دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

روز بزرگداشت محمدبن زکریای رازی (روز دارو سازی)

امروز دوشنبه پنجم شهریور ماه سال 1386 هجری شمسی ، مقارن است با سیزدهم شعبان سال 1428 هجری قمری و برابر است با بیست و هفتم آگوست 2007 میلادی.
No image
روز بزرگداشت محمدبن زکریای رازی (روز دارو سازی) روز داروسازی:
همه ساله به یاد تلاش های علمی عالم بزرگ و کاشف بزرگ ایرانی محمد بن زکریای رازی، چنین روزی به عنوان روز داروسازی در کشور گرامی داشته می شود و از داروسازان برجسته ایران تقدیر می گردد.

تعویض تاریخ شاهنشاهی به هجری شمسی :
در چنین روزی در سال 1357 ه ش ، سال شاهنشاهی که پیش از این رژیم پهلوی در راستای باستانگرایی دروغین خود آن را بنا نهاده بود به سال هجری شمسی تغییر یافت. محمد رضا پهلوی پیشتر در ادامه مسیر باستانگرایی و زنده سازی تاریخ ایران زمین و همچنین احیای سنت های شاهانه در ایران آن روزگار، سال هجری شمسی را به سال شاهنشاهی تبدیل کرده بود که همین امر نیز نفرت بیش از پیش مردم نسبت به وی را به دنیال داشت.
استعفای اقبال و نخست وزیری شریف امامی :
درچنین روزی در سال 1339 ه ش منوچهر اقبال نخست وزیر محمد رضا پهلوی استعفا کرد و شریف امامی به جای او به مسند قدرت نشست . دولت اقبال در اواخر سال 1338 ه ش لایحه ای درباره اصلاحات ارضی به مجلس برد و برای راضی کردن آمریکایی ها قانونی تحت عنوان " ازکجا آورده ای؟ " نیز تهیه کرد ولی اینها هیچ یک رضایت آنها را جلب نکرد . دراین میان با توافق آمریکا و انگلیس و دربار، جعفر شریف امامی با شعار مبارزه با فساد ، انجام اصلاحات و آزادی احزاب و برگزاری انتخابات آزاد به جای منوچهر اقبال به نخست وزیری ایران رسید . عملا شریف امامی نیز مهره مناسب و مقتدری برای اجرای این طرح نبود لذا آمریکایی ها شاه را برای انتخاب نخست وزیر دیگر در فشار قرار دادند تا با اجرای طرح های ظاهرا اصلاحی ، نفوذ خود را در ایران تحکیم بخشند .
درگذشت رومن رولان :
در چنین روزی در سال 1944 میلادی رومن رولان نویسنده مشهور فرانسوی دیده از جهان فروبست. وی در سال 1915 میلادی جایزه نوبل ادبی را از آن خود کرد. رولان در سال 1866 در نیورنه فرانسه متولد شد. او در رشته تاریخ تحصیل کرد اما به ادبیات نیز علاقه فراوان داشت و همین علاقه او را بر آن داشت که دست به نوشتن داستان ، نمایشنامه و سرانجام زندگی نامه بزند . وی ابتدا زندگانی بتهوون را نوشت و سپس شرح زندگی میکل آنژ را منتشر کرد. او هشت سال نیز به نوشتن رمان " ژان کریستف " پرداخت. رولان در پایان عمر به اندیشه های عرفانی شرقی گرایش پیدا کرد و از طرفداران گاندی شد. وی در سال 1932 در سویس به دیدار گاندی رفت. رومن رولان در سال 1944 در سن 78 سالگی . درگذشت. گاندی ، تولستوی ،آنتوانت ، آن زمان فرا می رسد، جان شیفته ، خاطرات جوانی ، دانتون ، روبسپیر ، سفر درونی و گرگهـا از دیگر آثار معروف اویند.

