دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

مراقبت در محضر خدا

No image
مراقبت در محضر خدا

انسان در محضر خدا است؛ زيرا همه هستي در محضر اوست و هيچ چيز از او نهان نيست و حتي نسبت به چيزهايي که به اصطلاح جزو ضمير ناخودآگاه انسان است نه تنها اطلاع بلکه آگاهي و علم دارد. خداوند به انسان ها هشدار مي دهد و مي فرمايد: اَلَمْ يَعْلَمُواْ اَنَّ اللّهَ يَعْلَمُ سِرَّهُمْ وَنَجْوَاهُمْ وَاَنَّ اللّهَ عَلاَّمُ الْغُيُوبِ؛ آيا ندانسته‌اند كه خدا، راز آنان و نجوايشان را مي‌داند و خدا داناي رازهاي نهاني است؟(توبه، آيه 78)

کسي که به اين مرتبه برسد که همواره خود را در برابر خداوند ببيند، به طور طبيعي در برابر عظمت الهي خشيت پيدا مي کند و ترسي عالمانه جان و دلش را در بر مي گيرد.

اصولاً کسي که بداند کسي به ويژه شخص محترمي او را زير نظر دارد، رفتارهاي خويش را به گونه اي تنظيم مي کند که احترام خودش حفظ شود.

قرآن در آيه 14 سوره علق مي فرمايد: اَلَمْ يَعْلَمْ بِاَنَّ اللَّهَ يَرَي؛ مگر ندانسته كه خدا مي‌بيند؟

همچنين در آيه 94 سوره توبه مي فرمايد: وَسَيَرَي اللّهُ عَمَلَكُمْ وَ رَسُولُهُ؛ به تحقيق خداوند و پيامبرش عمل شما را مي بينند و در قيامت شهادت مي دهند.

در آيه 105 سوره توبه دايره بينندگان را افزايش داده و چهارده معصوم را نيز به عنوان بينندگان بيان مي کند و مي فرمايد: وَقُلِ اعْمَلُواْ فَسَيَرَي اللّهُ عَمَلَكُمْ وَرَسُولُهُ وَ الْمُوْمِنُونَ؛ و بگو: «هر كاري مي‌خواهيد بكنيد، چون به تحقيق خدا و پيامبرش و مؤمنان اعمال شما را می‌نگرند و در قيامت شهادت مي دهند.

وقتي انسان بداند که خدا و پيامبر(ص) و چهارده معصوم(ع) ناظر اعمال ما هستند، حيا مي کند و هر کاري را انجام نمي دهد. از اين رو در روايات آمده اگر به مقامي نرسيده ايد که ببينيد خداوند و معصومان(ع) اعمال شما را مي بينند، دست کم بدانيد که خدا و آنان می‌ببيند. در روايت آمده: قال جبرئيل يا رسول الله حدثني ما الإحسان قال الإحسان ان تعمل لله کانک تراه فإن لم يکن تراه فإنه يراک؛ جبرئيل گفت: اي رسول الله درباره احسان برايم سخن بگو. پيامبر(ص) فرمود: احسان آن است که براي خداوند کار کني گويي که تو خدا را مي بيني. پس اگر خدا را نمي بيني به راستي بدان که خداوند تو را مي بيند. (بحارالانوار، ج 59، ص 260 و 261؛ الدرالمنثور، سيوطي، ج 1، ص 93)

البته شيخ طبرسي در مجمع البيان در ذيل معناي احسان و محسن در قرآن، به جاي «تعمل» واژه «تعبد» را آورده و مي نويسد: روي عن النبي (ص) انه سئل عن الاحسان فقال: ان تعبد الله کانک تراه، فان لم تکن تراه فانه يراک؛ از پيامبر(ص) روايت شده که ايشان در پاسخ سؤال از احسان فرمود: اينکه خداوند را عبادت کني گويي او را مي بيني. پس اگر او را نمي بيني به تحقيق که او تو را مي بيند.(مجمع البيان، ج 3، ص 116؛ ذيل آيه 113 سوره نساء؛ بحارالانوار، ج 70، ص 219)

روزنامه كيهان، شماره 21518 به تاريخ 4/10/95، صفحه 8 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

‌فنون متابعت و رفتارسازی 2

در این بخش ‌فنون متابعت و رفتارسازی در راستای آموزش کلاسداری مطرح شده است.
No image

‌فنون متابعت و رفتارسازی 1

در این بخش ‌فنون متابعت و رفتارسازی در راستای آموزش کلاسداری مطرح شده است.
No image

واجب و حرام

در این متن به بیان واجب و حرام با موضوع آموزش کلاسداری پرداخته شده است.
No image

مسابقات عملى (میان پرده ‏ها)

در این بخش به مسابقات عملى (میان پرده‏ ها) در آموزش کلاسداری پرداخته شده است.
No image

رفع خستگى در اجرای برنامه برای نوجوانان و جوانان

در این بخش به موضوع "رفع خستگى" در آموزش کلاسداری پرداخته شده است.

پر بازدیدترین ها

No image

نحوه های مختلف شـروع کلاس توسط مربی

در این بخش "شـروع ها" در جهت آموزش کلاسداری مطرح می شود.
No image

مهارت تغيير نگرش

No image

مهارت ایجاد ارتباط 1

در این بخش مهارت ایجاد ارتباط در موضوع آموزش کلاسداری بیان شده است.
No image

مهارت ايجاد ارتباط 2

Powered by TayaCMS