دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

فقه الا‌قتصاد ومسئله کارت اعتباری

No image
فقه الا‌قتصاد ومسئله کارت اعتباری فقه الا‌قتصاد ومسئله کارت اعتباری
حامد آرضایی
/
مقدمه : از جمله مسائل فقه الاقتصاد که به تازگى چند سالى است که مطرح شده است مسئله کارت اعتبارى است . لذا مناسب دیدیم که توضیح مختصرى در باب جواب به برخى سوالات که در این موضوع مطرح مى شوند داشته باشیم :
سوالات:
1.کارت اعتبارى چیست؟
2.از نظر فقه اسلامى کارت اعتبارى تحت چه عقدى قرار مى گیرد؟
3.حکم این عقد در شرع مقدس اسلام چیست؟
کارت اعتبارى کارتى است که آن را صادرکننده ( که همان بانک باشد) در اختیار یک شخص حقیقى یا حقوقى قرار مى دهد. و این در طى عقدى بین آن ها صورت مى پذیرد که به وسیله آن، شخص قادر به خرید و فروش کالا و انتقال خدمات و برداشت حساب از بانکى دیگر به حساب صادر کننده مى شود.
و آن عبارت از دو عقد است :
اول : عقدى بین صادر کننده کارت و بین حامل آن که شامل میزان اعتبار و شروط قرارداد مى‌شود‌.در این قرارداد بانک عهد مى کند که هزینه آنچه طرف قرارداد با کارت مى خرد را بپردازد از حساب خودش در صورت وجود و از حساب بانک صادر‌کننده در صورتى که آن شخص مبلغ کافى در حسابش در بانک نداشت. و در عوض حامل کارت عهد مى کند که در صورتى که مبلغ کافى در حسابش در بانک نداشت در وقت معین تسویه حساب کند.
مى توان این عقد را عقد ضمان نامید . به معنایى که امامیه مى گویند که نقل دین از یک ذمه به ذمه دیگراست .( در صورتى که شخص مبلغى در حسابش در بانک نباشد) ، و این عقد را مى توان بعد از هر معامله اى که حامل کارت با تاجر انجام مى دهد مستقلا انشاء کرد. البته در صورتى که تاجر موافقت بانک بر ضمانت شخص را با شیوه‌هاى الکترونیکى جدید به دست آورد. در این صورت دین بعد از خرید از ذمه حامل کارت به ذمه بانک منتقل مى شود. تا زمانى که حامل کارت در مدت معین با بانک تسویه حساب کند. و این عقد صحیحى است که مشمول (( اوفوا بالعقود )) مى شود.
دوم : عقدى بین صادر کننده کارت و بین شرکت‌ها و موسسه ها و همچنین بانک هایى که طرف قرارداد هستند وآن کارت را معتبر مى دانند که شامل شروط قرارداد مى شود. و قرارداد این است که بانک هزینه کارت یا خدماتى که تاجر به حامل کارت داده را به او مى پردازد. و مقدار معینى را از آن مثلا به عنوان اجر واسطه بودن یا ... مى کاهد. که این مبلغ از کسى که خدمت برایش انجام شده، گرفته مى شود . واین خدمت غیر از ضمانت مالى که است که بانک به تاجر مى دهد مثلا از باب ضمانت قدرت خرید حامل کارت است ، بلکه خدمت در حقیقت ترویج تعامل با موسسات تجارى است که در واقع خدمت به طرفین است ( حامل کارت و تاجر)

منبع : روزنامه رسالت

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

موتور های جستجوگر

در این بخش انواع موتور های جستجوگر در موضوع روش تحقیق و منبع شناسی ارائه شده است.
No image

آشنایی بانرم افزارها و سایت های فرهنگی تبلیغی

امروزه در فعالیت های فرهنگی تبلیغی از نرم افزارهای بسیار زیادی می توان بهره گرفت از آن جایی که این نرم افزارها از نظر دسته بندی موضوعی و مخاطب متفاوت می باشند ، نرم افزارهای زیربه عنوان نمونه ای که می تواند پاسخگوی بسیاری از نیازهای طلاب ارجمند و مبلغان عزیز باشد معرفی می گردد.
No image

معرفی نرم افزارهای مورد استفاده در اینترنت

در این بخش به معرفی نرم افزارهای مورد استفاده در اینترنت در راستای بیان روش تحقیق و منبع شناسی پرداخته شده است.
No image

گوگل پک (Google Pack )

در این بخش به موضوع "گوگل پک (Google Pack )" در مبحث روش تحقیق و منبع شناسی پرداخته شده است.
No image

قابلیتهای فرد با سواد اطلاعاتی

در این بخش قابلیتهای فرد با سواد اطلاعاتی در موضوع روش تحقیق و منبع شناسی ارائه شده است.

پر بازدیدترین ها

No image

احکام بلوغ دختران

No image

شيخ جعفر مجتهدي (ره) 9

روزی در فصل زمستان هنگام خروج از منزل از شدت سرما دو عبا بر دوش انداختم در بین راه به سیدی از دوستان برخورد نموده و پس از اینکه مقداری از مسیر را با ایشان طی کردم متوجه شدم که از سرما بخود می لرزد، فوراً یکی از آن دو عبا را که بر دوشم بود و تازه تهیه کرده بودم به ایشان دادم.
No image

شيخ جعفر مجتهدي(ره)8

جناب مجتهدی در مورد عظمت معنوی جناب حافظ برای استاد مجاهدی نقل کرده اند :روزی مأمور شدم تا به اصفهان رفته و به مدت یک هفته مرکب یکی از روضه خوان های اهل بیت را تر و خشک کنم! ایشان می فرمودند:بعد از اتمام ماموریت ، از خانه که بیرون آمدم، مأموریت دیگری به من محول شد که بایستی به شیراز می رفتم. وقتی به دروازه قرآن شیراز رسیدم، نوری مرا تا حافظیه همراهی کرد.
Powered by TayaCMS