دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

حالات معنوی فاطمه(س)

No image
حالات معنوی فاطمه(س)

حضرت زهرا(س) فرمود: شغلني عن مسئلته لذه خدمته، لاحاجهًْ لي غير النظر الي وجهه الکريم.

پيامبر(ص) روزي از دخترش پرسيد: فاطمه، چه درخواست و حاجتي داري؟ هم اکنون فرشته وحي در کنار من است و از طرف خدا پيام آورده است. هر چه بخواهي تحقق می‌پذيرد. زهرا(س) در پاسخ، جمله فوق را بيان فرمودند که ترجمه اش چنين است: لذتي که از خدمت حضرت حق مي برم، مرا از هر درخواستي باز داشته است. حاجتي جز اين ندارم که پيوسته ناظر جمال زيبا و والاي خداوند باشم. (فرهنگ سخنان فاطمه(س) ص 91)

عبادت در شب زفاف

شب ازدواج و آغاز لحظه هاي شروع يک زندگي نوين براي هر زن و مردي شيرين و خاطره انگيز است.

خيلي ها اين لحظه هاي شيرين را به انواع گناه مي آلايند و فکر مي کنند اين کار مجاز است.

امام علي(ع) شب عروسي، فاطمه زهرا(س) را نگران و گريان ديد. پرسيد: چرا ناراحتي؟ فاطمه(س) پاسخ دادند: پيرامون حال و رفتار خويش فکر کردم. به ياد پايان عمر و قبر خود افتادم که امروز از خانه پدر به خانه شما منتقل شدم و روزي ديگر از اينجا به طرف قبر و قيامت خواهم رفت. پس تو را به خدا سوگند مي دهم که بيا به نماز بايستيم و با هم در اين شب خدا را عبادت کنيم. (همان ص 40)

وقتي آيات عذاب بر رسول خدا(ص) نازل شد: (دوزخ ميعادگاه همه آنهاست و دوزخ هفت در دارد و براي هر دري گروهي معين از آنها تقسيم شده اند) حضرت به شدت گريستند و ياران پيامبر(ص) نيز گريه کردند.

فاطمه(س) از گريه پدر آگاه شد. پرسيد: اي پدر فدايت شوم چه چيزي تو را به گريه واداشته است؟ رسول خدا(ص) آيات نازل شده را بر فاطمه(س) خواند. زهرا(س) از خوف الهي بر زمين افتاد و فرمود: اي واي، اي واي بر کسي که داخل آتش جهنم مي شود. الويل ثم الويل لمن دخل النار - (همان ص 74)

پيامبراکرم(ص) در يکي از روزهاي پر بار زندگي، در منزل زهرا(س) وضو گرفت. سپس پرسيد: دخترم، در چه حالي هستي؟ فاطمه(س) فرمود: سوگند به خدا، حزن و اندوه من فزوني يافته و تهيدستي من فراوان است.

و تأسف من بيشتر براي اين است که براي سفر طولاني آخرت، چه چيزي آماده کرده ام؟ (همان، ص 75)

روايت شده: روزي رسول اکرم(ص) دخترش را نگران و اندوهگين يافت. پرسيد: فاطمه جان، چرا ناراحت هستي؟ فرمود: اي پدر به ياد آوردم روز محشر و توقف مردم را در آن روز، در حالي که همه برهنه هستند. واي از زشتي ها در آن روز و در پيشگاه خداي بزرگ. (همان، ص 220)

روزي پيامبر(ص) فرمود: دخترم، آيا دوست داري دعايي را به تو بياموزم که هيچ کس آن را نخواند مگر اينکه خواسته هايش تحقق پذيرد؟ فاطمه(س) در پاسخ پدر فرمود: پدر جان چنين دعايي از دنيا و آنچه در آن است، نزد من محبوب تر است. (همان، ص 133)

وصيت به علی (ع)

خانم فاطمه(س) در کلمات ارزشمند ديگري به امام علي(ع) وصيت کرد که: وقتي من وفات کردم، تو غسل و کفن مرا به عهده بگير و بر من نماز بگزار و مرا درون قبر قرار بده. دفنم کن و سنگ قبر را بر روي قبرم بگذار و خاک بر آن بريز و آن را هماهنگ و منظم کن.

آنگاه بالاي سرم روبروي من بنشين و زياد قرآن بخوان و دعا کن. زيرا در چنين لحظه هايي، ميت به انس گرفتن با زندگان محتاج است. من تو را به خدا مي سپارم و درباره فرزندانم سفارش به نيکوکاري دارم. (همان، ص 252)

روزنامه كيهان، شماره 21302 به تاريخ 20/12/94، صفحه 6 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

پرسش و پاسخ چگونگی یاری کردن اهل بیت(ع) بخش اول

پرسش و پاسخ چگونگی یاری کردن اهل بیت(ع) بخش اول

در آموزه‌های اهل بیت(ع) به ویژه ائمه اطهار(ع) طلب یاری کردن توسط آن بزرگواران مطرح شده است.
پیامدهای تصویب لایحه انجمن های ایالتی و ولایتی چه بود؟

پیامدهای تصویب لایحه انجمن های ایالتی و ولایتی چه بود؟

دوره پهلوی را می‌توان دوره رشد و گسترش بهائیت دانست. بسیاری از چهره‌های شاخص بهائیت در این دوره، با بهره‌مندی از حمایت‌های ویژه شاه، سمت‌های سیاسی و اقتصادی متعددی را به دست آوردند.
چگونه عاشورا مسیر اسلامِ شیعی و شیعیانِ ایرانی را تغییر داد؟

چگونه عاشورا مسیر اسلامِ شیعی و شیعیانِ ایرانی را تغییر داد؟

درباره عوامل گرایش ایرانیان به علویان و مذهب تشیع، مورخان و پژوهشگران نظرات متفاوتی بیان کرده‌اند.
چگونگی متخلق شدن به اخلاق فاضله(کیمیای اخلاق)

چگونگی متخلق شدن به اخلاق فاضله(کیمیای اخلاق)

انسان چگونه خودش را به اخلاق فاضله متخلق کند و از رذایل اخلاقی دوری نماید؟ چگونه این معنا را در مرحله عمل پیاده کند؟ علمای اخلاق می‌گویند: ابتدا انسان باید حالت موجود نفس را حفظ کند و سپس به تهذیب رذایل و جبران ضررهای گذشته بپردازد.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
رساله حقوق امام سجاد(ع)

رساله حقوق امام سجاد(ع)

اشاره: برخی محققان میراث علمی امام سجاد(ع) را به سه بخش تقسیم کرده‌اند: روایات، ادعیه (به‌ویژه در صحیفه سجادیه)و رساله حقوق.
فلسفه چیست؟

فلسفه چیست؟

فلسفه حوزه‌ای از دانش بشری است که به پرسش و پاسخ درباره مسائل بسیار کلی و جایگاه انسان در آن می‌پردازد؛ مثلاً این که آیا جهان و ترکیب و فرآیندهای آن به طور کامل مادی است؟
رابطه علم و عمل

رابطه علم و عمل

علم و دانش بشری زمانی برای جامعه و مردم سودمند و مفید است که با عمل و اجرا همراه گردد یعنی عالم به علم و دانسته‌های خود عمل کرده و آن را با اشتیاق به دیگران نیز بیاموزد.
سخاوت و بخشش آرامشی برای خود، آسایشی برای دیگران

سخاوت و بخشش آرامشی برای خود، آسایشی برای دیگران

بخشش یکی از خصلت‌ها و فضایل خوب و زیبای انسانی است.
Powered by TayaCMS