دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

قیام حضرت با شمشیر

No image
قیام حضرت با شمشیر

نویسنده : محمد محسن مردانی

كلمات كليدي : سيف،يهود ونصاري، قدرت،مرگ سرخ و سفيد،پرچم سياه

محمد ابن مسلم از امام باقر (ع) روایت کرده است که حضرت فرمودند:« و اما شباهت مهدی به جدش مصطفی به خروج وی با شمشیر و کشتن دشمنان خدا و رسولش و جباران و طاغوت‌ها است، و همانا او به توسط شمشیر و ترس نصرت و یاری خواهد شد. »[1]

وقتی صحبت از شمشیر حضرت ولی عصر (عج) می‌شود خیلی از افراد این سوال برایشان پیش می‌آید که در عصری که اسلحه‌های مدرن و پیشرفته به قدری تولید شده که می‌توانند چندین بار کل بشر را نابود کنند، آیا امام زمان (عج) هنگام ظهور از شمشیر که یک اسلحه قدیمی و برای جنگ‌های تن به تن کاربرد داشته استفاده می‌کنند؟

برای این سوال می‌توان به دو گونه پاسخ داد.

1- ما مصداق شمشیر را همان معنای لغوی شمشیر بگیریم که می‌توانیم بگوئیم در عصر ظهور، اکثر مردم حتی یهود ونصاری به اسلام ایمان می‌آورند همان گونه که امام باقر (ع) می‌فرمایند:

« بدرستی که مهدی(عج)تابوت سکینه را از غار انطاکیه و اسفار تورات را از کوهی در شام بیرون می‌آورد و با آنها به جامعه یهود احتجاج می‌کنند و گروه فراوانی از آنها به اسلام می‌گروند.»[2]

زیرا از طرفی در هنگام ظهور دو سوم مردم جهان با مرگ سرخ و سفید (جنگ و طاعون) کشته شده‌اند و تنها یک سوم مانده‌اند[3] و از این یک سوم هم که از افراد زیادی به اسلام رو آورده‌اند و اسلام را به عنوان دین نجات بخش خود قبول نموده‌ا‌ند که اگر این گونه باشد تعداد اندکی می‌مانندکه سرسختانه با حضرت مبارزه می‌کنند و اینان دشمنان حضرت هستند که هرگز ایمان نمی‌آورند و هلاک کردن این تعداد با شمشیر ممکن است.

و یا این که ما در روایات زیادی داریم که خداوند رعب و ترس ایشان را در قلوب مخالفین قرار می‌دهد همان گونه که امام صادق (ع) می‌فرمایند:

پرچم سیاه رسول اکرم (ص) را به احتزاز در‌می‌آوردند از راست و چپ به مسافت یک ماه را رعب آن حضرت می‌گیرد.[4]

بنابراین ممکن است این رعب و ترس سبب شود که دشمنان نتوانند از اسلحه‌هایشان استفاده کنند. بدین گونه که یا تسلیم شوند؛ یا پا به فرار بگذارند بنابراین در این صورت هم باز شمشیر کفایت می‌کند.

2- ما مصداق شمشیر در روایات را نشانه و نماد قدرت بگیریم.اگر این گونه باشد هیچ مانعی ندارد که حضرت از سلاح‌های پیشرفته استفاده کنند همانگونه که در روایات در مورد اعجاب ایشان بیان شده است که بر فراز ابرها راه می‌روند[5] که برخی تعبیر به هواپیماها و جتهای امروزی می‌کنند که در مصداق واقعی مسافرت بر روی ابرها هستند و یا در برخی دیگر از روایات تصریح شده است که یاران مهدی شمشیرهایی از آهن دارند ولی جنس آنها از غیر آهن است. اگر یکی از آنان با شمشیر خود بر کوهی ضربه بزند آن را دو نیم می‌کند.[6] و یا یاران مهدی اگر با سپاهیانی که بین مشرق و مغرب را فراگرفته‌اند درگیر شوند، آنان را در لحظه‌ای نابود می‌کنند و هرگز سلاح دشمن در آنان تأثیر نمی‌کند.[7]

این روایت حاکی از استفاده حضرت و یارانش از سلاح‌های فوق مدرنی است که هیچ اسلحه‌ای یارای مقاومت در برابر آن را ندارد.

همچنین ما در مثال‌های عامیانه بین خودمان هم شمشیر را تعبیر به اسلحه و مبارزه می‌کنیم. مثل اینکه: وقتی می‌گوییم فلانی شمشیر را از روبسته؛ یعنی مبارزه را آشکار کرده است .

