دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

نحوه استفاده از دنیا

این دنباله‌ فرمایشات جناب ابی‌ذر در باب شئون دیگر زندگی- مثل حرف که ما می‌زنیم- است؛ می‌فرماید که این قدرت نطق را، این قدرت حرف زدن را، این توانایی عمل کردن را دو جور مصرف کن.
نحوه استفاده از دنیا
نحوه استفاده از دنیا

جرعه های معرفت - شرح حدیث معصومین (ع) در کلام رهبر انقلاب

اِجعَلِ الدُّنیا کَلِمَتَینْ (۱)

این دنباله‌ فرمایشات جناب ابی‌ذر در باب شئون دیگر زندگی- مثل حرف که ما می‌زنیم- است؛ می‌فرماید که این قدرت نطق را، این قدرت حرف زدن را، این توانایی عمل کردن را دو جور مصرف کن.

کلمةً فی طلب الحلال و کلمةً للآخرةً؛ یک فصل باز کن برای اینکه دنبال حلال بگردی. حالا رزق حلال شامل خیلی چیزها است؛ در امر معیشت، در امر ازدواج، در امر تحصیل علم، اینها همه‌اش حلال‌های الهی است.

و کلمةً للآخرةً؛ یک بخش دیگر را هم برای آخرت [باز کن].

حاصل اینکه مال دنیا را، امکانات دنیا را، یا برای آنچه که مسائل ضروری زندگی است و معیشت تو متوقف به آن است، یا صرف این چیزها بکن که خیر دنیایی او به تو برسد، یا صرف آخرت بکن که خیر خدایی و آخرتی او به تو برسد. امکانات را بی‌جا مصرف نکن.

و الثالِثَةُ تُضِرُّ و لا تَنفَع لا تُرِدْها؛ کلمه‌ سوم، اقدام سوم، حرف سوم که نه برای طلب حلال است و نه برای آخرت است، این نفع ندارد، ضرر هم دارد.

--------------------

۱) الشافی، ص ۸۶۸ [قالَ أبوذرٍّ: اجعَلِ الدُّنيا كَلِمَتَينِ: كَلِمَةً في طَلَبِ الحَلالِ و كَلِمَةً للآخِرَةً و الثالثةً تَضُرُّ و لا تَنفَعُ فلا تُرِدْها؛ ابوذر(ره) گفت: دنيا را دو كلمه قرار بده: كلمه‌اى در طلب [روزى] حلال و كلمه‌اى براى آخرت و كلمه سوم زيان مى زند و سود نمى‌رساند، پس به آن نپردازد].

* شرح حدیث در ابتدای درس خارج ، 5/2/94

* پايگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب

روزنامه کیهان

تاریخ: یکشنبه 14 آبان ماه 1396

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

‌فنون متابعت و رفتارسازی 2

در این بخش ‌فنون متابعت و رفتارسازی در راستای آموزش کلاسداری مطرح شده است.
No image

‌فنون متابعت و رفتارسازی 1

در این بخش ‌فنون متابعت و رفتارسازی در راستای آموزش کلاسداری مطرح شده است.
No image

واجب و حرام

در این متن به بیان واجب و حرام با موضوع آموزش کلاسداری پرداخته شده است.
No image

مسابقات عملى (میان پرده ‏ها)

در این بخش به مسابقات عملى (میان پرده‏ ها) در آموزش کلاسداری پرداخته شده است.
No image

رفع خستگى در اجرای برنامه برای نوجوانان و جوانان

در این بخش به موضوع "رفع خستگى" در آموزش کلاسداری پرداخته شده است.

پر بازدیدترین ها

No image

نحوه های مختلف شـروع کلاس توسط مربی

در این بخش "شـروع ها" در جهت آموزش کلاسداری مطرح می شود.
No image

مهارت تغيير نگرش

No image

مهارت ایجاد ارتباط 1

در این بخش مهارت ایجاد ارتباط در موضوع آموزش کلاسداری بیان شده است.
No image

مهارت ايجاد ارتباط 2

Powered by TayaCMS