دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

غدیرخم، بزرگترین عید مسلمانان، هر روز باید تفسیر شود.

No image
غدیرخم، بزرگترین عید مسلمانان، هر روز باید تفسیر شود.
شارح صحیفه سجادیه و خطبه فاطمیه با تأکید بر اهمیت عید غدیر خم، گفت: علامه طباطبایی می‌گوید قرآن کریم باید هر دو سال یک‌بار به‌روز تفسیر شود، این کار برای واقعه غدیر که بزرگترین عید اسلام است باید هر روز انجام شود.
 
محمد‌تقی خلجی، شارح صحیفه سجادیه و خطبه حضرت زهرا (س)، در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، افزود: یکی از روزهایی که در آن مسأله جانشینی پیامبر اکرم (ص) مطرح شد «یوم الدار» است که پیامبر بستگان خود را جهت میهمانی دعوت کرد و فرمود: هر کس پیش از همه دعوت من را بپذیرد جانشین من است و در آن جمع تنها حضرت علی (ع) به ندای پیامبر لبیک گفت.                                                                                     
وی اضافه کرد: روز دیگر، 70 روز مانده به رحلت پیامبر بود که پیامبر مردم را پس از بازگشت از مراسم حج در منطقه غدیر خم جمع کرد و در حضور مسلمانان به دستور خداوند، حضرت علی(ع) را جانشین خود معرفی می‌کند و حتی خلیفه اول و دوم با ایشان بیعت می‌کنند و تبریک می‌گویند. همچنین پیامبر در طول سال‌های تبلیغ خود، مسأله جانشینی حضرت علی(ع) را تذکر داده است.                                              
وی در ادامه گفت: اسلام یک دین اجتماعی است و دستورات فردی و عمومی برای مردم دارد، همچنین اسلام دینی است که آمده زندگی افراد را سامان ببخشد؛ پس این دین نیاز به یک رهبر آگاه، شایسته، لایق و دنباله‌رو پیامبر دارد که با پیام‌های الهی آشنا باشد و در آن جمع فقط حضرت علی (ع) صاحب این خصوصیات بود.                                
خلجی اضافه کرد: همچنین خداوند در قرآن می‌فرماید سنت‌های من به هیچ وجه تغییر نمی‌کنند و دگرگون هم نمی‌شوند و حقایقی ثابت و با دوام هستند که تا پایان انقراض زندگی بشر همراه بشر هستند. یکی از این سنت‌ها انتخاب وصی و جانشین بعد از خود است و نمی‌توان فرض کرد پیامبر که خاتم پیامبران است و آخرین دین را آورده است از این قاعده مستثنی باشد.                           
نویسنده کتاب «تشیع و انتظار» گفت: جالب توجه است که «دکتر عبدالله علایلی» از بزرگان اهل سنت اعلام کرده است: کسی که غدیر را انکار کند حقیقت اسلام را انکار کرده است. همچنین مرحوم امام شرف‌الدین در کتاب «المراجعات» خود به نقل از منابع اهل سنت به طور مفصل مسأله جانشینی را بیان می‌کند.                               
این پژوهشگر حوزوی گفت: این مسأله آن قدر مهم بوده است که ولتر دانشمند فرانسوی می‌گوید: آخرین سفارش پیغمبر که جانشینی حضرت علی(ع) است عملی نشد                                   .
وی در خصوص شناخت واقعه غدیر گفت: برای شناخت واقعه غدیر باید مردم را از این قضیه آگاه کنیم و مسائل را به صورت مستند بیان کنیم؛ همچنین گذشته از نقل قول، به عقل خود مراجعه کنیم. با قدری تأمل می‌توان فهمید که باید چه کسی به عنوان جانشین پیامبر انتخاب شود.                 
همچنین مسأله غدیر تنها اعلام حکومت نیست، بلکه مسأله امامت که یک مسأله بسیار مهم‌ است در این واقعه وجود دارد.                    
خلجی در مورد بهترین عید مسلمانان اظهار داشت: عید غدیر حافظ تمامی عیدهاست و اگر غدیر نباشد بعثت هم وجود ندارد، همانطور که خداوند در قرآن به پیامبر می‌فرماید: اگر مسأله جانشینی را اعلام نکنی به منزله این است که در طول تبلیغ دین اسلام هیچ کاری انجام ندادی.       
نویسنده کتاب «اسرار خاموشان» گفت: علامه طباطبایی می‌گوید قرآن کریم باید هر دو سال یک‌بار به‌روز تفسیر شود، این کار برای واقعه غدیر که بزرگترین عید اسلام است باید هر روز انجام شود.                     
شارح صحیفه سجادیه و خطبه حضرت زهرا (س) در خصوص تبلیغ واقعه غدیر در پایان گفت: کارهایی که تا‌کنون در این زمینه انجام شده است کافی نیست و تبلیغ در این زمینه باید هر روز به شکل منطقی، معقول و مستند انجام شود.
 
 
 
منبع: www.farsnews.ir
 

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

بسته فرهنگی امام مهدی تولید شد

بسته فرهنگی امام مهدی تولید شد

به گزارش خبرگزاری فارس، به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، این بسته فرهنگی شامل 5 پوستر تزئینی با طرح هایی از اشعاری درباره حضرت مهدی (عج) از قیصر امین پور، دعای فرج و دعای نیمه شعبان است.
Powered by TayaCMS