روز ملی مجارستان :
این کشور در اروپای مرکزی بین اوکراین ، رومانی ، لهستان و اتریش واقع شده و مساحت آن تقریبا یک هجدهم ایران است . نژاد مردم این کشور زرد ، سفید و زبان رایج میان آنان مجاری و آلمانی است . بیشتر اهالی آن پیرو مذهب کاتولیک می باشند . نوع حکومت این کشور جمهوری است که در سال 1946 مستقر شد . مجارستان در تاریخ چهاردهم دسامبر سال 1955 میلادی به عضویت سازمان ملل متحد درآمد. پایتخت این کشور بوداپست نام دارد. همه ساله چنین روزی به عنوان روز ملی مجارستان گرامی داشته می شود .
روز استقلال لیختن اشتاین :
لیختن اشتاین کشوری کوهستانی وکوچک است که در قلب کوههای آلپ میان سوئیس و اطریش جای گرفته است . مساحت آن یکصد و پنجاه و هفت کیلومتر مریع است. نژاد مردم این کشور ژرمن است و اکثر آنان به زبان آلمانی تکلم می کنند. اهالی این سرزمین پیرو مذهب کاتولیک اند. حکومت این کشور مشروطه سلطنتی است و پایتخت آن "وادوز" نام دارد . لیختن اشتاین در چنین روزی در سال 1920 میلادی مستقل شد .
تولد برناردو او هیگینز :
او هیگینز کسی که در به استقلال رسیدن شیلی نقش ویژه ای ایفا کرد، در چنین روزی در سال 1778 میلادی به دنیا آمد .
تولد الیل سارینن :
سارینن معمار برجسته فنلاندی در چنین روزی در سال 1873 به دنیا آمد ." میشگیان "و "موسسسه تکنولوژی جی ام" عناوین مهمترین آثار معماری اویند.
تولد اچ پی لاو کرافت :
لاو کرافت رمان نویس سبک گوتیک آمریکایی در چنین روزی در سال 1890 میلادی به دنیا آمد . "در کوههای دیوانگی " عنوان مهمترین اثر داستانی اوست .
سالواتوره کزی مودو:
کزی مودو شاعر ایتالیایی در چنین روزی در سال 1901 میلادی به دنیا آمد . وی منتقد ادبی و مترجم آثار ادبی نیز بود . او در سال 1959 جایزه نوبل ادبی را از آن خود کرد.
تولد ژان لوپ کرتین :
کرتین نخستین فرانسوی فضانورد در چنین روزی در سال 1938 میلادی به دنیا آمد. وی با سفینه سایوز تی 6 به فضا پرتاب شد .
تولد راجیو گاندی :
راجیو گاندی ، پسر ایند یرا گاندی ، نوه جواهر لعل نهرو در چنین روزی در سال 1944 میلادی به دنیا آمد . او در سال 1984 میلادی به سمت نخست وزیری هندوستان رسید و مانند مادرش در دوره نخست وزیری ترور شد.
درگذشت لئون تروتسکی :
لئون داویدویچ تروتسکی انقلابی روسیه در یک خانواده یهودی چشم به دنیا گشود. وی در اثر فعالیت های سیاسی و انقلابی به سال 1902 میلادی به انگلستان گریخت و در آنجا با لنین وپلخانف روابط دوستانه برقرار کرد . بعد از انقلاب کمونیستی اکتبر 1917 به عضویت شورای کمیسر های مردم در آمد و پس از آن به عنوان کمیسر امور خارجه تعیین شد و پیمان صلح برست لتوسک را با آلمانی ها در سال 1918 امضا کرد . علیر غم پاره ای اختلافات به لنین وفادار ماند اما در زمان استالین به سال 1927 از حزب کمونیست اخراج و به خارج از کشور تبعید شد . او از سال 1937 ساکن مکزیک شد و سرانجام نیز در چنین روزی در سال 1940 میلادی به اشاره استالین با تبر به قتل رسید .
در گذشت پل ارلیچ :
این دانشمند و بیولوژیست آمریکایی در چنین روزی در سال 1915 میلادی دار فانی را وداع گفت . وی در سال 1990 جایزه معتبر علمی کرافورد سوئد را از آن خود کرد . این جایزه به دانشمندانی اعطا می شود که مستحق در یافت جایزه نوبل بوده اند اما نتوانسته این جایزه را دریافت کنند .

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

سینمای پناهنده ; به بهانه اکران فیلم سینمایی تگزاس

سینمای پناهنده ; به بهانه اکران فیلم سینمایی تگزاس

نمایش فیلم تگزاس در روزهای اخیر نشان می دهد که مسعود اطیابی تغییر بزرگی در رویه فیلمسازی خود داده است. او که پیش از این با فیلمی درباره حوادث هشتاد و هشت نشان داده بود که در فکر پرداختن به مسائل جدی و حرکت در راستای سینمای اجتماعی است، حالا با تگزاس به جریان فیلم های پرفروشی پیوسته که اتفاقا بر خلاف فیلم قبلی اش دچار موانع ممیزی و عدم مجوز اکران نشده و با توجه به فضای سینمای ایران، سود قابل توجه‌ی را به جیب تهیه کننده واریز می کند.
مصادره و ماجرای غم انگیز زن در سینما

مصادره و ماجرای غم انگیز زن در سینما

هنوز و بعد از گذشت حدود سه ماه از جشنواره فیلم فجر(سی و ششم) و دیدن فیلم سینمایی مصادره ، طعم تلخ تماشای آن هم زمان با اکران های نوروزی و فروش بالای این فیلم ذایقه ام را می آزارد. مصادره را شاید بتوان اروتیک ترین فیلم سینمای ایران پس از انقلاب برشمرد. این فیلم به شدت بیمار است و گویا به جز شوخی های سخیف جنسی حتی با دستمایه کردن یک کودک یا نوجوان راهی برای خندان و شادکردن مخاطبانش ندارد.
گل دادن درخت پیر ; نگاهی به فیلم خجالت نکش

