دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

بوی بد عالم بی عمل

No image
بوی بد عالم بی عمل

علم با عمل است که معنا مي يابد و ارزش و اعتباري به عالم مي بخشد؛ اما اگر عالم، بی‌عمل بود، هيچ ارزشي ندارد. امام علي(ع) در تشبيه چنين عالمي مي فرمايد: عالم بی‌عمل و فاقد تقواي الهي همچون درخت بي ميوه است.(نصايح، ص 252)آن حضرت(ع) می‌فرمايد با آنکه دوزخ جاي بد و بدبويي است و بوي لجن و غذاهاي لجني و بدبو در آن هست ولي بوي برخي از افراد چنان بد است که دوزخيان از دست آنان به فرياد در مي آيند. سليم بن قيس هلالي مي گويد: از امام علي عليه السلام شنيدم که مي گفت: عالمان دو نوعند: يکي عالمي که به علم خود عمل مي کند، او نجات يافته است. ديگري عالمي که به علمش عمل نمي کند، او هلاک شده است. اهل آتش از بوي بد عالم بي عمل آزار مي بينند و در بين اهل آتش از همه حسرت زده و پشيمان تر کسي است که بنده اي را به خدا می‌خواند و او مي پذيرد و خدا را اطاعت مي کند و سپس خداوند او را به بهشت وارد می‌کند و مبلّغ، معصيت کرده، خداوند او را به آتش جهنّم وارد مي کند، به دليل عمل نکردن به علم و متابعت هواي نفس خود.» (مستدرک الوسائل، ج12، ص205؛ كافي، چاپ اسلامي، ج1، ص44،)امام علي (ع) همچنين مي فرمايد: در جهنم آسيابي است که مي چرخد. نمی‌پرسيد که چه چيز را خرد مي کند؟ پرسيده شد: چه چيز را يا علي؟ فرمود: اول عالم و دانشمند معارف ديني که گنهکار بوده و عمل به علمش نمي کرده است...(نصايح، ص 224)

روزنامه كيهان، شماره 21071 به تاريخ 10/3/94، صفحه 6 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

مرز رفاقت و خصومت

مرز رفاقت و خصومت

وجود دوست برای انسان یک ضرورت است و آدمی می‌باید در زندگی برای خود دوستانی برگزیند و از آن‌ها در امور دینی و دنیایی‌اش استفاده کند و باید با آن‌ها صمیمی باشد.
No image

مقابله با فساد اداری

یکی از بیماری‌ها و معضلات جوامع کنونی، موضوع فساد است.
سلوک فردی و اجتماعی حاکمان

سلوک فردی و اجتماعی حاکمان

در شماره‌های پیشین درمورد ماهیت حکومت و اهداف آن که عبارت بودند از تامین عدالت، امنیت، رفاه و تربیت در جامعه، صحبت به میان آمد در این شماره به تبیین رفتار مطلوب حاکمان در زمینه شخصی و اجتماعی باتوجه به خطبه‌ها و نامه‌های امیرالمومنین(ع) در نهج البلاغه پرداخته شده است.
زیارت عاشورا؛ قرب آمیز و قیام انگیز / قسمت پنجم

زیارت عاشورا؛ قرب آمیز و قیام انگیز / قسمت پنجم

بسم الله الرحمن الرحیم: هذا ما اوصی به الحسین بن علی بن ابیطالب الی اخیه محمد المعروف با بن الحنفیه.....
هدف نهایی هنر؛ رسیدن به رستگاری

هدف نهایی هنر؛ رسیدن به رستگاری

هنر دینی یک سفر تمثیلی از عالم محسوس به عالم روحانی است

پر بازدیدترین ها

No image

نگاهی به نذورات در ماه محرم صداقت و اخلاص پای سفره اباعبدالله(ع) - بخش نخست

زنان آشنا و فامیل با چادرهایی که هزار شکوفه سفید دارد، بر سر دیگ شله زرد ایستاده اند و حوائجشان را از ذهن می‌گذرانند.
نگاه حرام؛ تیر زهرآگین شیطان

نگاه حرام؛ تیر زهرآگین شیطان

رعایت حجاب و پوشش اسلامی برای زنان و مردان مومن ومسلمان، تکلیف الهی است.
رساله حقوق امام سجاد(ع)

رساله حقوق امام سجاد(ع)

اشاره: برخی محققان میراث علمی امام سجاد(ع) را به سه بخش تقسیم کرده‌اند: روایات، ادعیه (به‌ویژه در صحیفه سجادیه)و رساله حقوق.
No image

دیدگاه قرآن درباره ستم پذیری و ستم ستیزی

رخداد بزرگ و بی‌مانند کربلا که اوج سعادت ها و شقاوت هاست، دربردارنده آموزه‌های بسیاری است.
Powered by TayaCMS