دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

آیت الله العظمی مکارم شیرازی؛ با بیداری وجدان‌ها جامعه به سوی سعادت می‌رود

No image
آیت الله العظمی مکارم شیرازی؛ با بیداری وجدان‌ها جامعه به سوی سعادت می‌رود
آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی در ادامه سلسله مباحث تفسیر قرآن کریم به مراحل مبارزه حضرت ابراهیم (ع) با بت پرستان پرداخت و گفت: حضرت ابراهیم (ع) ابتدا شروع به کار فرهنگی و عقلانی کرد و ثابت کرد که بت‌پرستی کاری بیهوده است.
به گزارش ایسنا به نقل از مرکز خبر حوزه، وی یادآور شد: حضرت ابراهیم (ع) در پی از بین بردن و ریشه کن کردن فرهنگ و اندیشه بت پرستی بود.
مکارم شیرازی در ادامه وجدان بشر را از مهمترین و موثرترین عوامل بازدارنده در برابر ظلم و ستم دانست و بیان کرد: اگر جایگاه وجدان را در وجود خود حفظ کنیم، بهترین قاضی خواهد بود و با بیداری وجدان‌ها جامعه به سوی سعادت می‌رود و نیازی به دادگاه‌های عریض و طویل نداریم.
وی افزود: کسی که بمب اتم را بر روی مردم ژاپن انداخت و باعث مرگ بیش از 150 هزار نفر شد، به‌واسطه سرزنش‌های وجدان خود دیوانه شد و عاقبت نیز خودکشی کرد.
مکارم شیرازی در پایان با گرامیداشت میلاد با سعادت حضرت امام حسن مجتبی (ع)، ائمه (ع) را بزرگترین الگوی انسان‌ساز جوامع بشری دانست.
این مرجع تقلید ادامه داد: ائمه اطهار (ع) همگی دارای شجاعت، سخاوت،حلم، علم و... بودند اما در هر کدام از آنها به تناسب زمان یکی از این صفات حسنه بروز و ظهور ویژه‌ای داشت.
مکارم شیرازی یادآور شد: اگر حلم و بردباری را از حضرت امام حسن مجتبی (ع) یاد بگیریم، دنیا گلستان می‌شود.
 
منبع:  www.isna.ir
 
 

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

اقتصاد اسلامی، اصالت فرد و جامعه

در شماره‌های قبل به تبیین و بررسی مقوله‌های بنیادین ذیل از نگاه اسلام و نظام لیبرال سرمایه داری مبادرت ورزیدیم: 1- خداشناسی؛ 2- جهان شناسی؛ 3- انسان شناسی.‌
ژان باتیست سه و قانون بازار

ژان باتیست سه و قانون بازار

اشاره: ژان باتیست سه، اقتصاددان، اندیشمند و نویسنده قرن هجدهم اروپاست که آثار و کتب قابل توجهی در باب اصول علم اقتصاد و روش‌های موفقیت در فعالیت‌های اقتصادی دارد.
شاخص های فعالیت های اقتصادی

شاخص های فعالیت های اقتصادی

پرسش: در آموزه‌های اسلامی چه شاخص‌هایی برای فعالیت‌های اقتصادی پربرکت معرفی شده است؟
No image

اختلاس چیست؟

کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مقابله با فساد در ماده 17 هرگونه برداشت، استفاده و تصرف غیرمجاز از مال یا وجوه دولتی یا شخصی یا اوراق بهادار و هرچیز دیگر با ارزش توسط مقام دولتی جهت منافع خود یا هر شخص یا هر نهاد دیگری را که بنا به موقعیت شغلی به وی واگذار شده است چنانچه با عمد صورت گرفته باشد تحت عناوین اختلاس Embezzlement Misappropriation و یا persion جرم دانسته است.
نقش تجارت در اقتصاد مقاومتی

نقش تجارت در اقتصاد مقاومتی

اقتصاد مقاومتی، اقتصادی است که بتواند ضمن قوامیت برای جامعه، هرگونه فشار و بحران‌های داخلی و بیرونی را به سادگی پشت سربگذارد و با قدرت، اقتصاد پویا و شکوفایی را به نمایش بگذارد و بامقابله با هر بحرانی اجازه ندهد استقلال جامعه با خطر مواجه شود.

پر بازدیدترین ها

اوضاع اقتصادی ایران در دوران پهلوی دوم

اوضاع اقتصادی ایران در دوران پهلوی دوم

اقتصاد ایران از جمله بخش‌هایی که در طول دوران گذشته کمتر تحول تأثیر گذار و درون زایی را در آن شاهد بوده‌ایم.
جدایی دین و سیاست در غرب، دروغ یا واقعیت

جدایی دین و سیاست در غرب، دروغ یا واقعیت

شعار «جدایی دین از سیاست»، پدیده جدیدی نیست. آنچه اینجانب را بر آن داشت تا هم‌اکنون به بررسی این نظریه بپردازم، طرح مجدد آن در رسانه‌های گروهی و دستگاه‌های ارتباط جمعی توسط کسانی است که خود را دلسوز دین و دولت می‌دانند و چه بسا برخی از آنان واقعا از سر عطوفت و مهرورزی نسبت به شریعت و حکومت، این شعار را در قالب‌های گوناگون عرضه می‌دارند.
ربا، نرخ بهره و نرخ نسیه

ربا، نرخ بهره و نرخ نسیه

«ای کسانی که ایمان آورده‌اید از خدا پروا کنید، و اگر مومنید، آنچه از ربا باقی مانده است واگذارید و اگر [چنین] نکردید، بدانید به جنگ با خدا و فرستاده وی برخاسته‌اید»
پیشرفت اقتصادی را بدون رشد معنویت نمی خواهیم‌!

پیشرفت اقتصادی را بدون رشد معنویت نمی خواهیم‌!

نامگذاری سال 1390 بیانگر عزم جدی رهبر انقلاب برای طراحی الگوی اسلامی-ایرانی در دهه پیشرفت و عدالت است.
Powered by TayaCMS