دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

نکوداشت قیصر امین پور در ارمنستان برگزار می شود

No image
نکوداشت قیصر امین پور در ارمنستان برگزار می شود رایزن فرهنگی ایران در ارمنستان در روز بزرگداشت قیصر امین پور که روز 24 آبان در دانشگاه آچاریان برگزار شد، از برپایی نکوداشتی دیگر برای مرحوم امین پور با همکاری کانون نویسندگان این کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، در مراسمی که 24 آبان برگزار شد، دکتر پارسادانیان - رئیس کرسی شرق شناسی دانشگاه - گفت: این برنامه به مناسبت درگذشت مرحوم دکتر قیصر امین پور شامل بررسی شخصیت و اشعار این شاعر بزرگ و معاصر ایران و شعر خوانی برگزار می شود.
پارسادانیان ادامه داد: فرصت برای ما کم بود ولی با سعی و تلاش دانشجویان و اساتید دانشگاه و همکاری رایزنی فرهنگی ایران در کوتاه ترین فرصت ممکن موفق به برگزاری این مراسم شدیم.
وی در ادامه سخنان خود به تشریح وضعیت شعر و شاعران معاصر ایران پرداخت و با اشاره به شخصیت مرحوم امین پور، وی را بنیانگذار شعر انقلاب اسلامی، جنگ و شهادت دانست.
سپس عطوفی - رایزن فرهنگی ایران - گفت: قیصر امین پور از جمله شاعران معاصر ایران بود که حق بزرگی بر گردن شعر ایران اسلامی دارد. در همین باره رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت وفات ایشان فرمودند: «مرحوم دکتر قیصر امین پور شاعر فرزانه انقلاب بودند». شما می دانید که رهبر انقلاب فردی شعرشناس و خبره است و وقتی ایشان چنین جمله ای در رابطه با شخصیت آن مرحوم می فرمایند ما مطمئنیم که جایگاه این شاعر بسیار رفیع است.
وی افزود: قیصر امین پور از زمانی میان قشر روشنفکر و جوان مشهور شد که شعر «ناگهان زود دیر می شود» را سرود. او که 48 سال بیشتر عمر نکرد، در شهر دزفول از استان خوزستان متولد شد. از ابتدا به حرفه نقاشی روی آورد و در خوشنویسی هم دستی داشت ولی پس از مطالعاتی پیرامون شعر، راه خود را انتخاب و سرودن شعر را به صورت حرفه ای آغاز کرد.
عطوفی با اشاره به اینکه مرحوم امین پور ابتدا برای کودکان و نوجوانان شعر می سرود و چندین اثر او در کتب درسی به چاپ رسیده، اظهار داشت: او پس از مدتی شکل دیگری به شعر خود داد و شعر را به سنین بالا آورد و با نظم زیبای فارسی به تبیین انقلاب اسلامی پرداخت. رایزنی فرهنگی نیز تعدادی از اشعار این شاعر بزرگ را در کتاب «گنبد طلایی – شعر معاصر ایران» و کتاب دیگری به نام «طلوع پیامبر» به زبان ارمنی به چاپ رسانده و اکنون هم تصمیم داریم منتخبی از اشعار او را به زبان ارمنی ترجمه و به چاپ برسانیم. در شماره آینده روزنامه گراکان ترت که ارگان کانون نویسندگان ارمنستان است نیز اشعاری از آن شاعر بزرگ به چاپ خواهد رسید.
رایزن فرهنگی ایران در پایان گفت: قرار است روز چهارشنبه 30 آبان هم مراسم نکوداشتی از سوی رایزنی فرهنگی و کانون نویسندگان ارمنستان برای قیصر امین پور برگزار شود.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

نامه 69 نهج البلاغه : نامه به حارث هَمْدانى در پند و اندرز

نامه 69 نهج البلاغه اشاره دارد به "نامه به حارث هَمْدانى در پند و اندرز " .
No image

نامه 70 نهج البلاغه : روش برخورد با پديده فرار

موضوع نامه 70 نهج البلاغه درباره "روش برخورد با پديده فرار" است.
No image

نامه 71 نهج البلاغه : سرزنش از خيانت اقتصادى

نامه 71 نهج البلاغه به موضوع "سرزنش از خيانت اقتصادى" می پردازد.
No image

نامه 72 نهج البلاغه : انسان و مقدّرات الهى

نامه 72 نهج البلاغه موضوع "انسان و مقدّرات الهى" را بررسی می کند.
No image

نامه 73 نهج البلاغه : افشاى سيماى دروغين معاويه

نامه 73 نهج البلاغه موضوع "افشاى سيماى دروغين معاويه" را بررسی می کند.

پر بازدیدترین ها

No image

نامه 45 نهج البلاغه : نامه به عثمان ابن حنيف انصارىّ حاکم بصره

نامه 45 نهج البلاغه "به عثمان ابن حنيف انصارىّ حاکم بصره" می باشد.
No image

نامه 28 نهج البلاغه : پاسخ به نامه معاویه

نامه 28 نهج البلاغه به موضوع " پاسخ به نامه معاویه" می پردازد.
No image

نامه 13 نهج البلاغه : رعايت سلسله مراتب فرماندهى

نامه 13 نهج البلاغه به تشریح موضوع "رعايت سلسله مراتب فرماندهى" می پردازد.
No image

نامه 70 نهج البلاغه : روش برخورد با پديده فرار

موضوع نامه 70 نهج البلاغه درباره "روش برخورد با پديده فرار" است.
Powered by TayaCMS