دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

آنچه پشت را مى‌شکند‌

سه چیز پشت آدمی را می‌شکند: کسی که عمل نیک خود را بزرگ بشمرد و کسی که گناهان خویش را فراموش کند و آن کس که استبداد رأی داشته باشد. (یکصد وپنجاه درس زندگی ، آیت الله مکارم شیرازی)
آنچه پشت را مى‌شکند‌
آنچه پشت را مى‌شکند‌

آنچه پشت را مى‌شکند‌[1]

قال الامام الباقر (ع): ثَلاثُ قاصِماتُ الظَّهْرِ: رَجُلٌ إسْتَکْثَرَ عَمَلَهُ وَنَسِیَ ذنُوبَهُ وأَعَجَبَ برَأیِهِ (وسایل الشیعه ج 1، ص 73)

کسانى که اعمال خود را بزرگ مى‌شمرند، مسلّماً به همان قانع مى‌شوند و همین طرز فکر سدى در برابر تکامل و پیشرفت آنها ایجاد مى‌کند.

و آنها که گناه خویش را فراموش کنند، به جاى جبران آنها هر روز آلوده گناه تازه‌اى مى‌شوند و یکباره سقوط خواهند کرد.

و آنها که تنها به فکر خود تکیه مى‌کنند، از پشتوانه افکار عمومى و عقول دانش‌هاى فراوان دیگران محروم مى‌مانند، لغزش‌ها پشت سر هم دامن آنها را مى‌گیرد و بالاخره پشت آنها در زیر بار انبوه مشکلات خواهد شکست.

    پی نوشت:
  • [1] . مکارم شیرازی، ناصر؛ یکصد وپنجاه درس زندگی ، قم، نسل جوان، 1388 ش، ص46.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

اخلاق زیست‌محیطی

اخلاق زیست‌محیطی

خاطره‌ای بسیار آموزنده و جذاب از رهبر انقلاب درباره اثرات نیکی به پدر و مادر

خاطره‌ای بسیار آموزنده و جذاب از رهبر انقلاب درباره اثرات نیکی به پدر و مادر

من به شما عرض کنم که رعایت حق والدین علاوه بر آثار الهی و اخروی توفیقاتی را هم در زندگی نصیب انسان می‌کند.
No image

رجس

No image

أمّی

No image

مسجدالحرام

پر بازدیدترین ها

No image

وعده های خدا

No image

بشارت های خدا

No image

سر و اسرار

No image

جهل و جهالت

No image

ویژگی های شب

Powered by TayaCMS