دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

بی طرفی neutrlity

No image
بی طرفی neutrlity

بي طرفي، جنگ جهاني دوم، سوئد، سوئيس، تركيه، ايران، خلع سلاح، ميانجي گري

عدم مداخله یک دولت در اختلافات و جنگ و مخاصمه بین دو یا چند دولت.

بی‌طرفی تصمیمی است که به آزادی گرفته می‌شود، سیاست دوری از درگیر شدن در هر نوع کشمکش احتمالی بین قدرت‌های بزرگ و رفتار کردن با طرفین درگیری با رعایت کامل بی‌طرفی. این سیاست توسط کشورهایی مثل سوئد، سوئیس، ترکیه، اسپانیا در جنگ جهانی دوم گرفته شد و ایران هم اعلان بی‌طرفی نمود ولی مورد هجوم قرار گرفته و اشغال شد.

در سال‌های بعد از جنگ دوم جهانی کشورهایی که می‌خواستند در اختلافات دو بلوک شرق و غرب بی طرف بمانند خود را غیر متعهد خوانده و سازمان کشورهای غیر متعهد را به وجود آوردند.

تکالیف کشورهای بی‌طرف عبارت است از:

1) مناعت و خویشتن‌داری.

2)عدالت و بی‌غرضی.

حقوق کشور بی‌طرف نیز عبارت است از مصونیت سرزمین و آزادی روابط تجاری کشورهای بی طرف با هم و با هر یک از کشورهای متخاصم، عدم عضویت در پیمان‌های نظامی، نگرفتن کمک نظامی از هیچ طرف و ندادن پایگاه نظامی به هیچ طرف از جمله شرایط بی‌طرفی است.

جنبه مثبت بی‌طرفی عبارت است از کوشش برای آشتی دادن دو طرف یا میانجی‌گری میان دو گروه رقیب و تلاش برای نگه داشتن صلح جهانی از راه خلع سلاح و حل مسائل از راه‌های اخلاقی بدون دست یازیدن به زور.

جنبه منفی بی‌طرفی عبارت است از دولت‌های هم ستیز، بر حسب منافع خود یک کشور یا منطقه را در صورت درگیری نظامی، از جمله در امان اعلام می‌کنند و آن کشور نیز متعهد است که در روابط بین‌المللی حالت خنثی داشته باشد و این نوع بی‌طرفی بعد از جنگ دوم جهانی در مورد اتریش به اجرا گذاشته شد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

پر بازدیدترین ها

No image

دیکتاتور مصلح

No image

الیت elite

No image

کالوینیسم Calvinism

Powered by TayaCMS