دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

سالك چگونه فريب دنيا را می خورد؟

No image
سالك چگونه فريب دنيا را می خورد؟

(بدان اي سالک عزيز!) ما نه زيبايي هاي آخرت را ديده ايم و نه لذاتش را چشيده ايم، به تعبير ديگر نه زيبايي آن عالم براي ما محسوس است و نه ما لذت آنجا را چشيده ايم که بتوانيم در برابر جلوه گري هاي اين دنيا مقاومت کنيم. در حالي که از اين طرف، هم زيبايي دنيا را ديده ايم و هم لذتش را چشيده ايم. اينجا است که مسئله ضعف ايمان مطرح می‌شود و انسان را به زمين مي زند. ضعف ايمان است که باعث مي شود انسان نتواند خود را در برابر دنيا و مظاهر ماديت نگاه دارد و فريب نخورد.

    اينکه انسان مي ميرد، يک امر وجداني است، و اينکه بعد از مرگ هم در آن عالم خبرهايي وجود دارد، جزء معتقدات ما است. اما اين اعتقادات عقلي، جزء واردات قلبيه ما نشده و همين ضعف ايمان در دلبستگي ما نسبت به خدا، موجب فريب خوردنمان در برابر مظاهر دنيا مي شود. لذا ما بايد برويم و اين اعتقادات را جزء واردات قلبيه خود کنيم. (1)

    برگرفته از: 1- رسائل بندگی، آيه الله شيخ مجتبی تهرانی، ص 158

 

              روزنامه كيهان، شماره 21043 به تاريخ 6/2/94، صفحه 6 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

هویت زنانه در تندباد تاریخ

هویت زنانه در تندباد تاریخ

✍️ سعید احمدی
سگ کی؟

سگ کی؟

✍️ سعید احمدی 
کارهای کثیف

کارهای کثیف

✍️ سعید احمدی 
الهیات جنگ...

الهیات جنگ...

یادداشت

پر بازدیدترین ها

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
No image

قالَ رَسُولُ اللّهِ (صلّى اللّه علیه و آله):«اِنَّ لِقَتْلِ الْحُسَیْنِ علیه السّلام حَرارَةً فى قُلُوبِ الْمُؤمنینَ لا تَبْرُدُ اَبَداً.»

پیامبر اکرم (صلّى اللّه علیه و آله) فرمود: «براى شهادت حسین علیه السلام ، حرارت و گرمایى در دلهاى مؤمنان است که هرگز سرد و خاموش نمی‌شود.» (جامع احادیث الشیعه ، ج 12، ص 556)
No image

امام حسین (ع): «الناسُ عبیدُ الدنیا و الدین لعق علی السنتهم یحوطونه مادرَّت معایشُهم فاذا مُحَّصوا بالبلاء قَلَّ الدَیّانون»

«مردم بندۀ دنیایند و دین بر زبانشان می‌چرخد و تا وقتی زندگی‌هاشان بر محور دین بگردد، در پی آنند، امّا وقتی به وسیلۀ «بلا» آزموده شوند، دینداران اندک می‌شوند.»
Powered by TayaCMS