت زهراعلیها السلام 12 (سخن حضرت(س) با انصار) در موضوع شرح خطبه فدكیه آورده شده است.
No image

شرح خطبه حضرت زهرا سلام الله علیها 10(غصب فدک)

در این متن به شرح خطبه حضرت زهرا سلام الله علیها 10(غصب فدک) با موضوع شرح خطبه فدكیه پرداخته شده است.
No image

شرح خطبه حضرت زهراعلیهاالسلام 9 (فتنه سقیفه)

در این متن به شرح خطبه حضرت زهراعلیهاالسلام 9 (فتنه سقیفه) با موضوع شرح خطبه فدكیه پرداخته شده است.

پر بازدیدترین ها

No image

شرح خطبه حضرت زهراعلیهاالسلام11 (فدک؛ ارث پیامبر برای فاطمه علیهاالسلام)

در این متن به شرح خطبه حضرت زهراعلیهاالسلام11 (فدک؛ ارث پیامبر برای فاطمه علیهاالسلام) با موضوع شرح خطبه فدكیه پرداخته شده است.
No image

شرح خطبه حضرت زهراعلیهاالسلام2 (حمد الهی و شکر نعمتها)

متن سخنرانی شرح خطبه حضرت زهراعلیهاالسلام2 (حمد الهی و شکر نعمتها) در موضوع شرح خطبه فدكیه در این بخش قرار دارد.
No image

شرح خطبه حضرت زهراعلیهاالسلام 17 (اتمام حجّت حضرت زهرا(س) با مردم)

در این بخش متن سخنرانی با عنوان شرح خطبه حضرت زهراعلیهاالسلام 17 (اتمام حجّت حضرت زهرا(س) با مردم) در موضوع شرح خطبه فدكیه آورده شده است.
No image

شرح خطبه حضرت زهراعلیهاالسلام 15 (پاسخ ابوبکر)

در این متن به شرح خطبه حضرت زهراعلیهاالسلام 15 (پاسخ ابوبکر) با موضوع شرح خطبه فدكیه پرداخته شده است.
No image

عفت در زندگی حضرت فاطمه علیهاالسلام

متن سخنرانی عفت در زندگی حضرت فاطمه علیهاالسلام در موضوع شرح خطبه فدكیه در این بخش قرار دارد.
Powered by TayaCMS