دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

حالات معنوی فاطمه(س)

No image
حالات معنوی فاطمه(س)

حضرت زهرا(س) فرمود: شغلني عن مسئلته لذه خدمته، لاحاجهًْ لي غير النظر الي وجهه الکريم.

پيامبر(ص) روزي از دخترش پرسيد: فاطمه، چه درخواست و حاجتي داري؟ هم اکنون فرشته وحي در کنار من است و از طرف خدا پيام آورده است. هر چه بخواهي تحقق می‌پذيرد. زهرا(س) در پاسخ، جمله فوق را بيان فرمودند که ترجمه اش چنين است: لذتي که از خدمت حضرت حق مي برم، مرا از هر درخواستي باز داشته است. حاجتي جز اين ندارم که پيوسته ناظر جمال زيبا و والاي خداوند باشم. (فرهنگ سخنان فاطمه(س) ص 91)

عبادت در شب زفاف

شب ازدواج و آغاز لحظه هاي شروع يک زندگي نوين براي هر زن و مردي شيرين و خاطره انگيز است.

خيلي ها اين لحظه هاي شيرين را به انواع گناه مي آلايند و فکر مي کنند اين کار مجاز است.

امام علي(ع) شب عروسي، فاطمه زهرا(س) را نگران و گريان ديد. پرسيد: چرا ناراحتي؟ فاطمه(س) پاسخ دادند: پيرامون حال و رفتار خويش فکر کردم. به ياد پايان عمر و قبر خود افتادم که امروز از خانه پدر به خانه شما منتقل شدم و روزي ديگر از اينجا به طرف قبر و قيامت خواهم رفت. پس تو را به خدا سوگند مي دهم که بيا به نماز بايستيم و با هم در اين شب خدا را عبادت کنيم. (همان ص 40)

وقتي آيات عذاب بر رسول خدا(ص) نازل شد: (دوزخ ميعادگاه همه آنهاست و دوزخ هفت در دارد و براي هر دري گروهي معين از آنها تقسيم شده اند) حضرت به شدت گريستند و ياران پيامبر(ص) نيز گريه کردند.

فاطمه(س) از گريه پدر آگاه شد. پرسيد: اي پدر فدايت شوم چه چيزي تو را به گريه واداشته است؟ رسول خدا(ص) آيات نازل شده را بر فاطمه(س) خواند. زهرا(س) از خوف الهي بر زمين افتاد و فرمود: اي واي، اي واي بر کسي که داخل آتش جهنم مي شود. الويل ثم الويل لمن دخل النار - (همان ص 74)

پيامبراکرم(ص) در يکي از روزهاي پر بار زندگي، در منزل زهرا(س) وضو گرفت. سپس پرسيد: دخترم، در چه حالي هستي؟ فاطمه(س) فرمود: سوگند به خدا، حزن و اندوه من فزوني يافته و تهيدستي من فراوان است.

و تأسف من بيشتر براي اين است که براي سفر طولاني آخرت، چه چيزي آماده کرده ام؟ (همان، ص 75)

روايت شده: روزي رسول اکرم(ص) دخترش را نگران و اندوهگين يافت. پرسيد: فاطمه جان، چرا ناراحت هستي؟ فرمود: اي پدر به ياد آوردم روز محشر و توقف مردم را در آن روز، در حالي که همه برهنه هستند. واي از زشتي ها در آن روز و در پيشگاه خداي بزرگ. (همان، ص 220)

روزي پيامبر(ص) فرمود: دخترم، آيا دوست داري دعايي را به تو بياموزم که هيچ کس آن را نخواند مگر اينکه خواسته هايش تحقق پذيرد؟ فاطمه(س) در پاسخ پدر فرمود: پدر جان چنين دعايي از دنيا و آنچه در آن است، نزد من محبوب تر است. (همان، ص 133)

وصيت به علی (ع)

خانم فاطمه(س) در کلمات ارزشمند ديگري به امام علي(ع) وصيت کرد که: وقتي من وفات کردم، تو غسل و کفن مرا به عهده بگير و بر من نماز بگزار و مرا درون قبر قرار بده. دفنم کن و سنگ قبر را بر روي قبرم بگذار و خاک بر آن بريز و آن را هماهنگ و منظم کن.

آنگاه بالاي سرم روبروي من بنشين و زياد قرآن بخوان و دعا کن. زيرا در چنين لحظه هايي، ميت به انس گرفتن با زندگان محتاج است. من تو را به خدا مي سپارم و درباره فرزندانم سفارش به نيکوکاري دارم. (همان، ص 252)

روزنامه كيهان، شماره 21302 به تاريخ 20/12/94، صفحه 6 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

فرزند کمتر، یا زندگی بهتر؟ مسئله این است

فرزند کمتر، یا زندگی بهتر؟ مسئله این است

خجالت نکش در نگاه اول فیلم تقابل‌هاست در یک زمینه طنز که مدام به مخاطب یادآور می‌شود چه جای خنده؟ فیلم را می‌توان در چند مضمونِ دوگانه بیان و نقد کرد. همان مضامین دوگانه‌ای که ساختار روایی فیلم را هم می‌سازند: دوگانه روستایی – شهری، دوگانه‌ی سپهر سیاسی - زندگی روزمره، دوگانه‌ی برنامه‌ریزی‌های سیاست اجتماعی و در نهایت دوگانه اراده – تقدیر که سکانس‌های انتهایی فیلم را شکل می‌دهد.
ایستاده در غبار نگاهی به «لاتاری» اثر محمدحسین مهدویان

