دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

عدالت خدا در حق کفار

براساس آموزه‌های قرآنی، خدا عدل محض است و هستی را براساس عدالت آفریده و هدایت می‌کند.
عدالت خدا در حق کفار
عدالت خدا در حق کفار

براساس آموزه‌های قرآنی، خدا عدل محض است و هستی را براساس عدالت آفریده و هدایت می‌کند.

اقتضای عدالت الهی آن است که هرکسی نتیجه عمل خود را به اندازه بگیرد که در اصطلاح قرآن کریم از آن به جزای وفاق (پاداش بی‌کم و کاست و متناسب) یاد می‌شود. (نبا، آیه 26) باید توجه داشت که اگر پاداش وفاق و بی‌کم و کاست در کار بد، عین عدل است و مجازات بیشتر از آن ظلم به شمار می‌رود؛ در پاداش کار خوب، افزایش، امری نیکو و کاهش عین ظلم است. از این رو خدا پاداش نیکوکاران را افزایش می‌دهد. (ق، آیه 35)

از آنجا که کفار به آخرت اعتقاد ندارند و برای آن کار نمی‌کنند، به طور طبیعی و به حکم عدالت باید پاداش کار خود را در دنیا بگیرند. از همین رو خدا می‌فرماید: کسانی که زندگی دنیا و زیور و زینتش را بخواهند، ثمره تلاششان را به طور کامل در همین دنیا به آنان می‌دهیم و در اینجا چیزی از آنان کاسته نخواهد شد. اینان کسانی هستند که در آخرت، سهمی جز آتش برای آنان نیست و آنچه در دنیا از کار خیر کرده‌اند، در آخرت تباه و بی‌اثر می‌شود و آنچه همواره ریاکارانه انجام می‌دادند، باطل است. (هود، آیات 60 و 61)

با توجه به اینکه برخی از کفار در اعمال خوب در دنیا پیشتاز هستند، به طوری که حتی از برخی از مسلمانان و مدعیان آخرت گرایی در احسان و حتی اکرام و ایثار پیشی می‌گیرند، آنان به حکم عدالت الهی باید پاداش وفاق خود را در همین دنیا بگیرند. از این رو وضعیت اقتصادی آنان بهتر از مسلمانان است. خدا در این باره می‌فرماید: اگر (تمکن کفار از مواهب مادی) سبب نمی‌شد که همه مردم امت واحد (گمراهی) شوند، ما برای کسانی که به (خداوند) رحمان کافر می‌شدند خانه‌هایی قرار می‌دادیم با سقف‌هایی از نقره و نردبانهایی که از آن بالا روند... و انواع زیورها ولی تمام اینها بهره زندگی دنیاست و آخرت نزد پروردگارت از آن پرهیزکاران است (زخرف، آیات 33 و 35)

روزنامه کیهان

تاریخ انتشار: یکشنبه 03 تیر ماه 1397

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

مدیریت انتخاب کارگزار

مدیریت انتخاب کارگزار

بی‌گمان، ما همه چیز را مدیریت می‌کنیم، چون که خودمان نیز مدیریت می‌شویم، زیرا جهان به گونه ای نظام یافته که هیچ کس جز خداوند از دایره پاسخ گویی بیرون نیست.
مدیریت از منظر اسلام و قرآن

مدیریت از منظر اسلام و قرآن

تمام عرصه‌های حیات بشری جهت سیر تکاملی خویش، نیازمند مدیر و مدبری کاردان و عالم می‌باشد تا امورات و جوانب زندگی انسان به نحو احسن و عالی تنظیم گشته و با برنامه ریزی صحیح و سنجیده حل و فصل شود.
مدیریت بحران – چالشی برای رهبری

مدیریت بحران – چالشی برای رهبری

اخیرا مدیریت بحران به عنصری مهم در مدیریت تجارت تبدیل گشته است. در شرایط حاضر، هیچ تجارتی از وجود بحران در امان نیست.
پژوهشی موردی در مدیریت پیامبر اکرم‌(ص) در غزوه احزاب

پژوهشی موردی در مدیریت پیامبر اکرم‌(ص) در غزوه احزاب

در مقاله حاضر کوشش شده‌است، در حد امکان یکى از اقدامات مدیریتى پیامبراکرم‌(ص)در جریان "حفرخندق " بحث و بررسى شود، البته این مقاله به مدیریتى که رسول اللَّه ‌در واقعه حفر خندق اعمال کردند محدود نمى‌شود، بلکه موضوع اداره و بهره‌گیرى کامل از این اقدام دفاعى هم مورد بحث قرار مى‌گیرد.
ویژگی های عمومی مدیریت از دیدگاه اسلام

ویژگی های عمومی مدیریت از دیدگاه اسلام

مدیریت به صورت کلی از دشوارترین و در عین حال از ظریف ترین کارهای انسانی است که برای خود ویژگی هایی دارد. چه بسا فقدان یکی از این خصوصیات ، مایه رکود کار و نابسامانی اوضاع قلمرو مدیریت می شود.

پر بازدیدترین ها

No image

تبدیل آینده به فرصت

No image

معراج پیامبر(ص) و پاسخ به شبهات آن

معراج پیامبر یک سفر آسمانی است که در بردارنده شنیدنیهایی از بهترین مخلوق عالم و برترین موجود الهی است. موجودی که به سبب بندگی خالص برای حضرت حق(جل جلاله)به درجاتی رسید که حتی بزرگترین ملک هم از رفتن به آنجا عاجز بود.
No image

چالشهای مدیریت آینده

Powered by TayaCMS