از طرف دیگر وقتی نگاهی دقیق به احادیث می‌اندازیم متوجه می‌شویم که این احادیث از زبان ائمه اطهار علیهم السلام بیش از هزار سال پیش مطرح شده‌اند و اگر آنها درآن زمان می‌خواستند نام تفنگ یا هواپیما یا جت را ببرند مردم هرگز منظور ایشان را متوجه نمی‌شدند در حالیکه ایشان باید صحبت‌هایشان را بگونه‌ای نمادین مطرح می‌کردند که مردم تمام عصرها و زمان‌ها متوجه آنان شوند .

پس در آخر بدین نتیجه می‌رسیم که اگر مصلح جهانی آمد؛ تنها برای تبشیر و انذار و صلح کردن نیامده است زیرا گذر تاریخ به ما نشان می‌دهد که اگر قرار بود همه کارها با صلح و سازش پیش برود مصلحان گذشته و ائمه می‌توانستند خداپرستی را آئین یگانه جهانیان کنند بنابراین همگان باید بدانند که این مصلح برای اعتلای دین اسلام و جنگ علیه کفار آمده است تا دیگران جهان را عرصه تاخت و تاز هوسرانی‌هایشان نکنند و بدانند که دوره سرکشی و طغیان و سستی به پایان رسیده است.

مقاله

جایگاه در درختواره عقائد فرق
جایگاه در درختواره اثنا عشریه

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

تاثیر حسن و قبح عقلی و عدالت در شریعت اسلامی

تاثیر حسن و قبح عقلی و عدالت در شریعت اسلامی

پرسش: اصل «حسن و قبح عقلی» و «عدالت» چه تاثیراتی در شریعت اسلامی دارد؟ لطفا به نحو اجمال توضیح دهید
سیری در زیارت ناحیه مقدسه

سیری در زیارت ناحیه مقدسه

اشاره: زیارت ناحیه مقدسه یکی از زیارتهای امام حسین علیه‌السلام است که از جانب حضرت حجت(عج) صادر شده ‌است.
جایگاه عقل در نظام فقهی امام صادق(ع)

جایگاه عقل در نظام فقهی امام صادق(ع)

بخش عمده‌ای از امامت 34ساله امام صادق(ع) در دورانی همزمان با فرود امویان و فراز انقلاب گونه عباسیان بوده است؛
سیدحسنی از منظر روایات

سیدحسنی از منظر روایات

پرداختن به مباحث مهدویت و علائم ظهور،
No image

تمسک به سنت برای مخالفت با حکمت

اساسا در عالم اسلام دسته بندی‌ها و گروه هایی درخصوص مسائل اعتقادی و عملی وجود داشته است، یکی از این دسته بندی‌ها، تقابل مکتب طرفدار حکمت با مکتب طرفدار حدیث است.

پر بازدیدترین ها

سیری در زیارت ناحیه مقدسه

سیری در زیارت ناحیه مقدسه

اشاره: زیارت ناحیه مقدسه یکی از زیارتهای امام حسین علیه‌السلام است که از جانب حضرت حجت(عج) صادر شده ‌است.
No image

نقد جزیره خضراء

تاریخ جهان اسلام و عقاید و افکارى که در بستر آن ظهور و بروز کرده، اقیانوسى متلاطم و بى‌کران و عرصه‌اى بسیار گسترده است .
سیدحسنی از منظر روایات

سیدحسنی از منظر روایات

پرداختن به مباحث مهدویت و علائم ظهور،
رابطه قرآن و حدیث

رابطه قرآن و حدیث

قرآن و حدیث دو گوهر گران‌بها و دو گنجینه بی پایان و دو دریای بی‌کران‌اند. رسول گرامی، امت اسلام را به چنگ زدن و همراهی با آن دو دعوت کرد
نگاهی گذرا به اسناد و منابع مکتوب خطبه فدک

نگاهی گذرا به اسناد و منابع مکتوب خطبه فدک

خطبه‌اى که بانوى گرامى اسلام، حضرت فاطمه زهرا(س)، در فاصله زمانى کوتاهى پس از رحلت مصیبت‌بار پدر بزرگوارشان، در مسجدالنبى (ص) و در حضور بسیارى از انصار و مهاجرین ایراد فرمودند، یکى از اسناد و مدارک تاریخى مهم مربوط به وقایع صدر اسلام، و تحولاتى است که منجر به انزواى کامل امام على(ع) از صحنه سیاسى ـ اجتماعى جامعه گردید.
Powered by TayaCMS