گل دادن درخت پیر ; نگاهی به فیلم خجالت نکش

خجالت نکش، یک فیلم مفرح است. فرحبخشی این فیلم نه از شوخی ها و تکه کلام ها، بلکه به جهت دنیای درونی فیلم است. دنیایی که در آن کودکی متولد می شود و پیری و گذر سن، مانعی برای زایش نیست. در روستای کوچک و کم جمعیت مهمت اباد، 231 نفر زندگی می کنند و این فیلم به ما می گوید که این جمعیت چگونه به اندازه یک نفر بیشتر می شود.
خوک های آوازه خوان ; نگاهی به فیلم خوک

خوک های آوازه خوان ; نگاهی به فیلم خوک

اگر تلاش فیلم خوک در این است که یک کمدی متفاوت در سینمای ایران باشد، باید گفت که در این کار موفق شده است. این فیلم توجهی به شوخی ها کلامی و متدوال در سینمای طنز ندارد. تا حد زیادی می کوشد که از مزیت های واقعیت استفاده کند و در مناسبات انسانی و روابط فردی آدم ها دخل و تصرفی نکند و همزمان از سوی دیگر پیروزمندانه از میدان واقعیت بیرون بیاید بدون آنکه هیچ باج و امتیازی به آنچه که ما واقعیت صدایش می کنیم داده باشد؛ خوک خود را در واقعیت محدود نمی کند.
فیلشاه، آغاز راهی جریان‌ساز در انیمیشن بومی

فیلشاه، آغاز راهی جریان‌ساز در انیمیشن بومی

صحبت از انیمیشنی سینمایی است که در فرم، تکنیک و ارائه مفاهیم به استاندارهای جهانی نزدیک شده و سعی دارد به‌دور از شعار و کلیشه به یک مقطع تاریخی با رگه‌های دینی بپردازد و آغازکننده راهی جریان‌ساز برای صنعت سینمایی انیمیشن در ایران باشد.

پر بازدیدترین ها

طنز و کمدی؛ خاستگاه، ویژگی ها و کارکردها

طنز و کمدی؛ خاستگاه، ویژگی ها و کارکردها

این نوشتار در تلاش است تا با بررسی آراء و نظرات نظریه پردازان طنز و کمدی، ویژگی ها و کارکردهای طنز و کمدی را بازشناسد و با برشمردن ویژگی ها و مشخصه های طنزپرداز، تصویری روشن از طنز مطلوب ارائه دهد...
No image

ماجرای طنز و کمدی

طنز، هنری است که انسان در تلاش برای دگرگون ساختن جهان به‌دست می‌آورد و همیشه به‌شکل کنش و واکنش و در نتیجه نگاه وی به محیط و واقعیت (به‌طور خاص)نمود پیدا می‌کند.طنز راستین که از حوادث واقعی زندگی نشأت گرفته و مبتنی‌بر واقعیت‌های زندگی بوده..
شهرزاد در کشاکش سنت و مدرنیسم

شهرزاد در کشاکش سنت و مدرنیسم

این سریال ساخته فیلمساز موفق ایرانی حسن فتحی است که سریال های جذاب وموفقی چون پهلوانان نمی میرند، شب دهم، مدار صفر درجه و میوه ممنوعه را در کارنامۀ خود دارد. همگی این سریال های تلویزیونی مخاطبان بیشماری را به خود اختصاص دادند و این همه ناشی از توانایی او در نوشتن فیلمنامه و کارگردانی است.
از مذهب تا تشکیلات ; بازخوانی یک نامه قدیمی | قسمت اول

از مذهب تا تشکیلات ; بازخوانی یک نامه قدیمی | قسمت اول

دعوای مجید شریف واقفی و محمد تقی شهرام بر سر چه بود؟ آیا انگونه که فیلم سیانور یا باورهای معمول تاریخی در باب این ماجرا مدعی است، مجادله بر سر دین بود؟ بر سر خدا، معاد و قیامت؟ این کدام خدا، کدام معاد و کدام قیامت بود؟ نمی دانم تعریفی که او از معاد و قیامت داشت با تعریف امروز چقدر تناسب و یگانگی دارد.
می گردم و می گردم و می گردم ; چرا گشت ارشاد ۲ چنین سرگردان است؟

می گردم و می گردم و می گردم ; چرا گشت ارشاد ۲ چنین سرگردان است؟

نقدهای بسیاری از آشفتگی و عدم انسجام فیلم گشت 2 سخن گفته اند. شوخی های پراکنده با پس زمینه اشارات جنسی و سیاسی و نداشتن پیرنگی واحد بسیاری را ازرده است( از جمله در نقدی که در همین سایت منتشر شده است؛ منقار کج مرغ انجیر خوار یا نقد سایت سلام سینما؛ فیلم گشت 2, ملغمه ای از لودگی با چاشنی اعتراض اجتماعی) خصوصاً مطالعه کامنت هایی که توسط کاربران عادی که از تجربه تماشای فیلم می گویند عموما اعتراض به بی برنامگی فیلم است.
Powered by TayaCMS