دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

همایش بزرگداشت «آیت الله مرندی» در مرند برگزار شد

No image
همایش بزرگداشت «آیت الله مرندی» در مرند برگزار شد
خبرگزاری فارس: همایش بزرگداشت پانزدهمین سال ارتحال عالم اخلاق و سالک واصل آیت‌الله «میرزا علی‌اکبر آقای مرندی»‌ در‌ مرند برگزار شد.‌
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی، در این همایش که به منظور تجلیل و بزرگداشت مقام عرفانی، اخلاقی و شخصیتی عالم عامل و عارف واصل آیت‌الله میرزا علی‌اکبر آقای مرندی برگزار شد، جمع کثیری از علما، اساتید حوزه و دانشگاه، مقامات فرهنگی و دینی، فرهیختگان و نیز ارادتمندان و علاقه‌مندان معظم له از سراسر نقاط شهرستان، شهرهای استان و کشور در آن حضور داشتند.
علی نعمت‌زاده، نماینده ولی فقیه و امام جمعه مرند در این همایش در مورد شخصیت اخلاقی و فقهی همچنین مقام عرفانی و عملی آن عالم وارسته به عنوان یکی از یاران امام راحل و نقش ارزنده وی در به ثمر رسیدن نهال پر ثمر انقلاب اسلامی تاکید کرد.
وی در ادامه بزرگداشت و تجلیل از بزرگان دین، اخلاق و عرفان را که در راه تقوا و معنویت تلاش وصف‌ناپذیری از خود به جا گذاشتند، موجبات الگوپذیری نسل جوان امروزی را فراهم می‌آورد.
امام جمعه مرند اظهار داشت: در این برهه از زمان که دشمنان اسلام و شیعیان از هیچ تلاشی برای ضربه ‌زدن به فرایض دینی و ریشه اعتقادات مکتب اسلام فرو‌گذاری نمی‌کنند باید با تجلیل از بزرگان راه آنها را ادامه دهیم.
در این همایش بزرگ فرهنگی و دینی، پیام حضرت آیت‌الله جعفر سبحانی توسط فرزند مرحوم آیت‌الله مرندی قرائت شد.
در بخشی از پیام آمده است: مرحوم آیت‌الله مرندی (اعلی الله مقامه) چراغ ایمان، تقوا و مشعل فروزان اطاعت حق را، سالیان درازی در درون خود روشن نگهداشت و توانست مراتب بالایی از کمال را که برای انسان امکان دارد، طی کند.
در بخش دیگری از این پیام افزوده شده است: وی خداجویی و تهذیب نفس را در محضر عالم اخلاقی بزرگ مرحوم آیت‌الله العظمی سید علی آقا قاضی (طاب ثراه) پیدا کرد و دست به دامان این عارف بزرگ و کامل شد‌، او هم دست این شاگرد مستعد را گرفت و به مقامات عالی رساند.
در ادامه این پیام تاکید شده است: ایشان و مرحوم آیت‌الله علامه طباطبایی از شاگردان این مکتب اخلاقی بودند که توانستند جمع عظیمی از جامعه را تربیت کنند.
در ادامه همچنین، آیت‌الله شیخ حسن صانعی از یاران و همراهان رهبر فقید انقلاب و از ارادتمندان آیت‌الله مرندی در سخنانی با اشاره به فضائل اخلاقی، دینی و معنوی مرحوم آیت‌الله مرندی گفت: امروز بسیاری از جوانان علاقمند به عرفان و کسب کمالات معنوی هستند اما متاسفانه به خاطر عدم دسترسی به عرفان ناب اسلامی و عارفان واقعی، به عرفان‌های کاذب که آمیخته با تصوف و همراه با بدعت‌ها هستند، روی می‌آورند و نه تنها به مقصد نمی‌رسند بلکه از آن دور می‌شوند.
وی تاکید کرد: امروز باید عرفان واقعی و عرفای اصیل را شناخت و بهترین راه برای رسیدن به عرفان واقعی، شناخت امثال آیت‌الله میرزا علی اکبر مرندی است تا بتوان راه حقیقت را از بیراهه تشخیص داد.
آیت الله صانعی در رابطه با مقام والای اجتهاد آیت‌الله مرندی افزود: یکی از ابعاد شخصیتی مغفول ایشان رتبه علمی وی بود و این ناشناختگی از سوی اخلاص، تواضع و شهرت گریزی فوق‌العاده وی، از سوی دیگر دوری از محافل و مراکز علمی از جمله نجف اشرف و قم بوده است.
وی اظهار داشت: تحصیل مجدانه و جهاد در راه کسب معارف الهی در حوزه نجف اشرف مورد توجه بزرگان آن عصر قرار گرفته و در محضر آنها به بالاترین مراحل علمی در حوزه فقاهت، اجتهاد و استنباط احکام الهی رسیده بود.
احمد احمدی‌منش، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز در این مراسم با اشاره به برگزاری بزرگداشت‌های برگزار شده در تجلیل از مقام علما و عرفای دین و اخلاق در استان افزود: برگزاری بزرگداشت‌ها و یادواره‌ها به عنوان یک انقلاب فرهنگی در هر زمان برای ما به خصوص نسل جوان می‌تواند بهترین الگو و سرمشق در پیروی و تمسک نسل حاضر به معنویت و الهام‌گیری از فضائل تربیتی و اخلاقی علما در تمام ابعاد باشد.
در بخش دیگری از این مراسم، حجت‌الاسلام علی صدیقی، استاد فلسفه و اخلاق دانشگاه تهران و حوزه علمیه قم نیز با اشاره به اصالت خانوادگی و عبادات، راز و نیاز و عمل کامل به وظایف شرعی و الهی آیت‌الله مرندی یادآور شد: یکی از ویژگی‌های مسترک تمام عرفا و مردان و اوتاد الهی راز و نیاز و مناجات شبانه و خلوت سحری بود و هیچ دعا، عبادت و عمل دیگری با آن برابری نداشت.
وی آیت‌الله مرندی را یکی از بزرگان عرفان و اخلاق و باقی مانده شاگردان ممتاز آیت‌الله سید علی آقا قاضی معرفی کرد و عمل به واجبات را توسط ایشان و برخی سجایای اخلاقی وی را همانند ویژگی‌ها و اخلاقیات فردی حضرت امام خمینی (ره) توصیف کرد.
نمایشگاه آثار خطی و دست نوشته آیت‌الله مرندی و مبادله نامه‌های بین علامه طباطبایی و سایر علما و عرفای زمان معاصر خود، عکس‌های شخصی و اجازه‌نامه‌های آیت‌الله ضیاالدین عراقی و ابوالحسن اصفهانی و کلمات و سخنان وی و اهدا لوح یادبود به خانواده آن بزرگوار، از دیگر بخش‌های جنبی این همایش بود.
این همایش با مساعدت و پشتیبانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی و تلاش و همت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مرند همچنین شورای فرهنگ عمومی این شهرستان برگزار شد.
منبع:
 

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

بسته فرهنگی امام مهدی تولید شد

بسته فرهنگی امام مهدی تولید شد

به گزارش خبرگزاری فارس، به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، این بسته فرهنگی شامل 5 پوستر تزئینی با طرح هایی از اشعاری درباره حضرت مهدی (عج) از قیصر امین پور، دعای فرج و دعای نیمه شعبان است.
Powered by TayaCMS