دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

توصیه های مهم آیت الله العظمی مکارم شیرازی به مداحان در آستانه ماه محرم.

No image
توصیه های مهم آیت الله العظمی مکارم شیرازی به مداحان در آستانه ماه محرم.
حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی با بیان این که امروز دشمنان اسلام عزاداری عاشورای حسینی و مراجع تقلید را دو مقوله مزاحم اهداف خود می‌دانند،‌ گفت: برخورد جناحی و سیاسی با مراسم های سوگواری، ظلم به مجالس عزاداری امام حسین(ع) است.
 
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید، امروز در دیدار مسؤولان کانون مداحان کشور، از مداحان به عنوان زنده کنندگان آثار شهیدان کربلا یاد کرد و گفت: امروز مکتب اهل بیت‌(ع) به سرعت در حال پیشروی است و در آینده، جهان را فرا خواهد گرفت.
وی با انتقاد شدید از تندروی‌های وهابی‌ها اظهار داشت: عده‌ای انگشت‌نما از وهابی‌های افراطی به دروغ‌پردازی علیه مکتب شیعه می‌پردازند که همه این کینه‌ها به دلیل فراگیرشدن مکتب اهل بیت(ع) در جهان است.
این مرجع تقلید، دشمنان اسلام را زخم‌خورده مکتب اهل بیت(ع) خواند و افزود: دشمنان در پی ضربه‌زدن به این مکتب‌اند و امروز مراسم عزاداری عاشورای حسینی و مراجع تقلید را مزاحم اهداف خود می‌دانند؛ از این‌رو به دنبال تضعیف این دومقوله ارزشمند هستند.
وی در ادامه احیای عاشورای حسینی را از رسالت بزرگ مداحان دانست و به توصیه‌های هفت‌گانه در این‌باره اشاره کرد و اظهار داشت: آموزش مستمر در محتوا و شکل مداحی برای مداحان ضروری است و باید در طول سال با برگزاری جلسات مختلف این روش ادامه یابد تا پیشکسوتان بتوانند تجربیات خود را به مداحان و کسانی که تازه در این عرصه پانهاده‌اند، انتقال دهند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی، آشنایی با فرقه‌های صوفی‌گری، وهابی و مباحث روانشناختی را از جمله ضرورت‌های دوره‌آموزشی ویژه مداحان خواند و افزود: مداحان برای بیان اشعار در مرثیه خوانی از منابع معتبر شیعی بهره گیرند تا بتواند به درستی حقایق واقعه حادثه کربلا را به جامعه اسلامی معرفی کنند.
وی در ادامه خطاب به مداحان تأ‌کید کرد: تلاش کنید تا رهبری مراسم عزاداری‌های را به دست بگیرید و از این که برخی بخواهند به سلیقه‌های خود مداحی شود، از آن دوری و تسلیم خاص خواسته‌های دیگران نباشید و متناسب با مصلحت به مداحی بپردازید.
حضرت‌آیت الله مکارم شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: مجالس امام حسین(ع) را به کانون تبلیغات کاندیداها و نمایندگان تبدیل نکنید و بدانید برخورد جناحی و سیاسی ظلم به مجالس عزاداری امام حسین(ع) است.
وی در ادامه تصریح کرد:‌ از غلو و نقصان در بیان فضائل اهل بیت(ع) دوری و خط اعتدال را به عنوان بهترین گزینه برای خود انتخاب کنید و در این راه از اشعار شاعران و دانشمندان بزرگ بیشتر بهره گیرید.
این مفسر بزرگ قرآن کریم، ‌همخوانی عمل و رفتار مداحان با سخنانش را مورد تأکید قرار داد و افزود: شما که با عنوان مداحان اهل بیت(ع) شهرت یافته‌اید و اگر مجلس عروسی برای دختر یا پسر شما برگزار می‌شود، باید متناسب با مداح مکتب اهل بیت(ع) باشد.
وی تأکید کرد: مداحان در مسائلی مالی، مناعت نفس نشان دهند و نتیجه کارشان را به امام حسین(ع) واگذارند و بدانند این‌ رفتار تأثیر بسزای در زندگی آنها خواهد داشت.
این مرجع تقلید خاطر نشان کرد: دوگانگی در مجالس عزاداری امام حسین(ع) ایجاد نشود، بدانید دشمنان عظمت عزاداری‌ها را دریافته‌اند و در پی اختلاف‌افکنی میان مساجد و حسینه‌ها هستند و باید مراقب عوامل نفوذی در مجالس عزاداری امام حسین(ع) باشید.
 
 
 
 
 
 
 

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

نامه 69 نهج البلاغه : نامه به حارث هَمْدانى در پند و اندرز

نامه 69 نهج البلاغه اشاره دارد به "نامه به حارث هَمْدانى در پند و اندرز " .
No image

نامه 70 نهج البلاغه : روش برخورد با پديده فرار

موضوع نامه 70 نهج البلاغه درباره "روش برخورد با پديده فرار" است.
No image

نامه 71 نهج البلاغه : سرزنش از خيانت اقتصادى

نامه 71 نهج البلاغه به موضوع "سرزنش از خيانت اقتصادى" می پردازد.
No image

نامه 72 نهج البلاغه : انسان و مقدّرات الهى

نامه 72 نهج البلاغه موضوع "انسان و مقدّرات الهى" را بررسی می کند.
No image

نامه 73 نهج البلاغه : افشاى سيماى دروغين معاويه

نامه 73 نهج البلاغه موضوع "افشاى سيماى دروغين معاويه" را بررسی می کند.

پر بازدیدترین ها

No image

نامه 45 نهج البلاغه : نامه به عثمان ابن حنيف انصارىّ حاکم بصره

نامه 45 نهج البلاغه "به عثمان ابن حنيف انصارىّ حاکم بصره" می باشد.
No image

نامه 28 نهج البلاغه : پاسخ به نامه معاویه

نامه 28 نهج البلاغه به موضوع " پاسخ به نامه معاویه" می پردازد.
No image

نامه 52 نهج البلاغه : وقت‏هاى نماز پنجگانه

نامه 52 نهج البلاغه موضوع "وقت‏هاى نماز پنجگانه" را بررسی می کند.
Powered by TayaCMS