دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

نکاتی در مورد اندیشیدن

No image
نکاتی در مورد اندیشیدن

کسی که بدون اندیشه و بصیرت به کاری دست می‌زند مانند مسافری است که در بیراهه می‌رود و او هر قدر بر سرعت مسیر خود می‌افزاید به همان نسبت از جاده اصلی دورتر می‌شود. این یک واقعت آشکار است که نوع تفکرها بر چگونگی برخورد با مسائل زندگی و خواسته‌های پیرامونی ما تاثیرگذار است و با کنترل بر ذهنیات خود می‌توانیم خوب زندگی کنیم و یا در مواقع ضروری هنگامی‌ که باید تغییر در رفتار خود ایجاد نماییم، اقدام شایسته ای داشته باشیم. اندیشیدن پیرامون برای شناخت راه حل‌های گوناگون در طول زندگی از مهم‌ترین کارهای انسان در تمام دوره‌های عمرش محسوب می‌شود و همواره نیز از مشکل ترین کارها است. ارزش فکر کردن آنقدر بالاست که گویند جهان هر کس به اندازه وسعت فکر اوست.می‌ توان گفت که ذهن انسان مثل چتر نجات است، فقط هنگامی‌ خوب عمل می‌کند که باز شده باشد. باز کردن چتر نجات باید قبل از احساس خطر صورت گیرد تا با آرامش بیشتری ماموریت ما انجام پذیرد و همچنین نیز استرس و تنش‌های هنگام خطر را به همراه نداشته باشد. پس بهتر است انسان قبل از احساس خطر بر اساس تجارب خود و دیگران در مورد آن بیندیشد و با رعایت اصول مترتب بر آن موانع احتمالی را خنثی کرده و با انگیزه بیشتر و روحیه ای شادتر زندگی کند. امام صادق (ع) می‌فرماید: کسی که بدون بصیرت و دانایی به کاری دست می‌زند مانند مسافری است که در بیراهه می‌رود و او هر قدر بر سرعت مسیر خود می‌افزاید به همان نسبت از جاده اصلی دورتر می‌شود.تفکر موجب بروز مساله در زندگی فرد می‌شود و وجود مساله در زندگی نقطه آغاز حرکت به سوی خودباوری و پذیرش همه ابعاد خود است. شناخت مساله باید همواره مقدم بر پیدا کردن راه حل‌های مورد نظر ما باشد. با این کار، ذهن انسان به تکاپو می‌افتد و خود را به پاسخ لازم می‌رساند. ولی متاسفانه انسان ها ندرتا به تفکر و اندیشه پیرامون ابعاد مختلف زندگی خود می‌پردازند.نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد معمولا آن دسته افراد که می‌اندیشند به مراتب در پیشبرد برنامه‌های خود موفق‌تر خواهند بود. آنها در جریان تفکر برای شناخت بیشتر توانمندی‌ها و محدودیت‌های خود، روند زندگی را تغییر داده، برنامه ریزی بهتری می‌نمایند و هدف‌های مفید را در ذهن پرورش می‌دهند و همچنین استوار و مقاوم تا رسیدن به آن نیز تلاش می‌نمایند.انسان اندیشمند که میل زندگی کردن در او وجود دارد همانند یک هنرمند که به هنر خود می‌اندیشد، او نیز به همان شکل به زندگی توجه می‌کند. برخوردار بودن از تفکر برای بهتر زیستن باعث می‌شود که فرد به موفقیت‌های هر چه بیشتر در عرصه‌های مختلف زندگی بیندیشد و در این میان زمینه‌های مفیدی را برای شناخت بیشتر علائق خود و شکوفایی استعدادهای نهفته در وجود خویشتن فراهم آورد و با علم و آگاهی بیشتر به سمت دروازه‌های موفقیت در زندگی پیش برود.افراد معمولا وقتی که خود را در محرومیت می‌بینند یا با شکست مواجه می‌شوند به ناچار برای رهایی از آن، به فکر کردن می‌پردازند و یا به دیگران پناه می‌برند تا از آن طریق بتوانند مشکل ایجاد شده را حل نمایند. چه بسا با تلاش خود و یا در اثر هم اندیشی و حمایت‌های فکری دیگران توانسته باشند خیلی بهتر از گذشته در مسیر زندگی تغییر وضعیت ایجاد نمایند.از فواید اندیشه این است که فرد به خوبی می‌تواند راه‌های جدیدی را برای زندگی موثر خود کشف نماید. در اثر اندیشیدن است که استعدادها شکوفا شده و ذهن خلاق بشر بیدار می‌شود و به واسطه تغییرات ایجاد شده به سمت زندگی سازنده و ثمربخش می‌رود.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.
Powered by TayaCMS