دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

آب و برق مجانی می‌شود!

آب و برق مجانی می‌شود!
آب و برق مجانی می‌شود!

عیسی مولوی وردنجانی


آنچه در اول انقلاب حضرت امام بیان داشت آب و برق مجانی بود چرا عمل نشد؟
از جمله شبهاتی که در ایام مربوط به انقلاب اسلامی همچون سالگرد پیروزی انقلاب و یا مراسم ارتحال حضرت امام (ره) در رسانه‌های غربی و شبکه‌های مجازی منتشر می‌شود شایعه وعده آب و برق مجانی از سوی بنیانگذار جمهوری اسلامی در بهشت زهرا (س) است سپس بیان می‌دارند با چنین وعده‌هایی مردم را فریب دادند!


1) حضرت امام در بهشت زهرا (س) به هیچ عنوان صحبتی در خصوص مجانی شدن آب و برق نداشتند با مراجعه به متن کامل سخنرانی امام خمینی (ره) در صحیفه امام و همچنین روزنامه‌های فردای آن روز و فایل کامل ضبط شده صحبت‌های ایشان در بهشت زهرا (س) چنین وعده‌ای کشف نمی‌شود. اگر چنین وعده‌ای مطرح می‌شد قطعا روزنامه‌ها خبر آن را حداقل برای همین دلیلی که مطرح می‌سازند یعنی فریب مردم! منتشر می‌کردند.


2) اصل داستان این است که اولین بار عباس امیر انتظام سخنگوی دولت موقت بازرگان از لایحه‌ای به منظور رایگان شدن آب و برق برای قشر کم درآمد خبر داد این خبر در روزنامه کیهان هشتم اسفند ماه 1357 منتشر شد.
 
3) پس از بیان سخنگوی دولت، امام خمینی در 10 اسفند 1357 دو روز بعد از خبر سخنگوی دولت در مدرسه فیضیه قم در این باره صحبت کردند که فایل تقطیع شده آن در رسانه‌ها منتشر شده است. در این سخنرانی امام درصدد است اهداف انقلاب را منحصر به امور مادی نکند و اهداف معنوی را نیز مورد تجه قرار دهد بدین خاطر ایشان بیان می‌کنند: «ما علاوه بر اینکه زندگی مادی شما را می‌خواهیم مرفه بشود، زندگی معنوی شما را هم می‌خواهیم مرفه باشد. شما به معنویات احتیاج دارید. معنویات ما را بردند اینها، دلخوش نباشید که مسکن فقط می‌سازیم، آب و برق را مجانی می‌کنیم برای طبقه مستمند، اتوبوس را مجانی می‌کنیم برای طبقه مستمند، دلخوش به این مقدار نباشید. معنویات شما را روحیات شما را عظمت می‌دهیم؛ شما را به مقام انسانیت می‌رسانیم.»
اما چون تقطیع صورت گرفته سبب شده مطرح شود که امام بیان داشته آب و برق را مجانی می‌کنیم برای مستمندان.


4) ضد انقلاب بیان می‌دارند آب و برق را امام برای فریب مردم مطرح کرده است در حالی که اساسا شکل‌گیری این شبهه بعد از پیروزی انقلاب رقم خورده و دخالتی در پیروزی انقلاب اسلامی نداشته است.


5) در دوران کنونی نظام جمهوری اسلامی با طرح الگوی مصرف مطلوب برای کسانی که این استاندارد را رعایت کنند هزینه را رایگان لحاظ نموده است. رجوع به سازمان آب و شرکت توزیع برق حکایت از تعداد بسیاری از خانوداه‌ها می‌دهد که با رعایت الگوی مصرف هزینه‌ای در قبال آب و برق نمی‌پردازند. بنابراین در صورت صحت کلام شبهه‌افکنان، باز این وعده تحقق یافته است. همچنین معقولانه نیست که مطرح شود باید بی‌ضابطه و بدون رعایت استاندارد برای همه رایگان گردد چراکه در این صورت هیچ کشوری نمی‌تواند مقدار بی‌ضابطه یک کشور را تامین نماید. با این وجود مقایسه هزینه آب، برق و گاز نسبت به کشورهای غربی گویای پرداخت هزینه‌ای تقریبا رایگان می‌باشد.

 

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

پر بازدیدترین ها

No image

مسئولیت انسان در اسلام

واژه مسئولیت و ریشه های ان از سلسله واژه هایی است که به صورت مکرر در جای جای قرآن کریم مورد تصریح قرار کرفته است. خدای متعال از نقش ابزار هایی که برای بالا بردن سطح اگاهی انسان افریده شده اند همانند گوش و چشم و قلب.پرسش نموده که ایا همواره به دنبال کشف حقیقت بوده اند یا به صرف دریافت هرگونه مطلبی ولو به صورت مشکوک و مظنون- بدان اعتماد ورزیده و ان را ملاک و معیار برای جهت دهی رفتار قرار داده اند.
No image

فرايند پنج گانه تحقّق اهداف انقلاب اسلامي در نگاه رهبر انقلاب

بنا بر فرمایشات مقالم معظم رهبری مرحله اول، «انقلاب اسلامی» و مرحله دوم نیز «تشکیل نظام اسلامی» است. لذا انقلاب اسلامی، هم اکنون از این دو مرحله عبور کرده­است. ایشان مرحله سوم تحقق اهداف انقلاب را «تشکیل دولت اسلامی» می­دانند و انقلاب اسلامی هم اینک در این گام قرار دارد. لذا علاوه بر تشریح و تبین مرحله سوم، تکالیف مردم و مسئولین در این مرحله را نیز برشماری نموده­ اند.
No image

اخلاق مدیر در قرآن

این تحقیق بصورت مطالعه کتابخانه ای وبا رویکرد توصیفی- تفسیری بوده که ابتدا معنای اخلاق از دیدگاه قرآن سپس خصوصیات اخلاقی مدیر و موارد مرتبط با آن درمتون دینی ورهاورد آن مورد بررسی قرار گرفته است . لذا در این راستا به نظر میرسد مدیریت با اخلاق نیکو رابطه ای تنگاتنگ داشته و به بهینه سازی عملکرد، تعهد، روابط، منابع انسانی و...تاثیر مثبت ومستقیم دارد.
Powered by TayaCMS