دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

فلسفه آموزه نیست عملی معرفتی است

No image
فلسفه آموزه نیست عملی معرفتی است
استاد فلسفه دانشگاه شهیدبهشتی گفت: فلسفه ما را به حرکت دعوت می‌کند. در واقع فلسفه رفتن به حوزه‌های جدید است.
دکتر محمد ایلخانی در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این سؤال که فلسفه چه نقشی در زدودن تعصبات و چشم‌اندازهای محدود افراد می‌تواند داشته باشد؟ گفت: به نظر من از مهمترین وظایف فلسفه بیدار کردن انسان و آگاه کردن انسان و حرکت دادن انسان به سوی حوزه‌های جدید است. در نتیجه در مقابل آن مفاهیم آن چشم‌اندازهای انسانی که بر مبنای محدودیتهای انسانی بنا شده قرار می‌گیرند.
این استاد فلسفه دانشگاه شهید بهشتی در پاسخ به این سؤال که اگر اساس فلسفه بر پرسش است آیا این پرسش‌محوری می‌تواند زندگی فردی و اجتماعی فلسفه‌پژوه را مختل کند؟ گفت: فلسفه در همین مبنا انسان را دعوت می‌کند به پرسش درباره محدودیتهای انسانی و دعوت می‌کند به حرکت به یک مرحله یا یک حوزه وسیعتر. در واقع فلسفه رفتن به حوزه‌های جدید است. فلسفه نوعی حرکت است و درنهایت این حرکت انسان را به طرف حوزه‌های جدید می‌برد که از حوزه‌هایی که برمبنای محدودیتهای انسانی بنا شده‌اند فراتر هستند.
این محقق و پژوهشگر تصریح کرد: در واقع پرسش همراه گفتگو است و همراه با نقد است. پرسش، گفتگو و نقد نوعی حرکت هستند و فلسفه به این معنا انسان را به حرکت وا می‌دارد. فلسفه در مقابل آن محدودیتهای انسانی قرار می‌گیرد و سعی می‌کند آن محدودیتهای انسانی را بشکند.
ایلخانی در پاسخ به این سؤال که چرا جهان ما هم‌اکنون به فلسفه نیاز دارد؟ گفت: در واقع من شاید پاسخش را دادم. حالا اگر بخواهیم اضافه بکنیم با آموزش فلسفه به انسان، انسان را دعوت به تعقل می‌کنیم؛ دعوت به پرسیدن و گفتگو. گفتگو یکی از بهترین راه‌هایی است برای همزیستی مسالمت‌آمیز، ارتباطهای بر اساس دوستی و هم‌فکری و نزدیکی بیشتر. در واقع من فکر می‌کنم که فلسفه می‌تواند مبنایی برای یک روابط جدید و مسالمت‌آمیز بین جوامع و انسانها باشد.
منبع:
 

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

بسته فرهنگی امام مهدی تولید شد

بسته فرهنگی امام مهدی تولید شد

به گزارش خبرگزاری فارس، به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، این بسته فرهنگی شامل 5 پوستر تزئینی با طرح هایی از اشعاری درباره حضرت مهدی (عج) از قیصر امین پور، دعای فرج و دعای نیمه شعبان است.
Powered by TayaCMS