ایستاده در غبار نگاهی به «لاتاری» اثر محمدحسین مهدویان

«لاتاری» فیلم موفقی است در جذب مخاطب عمومی سینمای ایران و البته فتح گیشه. فیلمی که توانسته جمیع جوانب امر را در حوزه جذابیت بخشی اینچنینی به خوبی و با فراست فراهم کند و به مقصود رسد. لاتاری فیلم مخاطب عام است.
عشق امیر به نوشین ; یادداشتی بر فیلم لاتاری

عشق امیر به نوشین ; یادداشتی بر فیلم لاتاری

راجر ایبرت بزرگترین منتقد آمریکایی معتقد است کار فیلم، برانگیختن تفکر مخاطب است. فیلمی قابل اعتنا و نقد است که خواب آسوده را از مخاطب بستاند. قطعاً هر فیلمی نماینده انعکاس اندیشه در جامعه مقصد است. در حقیقت فیلم ها ارزش ها و حقایق فراموش شده جوامع را آشکار می سازند.
انسان های هم عصر ما ; نگاهی به فیلم خرگیوش

انسان های هم عصر ما ; نگاهی به فیلم خرگیوش

خرگیوش اولین فیلم مانی باغبانی تجربه‌ای قابل قبول است اما کاستی‎های بسیاری در پردازش موضوع‌هایی دارد که سعی کرده است در فیلم به آنها بپردازد؛ مقوله‎هایی مثل بیماری رو به مرگ نزدیکان، تلاش‌های علمی یک نخبه جوان، ازدواج‎های پنهانی و مفهوم شادی.
بازخوانی یک کمدی سیاسی ; نگاهی به فیلم مصادره

بازخوانی یک کمدی سیاسی ; نگاهی به فیلم مصادره

فیلم مصادره اولین ساخته مهران احمدی، بازیگر پر سابقه سینمای ایران، فیلمی کمدی است که تلاش می‎کند با تصویرگری برخی از معضلات فرهنگی جامعه از منظر متفاوتی به مقولاتی بپردازد که به طور جدی جامعه ایرانی معاصر را تهدید می‎کنند.

پر بازدیدترین ها

پيش رو يا پشت سر؟

پيش رو يا پشت سر؟

تا همين يک دهه پيش شبکه‌هاي تلويزيوني مثل امروز گسترده نبود و انواع و اقسام برنامه‌ها و سريال‌ها توليد نمي‌شد، هميشه اين اعتراض و انتقاد وجود داشت که مضمون و داستان فيلم و سريال‌هاي تلويزيون تکراري است و از تنوع و تعدد برخوردار نيست...
آشوبی برای هیچ

آشوبی برای هیچ

آشوب، هفتمین و آخرین فیلم کاظم راست گفتار روایت زندگی جوان شهرستانی‌ای است که رو به تهران می‌آورد تا شاید موفقیت را در تهران در آغوش کشد؛ داستانی که کمابیش در طول تاریخ معاصر بسیار تکرار شده است و همواره یکی از داستان‌های مکرر در بین سینماگران یا داستان‌نویسان ما بوده است.
بازگویی تاریخ ایران زمان جنگ و پس از آن ; مقایسه دو فیلم  آباجان و فراری

بازگویی تاریخ ایران زمان جنگ و پس از آن ; مقایسه دو فیلم آباجان و فراری

هر دو فیلم بر پایه شخصیت بنا شده اند که می کوشند به شکل خلاقانه و درونی وظایفی را که زمان و مکان به عهده انان گذاشته ایفا کنند و در هر دو فیلم شخصیت های اصلی با آنتی تز خود روبرو بودند، یعنی کسانی که می کوشیدند تا از آن موقعیت زمانی و مکانی سوء استفاده کنند.
ریشه شناسی یک ترس ; نقد فیلم خفگی

ریشه شناسی یک ترس ; نقد فیلم خفگی

«جیرانی» در آخرین ساختة خود با یک ملودرام جنایی ـ معمایی به پردة سینما بازگشته است . «خفگی» همانند دیگر آثار او نظیر «قرمز» و «پارک‌وی» به روابط روان‌پریشانه بین شخصیت‌ها می‌پردازد. فیلم هرچند از حیث محتوا و انتخاب موضوع شبیه دیگرآثار این فیلم‌ساز است و منطبق با ایدئولوژی اوست اما از حیث فرم و محتوا فیلمی متفاوت به‌شمار می‌آید.
عشق امیر به نوشین ; یادداشتی بر فیلم لاتاری

عشق امیر به نوشین ; یادداشتی بر فیلم لاتاری

راجر ایبرت بزرگترین منتقد آمریکایی معتقد است کار فیلم، برانگیختن تفکر مخاطب است. فیلمی قابل اعتنا و نقد است که خواب آسوده را از مخاطب بستاند. قطعاً هر فیلمی نماینده انعکاس اندیشه در جامعه مقصد است. در حقیقت فیلم ها ارزش ها و حقایق فراموش شده جوامع را آشکار می سازند.
Powered by TayaCMS