کنگره بزرگداشت علامه ابوالحسن شعرانی تهرانی، 29 آبان با حضور پژوهشگران و محققان حوزوی و دانشگاهی در دفتر پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در قم برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، کنگره بزرگداشت علامه ابوالحسن شعرانی تهرانی، چهارشنبه، 29 آبان با حضور پژوهشگران و محققان حوزوی و دانشگاهی در دفتر پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در قم برگزار شد.
در این همایش برخی از پژوهشگران و نویسندگان به ارائه مقالات خود پرداختند که فلسفه اصول از دیدگاه علامه شعرانی از سوی حجت الاسلام علی اکبر رشاد، دیدگاه فلسفه و کلامی علامه شعرانی، حجت الاسلام و المسلمین علی ربانی گلپایگانی، دیدگاه های قرآنی علامه شعرانی، حجت الاسلام محمد رضا غیاثی کرمانی، دیدگاه های نجومی علامه شعرانی، حجت الاسلام زمانی قمشه ای،دیدگاه های حدیثی علامه شعرانی، حجت الاسلام رحمان ستایش قرائت شد و در پایان مراسم خاطراتی از علامه شعرانی توسط آیت الله احمدی فقیه بیان شد.
در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین احمد احمدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: علامه شعرانی به تمام مسائل به صورت کامل تسلط داشت.
وی افزود: این عالم برجسته جهان تشیع دریایی از معلومات بود که فراتر از آن اخلاق، زهد و تقوایشان به چشم می آید و با تمام کمالات معنوی به صورت زاهدانه زندگی می کرد.
حجت الاسلام و المسلمین احمدی تصریح کرد: علامه شعرانی هرگز به زیورآلات دنیوی دل نبست و حتی می خواستند برای درمان بیماری اش از وجوهات استفاده کنند که مانع این اقدام شد و به قدری متواضع بود که می توان تجسم اخلاق را در چهره او دید.
وی تاکید کرد: شعرانی فلسفه اش سلسله معلومات عقلانی و استدلالی است و ترس از خدا حاصل حکمت او بود.
حجت الاسلام و المسلمین علی ربانی گلپایگانی از اساتید حوزه علمیه قم گفت: شعرانی از جامعیت قابل توجهی در حوزه معقول و منقول برخوردار بود.
وی افزود: علامه شعرانی تنها آگاه در رشته های مختلف علوم دینی، حکمی، کلامی و فقهی نبود و این گونه نبود که کشکولی از مطالب را در عرصه های عقلی و نقلی بداند؛ بلکه نظام دقیق عقلانی براندیشه و شخصیشان حاکمیت داشت.
این استاد حوزه علمیه قم، عقل مشربی و یقین باوری را برجسته ترین ویژگی شعرانی دانست و اظهار داشت: این علامه براساس عقل به معنای صحیح کلمه و با جهت گیری یقین در معرفت در همه حوزه های عقلی و نقلی و منقولی وارد می شد.
آیت الله استادی، امام جمعه موقت قم نیز گفت: عظمت علامه شعرانی به سبب تواضع، اخلاص، اعتدال و سخت کوشی اش بود.
وی افزود: علامه شعرانی با این که در میان مردم و مانند آن ها زندگی می کرد اما تواضع در چهره اش درخشان و برای خود و آثارش جایگاه ویژه ای قایل نبود.
امام جمعه موقت قم، آثار علامه شعرانی را بسیار ارزشمند و سودمند خواند و اظهار داشت: این علامه آثارش بسیار ارزشی بود، ولی بسیار ارزان فروش و به راحتی کتاب هایش در اختیار محققان و پژوهشگران قرار می گرفت و هرگز از آثار تالیفاتش دیناری با عنوان حق تالیف دریافت نکرد.
در پایان این همایش پیام آیت الله عبدالله جوادی آملی قرائت شد که در این پیام آیت الله جوادی آملی، علامه شعرانی را چهره درخشان، فلسفه اسلامی دانست و ارج نهادن به شخصیت شان را بسیار ارزشمند خواند.
گفتنی است، علامه شعرانی دوازدهم آبان ماه 1352 در سن 73 سالگی درگذشت و در جوار حرم حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) به خاک سپرده شد. این عالم شیعی اگرچه شاگردان بزرگی همچون علامه حسنزادهآملی را به جامعه اسلامی معاصر تحویل داده است اما ابعاد شخصیتیاش مانند بسیاری از بزرگان دینی ما هنوز ناشناخته مانده است.