دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

عجب و درمان آن

دخترم! عجب و خودپسندی از غایت جهل به حقارت خود و عظمت خالق است.
عجب و درمان آن
عجب و درمان آن

عجب و درمان آن

 دخترم! عجب و خودپسندی از غایت جهل به حقارت خود و عظمت خالق است.   اگر اندکی به عظمت خلقت به اندازه‌ای که تاکنون بشر با همۀ پیشرفت علم به شمه‌ای از آن آگاه شده است، تفکر شود، حقارت خود و همۀ منظومه‌های شمسی و کهکشان‌ها را ادراک می‌کند و عظمت خالق آن‌ها را اندکی می‌فهمد و از عجب و خودبینی و خود‌پسندی خود اظهار خجلت و احساس جهالت می‌نماید.

     منابع:
  •  1- شیروانی، علی؛ برنامه سلوک در برنامه‌های سالکان، قم، انتشارات دارالفکر، ص26

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

سالروز اعلام انقلاب فرهنگی

سالروز اعلام انقلاب فرهنگی

نقلاب اسلامی مردم ایران به رهبری امام خمینی در سحرگاه 22 بهمن 1357 به پیروزی رسید، ولی علیرغم پیروزی انقلاب ولی هنوز هم آثار حاکمیت فرهنگی رژیم سابق در نهادهای حکومتی به چشم می‌خورد و گاهی هم باعث کارشکنی‌هایی می‌‌گردید.

پر بازدیدترین ها

No image

امام حسن و طلاق زیاد؛ افسانه یا واقعیت

در برخی کتب روائی و تاریخ وارد شده است؛ حضرت امام حسن در طول حیات خود با زنان متعدد ازدواج کرده زود هم طلاق می‌داد و لذا در برخی روایات از آن حضرت با عنوان «مِطْلاق» یعنی زیاد طلاق دهنده، یاد شده است.
No image

هلاکت مأمون عباسی

No image

لغو امتیاز توتون و تنباکو

Powered by TayaCMS