دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

مراتب سه‌گانه ايمان

No image
مراتب سه‌گانه ايمان

بر اساس آيات و روايات ايمان داراي سه مرحله است: 1. مرتبه نخست ايمان شخص در مقام عمل، توکل است؛ يعني انسان به خداوند اعتماد و توکل مي کند تا کارهايش را پيش برد. پس هم کار را انجام مي دهد و هم توکل دارد. فاذا عزمت فتوکل علي الله ان الله يحب المتوکلين؛ هرگاه عزم بر کاري کردي بر خدا توکل کن؛ به راستي که خداوند متوکلان را دوست مي دارد. (آل عمران، آيه 159) 2. مرتبه دوم ايمان در مقام عمل، تفويض و واگذاري کارها به خداست. چنانکه مؤمن آل فرعون مي فرمايد: و افوض امري الي الله ان الله بصير بالعباد؛ امرم را به خدا واگذار و تفويض مي کنم به راستي که خداوند بصير به بندگان است. (غافر، آيه 40) 3. مرتبه سوم، تسليم است. در اين مرتبه شخص خواسته اي ندارد و تسليم محض خداوند است. خداوند در آيه 84 سوره يونس مي فرمايد: و قال موسي يا قوم ان کنتم امنتم بالله فعليه توکلوا ان کنتم مسلمين؛ و موسي گفت: «اي قوم من، اگر به خدا ايمان آورده ايد و اگر اهل تسليميد بر او توکل کنيد.» علامه طباطبايي در ذيل آيه مي نويسد: تسليم، مرحله کمال ايمان است. (الميزان، ج 10، صص 114-113) پس بايد گفت که تسليم برترين مرتبه از مراتب ايمان است.

روزنامه كيهان، شماره 21069 به تاريخ 7/3/94، صفحه 6 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

منابع تاريخي زندگي پيامبر (ص)

منابع تاريخي زندگي پيامبر (ص)

معمولاً زندگي‌نامه‌ انسان‌هاي بزرگ تاريخ، آميخته با افسانه‌ها و خرافه‌هاست؛
بررسي نسبت «داروينيسم» با «آتئيسم»

بررسي نسبت «داروينيسم» با «آتئيسم»

گرايش‌هاي آتئيستي، عبارتي است كه اخيراً از ساحت انديشه به ادبيات اجتماعي وارد شده‌اند.
ولیعهد فتحعلی‌شاه و مرگ نابهنگام

ولیعهد فتحعلی‌شاه و مرگ نابهنگام

شب از نیمه گذشته بود که نفس نایب‌السلطنه به شماره افتاد.
مرگ دومین شاه قاجار

مرگ دومین شاه قاجار

اول آبان ماه ۱۲۱۳ فتحعلی‌شاه قاجار، پس از ۳۶ سال و ۸ ماه حکومت، در جریان سفر به اصفهان درگذشت.
مروری بر 12 اثر شهید آیت ا... سیدمصطفی خمینی

مروری بر 12 اثر شهید آیت ا... سیدمصطفی خمینی

آیت‌ا... سیدمصطفی خمینی، در نخستین روز آبان ماه سال 1356، در حالی که تنها 46 سال از عمر بابرکتش می‌گذشت و همراه با پدر بزرگوارش، ایام تبعید در نجف را می گذراند، به شهادت رسید.

پر بازدیدترین ها

No image

صدقه به فامیل واجبتر است یا دیگران؟!

نظر به این‌ که هر شخصی نسبت به بستگانش آگاهی بیشتری دارد و اگر در میان آنان شخص نیازمندی باشد وی را می‌شناسد بر این اساس، اگر همه ما به این وظیفه عمل کنیم دیگر در جامعه، نیازمند و فقیری موجود نخواهد بود.
No image

آداب معاشرت اجتماعی از نظر قرآن و اسلام

اینكه درمعاشرت چه معیارهایی را درنظر داشته باشیم تا معاشرت های ما انسان ساز و جامعه ساز باشد و ما را درمسیر اهداف و فلسفه آفرینش یاری رساند، موضوعی است كه درآیات دیگر قرآن به آن توجه داده شده است. در قرآن دست كم می توان هفت معیار و ملاك برای معاشرت های انسانی شناسایی كرد كه در اینجا به طور اجمال به آنها پرداخته می شود.
No image

معیار معاشرت با دیگران در اسلام

از نظر اسلام احترام به پدر،مادر، استاد و معلم، بدلیل جایگاه ویژه آنها و ارزشی که دارند دارای اهمیت فراوانی است و انسان مأمور به احترام آنها و خضوع در مقابل آنهاست.
No image

خطبه 209 نهج البلاغه بخش 2 : برخورد با تفكّر ترك دنيا

موضوع خطبه 209 نهج البلاغه بخش 2 درباره "برخورد با تفكّر ترك دنيا" است.
No image

خطبه 228 نهج البلاغه : ويژگى‏ هاى سلمان فارسى

خطبه 228 نهج البلاغه موضوع "ويژگى‏ هاى سلمان فارسى" را مطرح می کند.
Powered by TayaCMS