دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

استعمار COLNIALISME

No image
استعمار COLNIALISME

استعمار، طلب عمران، كولويناليسم

معنی این اصطلاح که ریشه عربی دارد «طلب عمران» است که معادل فرانسه آن «کولوینالیسم» هم تقریباً همین معنی را می‌دهد. در کتاب فرهنگ اصطلاحات سیاسی پروفسور «دباش» این لغت را «سیستم ارتباط نابرابر بین یک کشور قدرتمند و پیشرفته با یک کشور ضعیف و عقب مانده» معنی کرده است که هدف ظاهری این رابطه، کمک به پیشرفت کشور عقب مانده و «متمدن ساختن» آن است ولی هدف واقعی بهره‌برداری از منابع ثروت کشور عقب مانده یا استفاده از نیروی انسانی ارزان قیمت آن می باشد.

کشور تحت استعمار در مراحل پیشرفت به صورت بازار مصرف کالاهای استعمار کننده در می‌آید، زیرا برنامه‌های اقتصادی آن در مراحل پیشرفت این کشورها که «حساب شده و خیلی بطئی است» طوری تنظیم می‌شود که همیشه نیازمند کشور استعمار کننده باشد. اکثر کشورهای جهان سوم که پس از گذراندن یک دوره سلطه استعماری یگانه تحت شرایط جدید بین المللی استقلال یافته‌اند چنین وضعی دارند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

سالروز اعلام انقلاب فرهنگی

سالروز اعلام انقلاب فرهنگی

نقلاب اسلامی مردم ایران به رهبری امام خمینی در سحرگاه 22 بهمن 1357 به پیروزی رسید، ولی علیرغم پیروزی انقلاب ولی هنوز هم آثار حاکمیت فرهنگی رژیم سابق در نهادهای حکومتی به چشم می‌خورد و گاهی هم باعث کارشکنی‌هایی می‌‌گردید.

پر بازدیدترین ها

وفات حضرت معصومه (س)

وفات حضرت معصومه (س)

No image

امام حسن و طلاق زیاد؛ افسانه یا واقعیت

در برخی کتب روائی و تاریخ وارد شده است؛ حضرت امام حسن در طول حیات خود با زنان متعدد ازدواج کرده زود هم طلاق می‌داد و لذا در برخی روایات از آن حضرت با عنوان «مِطْلاق» یعنی زیاد طلاق دهنده، یاد شده است.
Powered by TayaCMS