دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

فرق بشارت و سرور

No image
فرق بشارت و سرور

واژه بشارت هم براي خبر شاد و هم ناشاد به کار مي رود. بنابراين اختصاص به خبرهاي شادي آور ندارد. از اين رو خداوند در آيه 21 آل عمران درباره کافران مي فرمايد: فَبَشِّرْهُمْ بِعَذابٍ اَليمٍ؛ به آنان به عذاب دردناک بشارت ده!

البته برخي گفته اند که اين از باب استهزاء و تمسخر است چنانکه گاه به کافران در دوزخ خطاب مي شود: ذُقْ إِنَّكَ اَنتَ الْعَزِيزُ الْكَرِيمُ؛ از عذاب بچش که تو عزيز و کريم هستي.(دخان، آيه 49) همين تعبير استهزايي را در جايي ديگر با عبارت هدايت به سوي دوزخ بيان مي کند. يعني عبارت هدايت را به تمسخر براي هدايت به دوزخ بيان کرده تا آنان را خوار و خفيف دارد:فاهدوهم الي صراط الجحيم.(صافات، آيه 23)

ولي بشارت و تبشير به خبري گفته مي شود که در شخص تأثير گذاشته و آثار آن خبر در بشره و پوست و چهره آشکار شود. پس تنها به خبرهاي شادي آور اطلاق نمي شود بلکه به خبرهاي تلخ و دردآور نيز بشارت اطلاق مي شود. تبشير و بشارت مي تواند اثر بدحالي و خوشحالي را به دنبال داشته باشد.

همچنين سرور نيز اين گونه است يعني به هر دو خبر اندوه و شادي اطلاق مي شود؛ زيرا مسرت خبر خوشحال کننده نيست، بلکه مي تواند اندوه آور باشد. اين واژه به معناي خطوط چهره است و اسارير به خطوط چهره مي گويند؛ يعني اخباري که در چهره، خطوطي را ايجاد مي کند. حال اين خبر شادي آور يا غم آور باشد، واکنشي را در چهره شخص ايجاد مي کند که با توجه به خوب و بد بودن آن، خطوط متفاوتي را پديد مي آورد. در دعاي عرفه امام حسين(ع) آمده است: «وَاَسارِيرِ صَفْحَةِ جَبِينِي» يعني خطوط صفحه پيشاني.

   

            روزنامه كيهان، شماره 21118 به تاريخ 8/5/94، صفحه 6 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.
Powered by TayaCMS