دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

مراتب سه‌گانه ايمان

No image
مراتب سه‌گانه ايمان

بر اساس آيات و روايات ايمان داراي سه مرحله است: 1. مرتبه نخست ايمان شخص در مقام عمل، توکل است؛ يعني انسان به خداوند اعتماد و توکل مي کند تا کارهايش را پيش برد. پس هم کار را انجام مي دهد و هم توکل دارد. فاذا عزمت فتوکل علي الله ان الله يحب المتوکلين؛ هرگاه عزم بر کاري کردي بر خدا توکل کن؛ به راستي که خداوند متوکلان را دوست مي دارد. (آل عمران، آيه 159) 2. مرتبه دوم ايمان در مقام عمل، تفويض و واگذاري کارها به خداست. چنانکه مؤمن آل فرعون مي فرمايد: و افوض امري الي الله ان الله بصير بالعباد؛ امرم را به خدا واگذار و تفويض مي کنم به راستي که خداوند بصير به بندگان است. (غافر، آيه 40) 3. مرتبه سوم، تسليم است. در اين مرتبه شخص خواسته اي ندارد و تسليم محض خداوند است. خداوند در آيه 84 سوره يونس مي فرمايد: و قال موسي يا قوم ان کنتم امنتم بالله فعليه توکلوا ان کنتم مسلمين؛ و موسي گفت: «اي قوم من، اگر به خدا ايمان آورده ايد و اگر اهل تسليميد بر او توکل کنيد.» علامه طباطبايي در ذيل آيه مي نويسد: تسليم، مرحله کمال ايمان است. (الميزان، ج 10، صص 114-113) پس بايد گفت که تسليم برترين مرتبه از مراتب ايمان است.

روزنامه كيهان، شماره 21069 به تاريخ 7/3/94، صفحه 6 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

Powered by TayaCMS