دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

جلد دوم کتاب معرفت قرآنی منتشر شد

No image
جلد دوم کتاب معرفت قرآنی منتشر شد
جلد دوم کتاب"معرفت قرآنی" یادنگار آیت‌الله محمد هادی معرفت (ره) ویژه دومین همایش گرامیداشت این عالم قرآن پژوه به کوشش حجت‌الاسلام علی نصیری از سوی پژوهشگاه فرهنگ واندیشه اسلامی منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، "مباحث تفسیری" عنوان فصل اول کتاب مذکور است و "روش و گرایش های تفسیری"، "تفسیر عرفانی"، "گوشه ای از ویژگی های تفسیر المیزان"، "امتیازات المیزان در گفتگو با آیت الله معرفت(ره)"، "التفسیر الموضوعی"، "نقدی بر تفسیرهای روشنفکرانه از قرآن و حدیث"، "موضوع الحدیث من التفسیر"زبان خاص و عام"، "زبان قرآن، روشمندی معرفت دینی" و "کاربرد مجاز در قرآن" موضوعاتی است که در این فصل مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
 فصل دوم کتاب تحت عنوان "معارف قرآن" به "سیاست و حکومت در قرآن"، "القلب فی المصطلح القرآنی"، "الروح فی المصطلح القرآنی"، "براعه القسم فی القرآن"، "البیت المعمور"، "کتاب از دیدگاه قرآن" و "ترجمه القرآن" می پردازد.
در فصل سوم کتاب مذکور،"علوم قرآنی" مورد بررسی قرار می گیرد و "نقش آهنگ در تلاوت قرآن"، "گفت و گویی پیرامون وحی"، "جامعیت قرآن کریم نسبت به علوم قرآنی و معارف الاهی و بشری"، "نسخ در قرآن در تازه ترین دیدگاه " و "خواص آیات و سوره ها" از جمله مباحث مورد طرح در این فصل است.
فصل چهارم به موضوعات متفرقه همچون "مساله سهوالنبی"، "صحابه از منظر اهل بیت (ع)"، "مسائل مالی و اقتصادی در قرآن"، "نقش علامه هندی دهلوی و علامه شرف الدین عاملی در دفاع از حریم قرآن"، "البداء فی القرآن والحدیث عرضا علی مناهج البحث الکلامی، البداء فی اللغه و الاصطلاح"و "تذهیب التفسیر عن الدخائل و الموضوعات" می‌پردازد.
 
منبع:

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

مجموعه درسهایی از احکام اسلامی (فلسفه احکام)

مجموعه درسهایی از احکام اسلامی (فلسفه احکام)

گروهى، سؤالهایى درباره فلسفه احکام مى‌کنند؛ به عنوان مثال، مى‌پرسند: چرا باید نماز بخوانیم؟ چرا باید براى نماز وضو بگیریم؟ فلسفه این که در نماز پیشانى خود را بر روى خاک مى‌گذاریم چیست؟ چرا در اسلام استعمال ظروف طلا و نقره حرام است؟ چرا دفن میت لازم است؟ چرا خوردن گوشت مردار جایز نیست؟ و چرا....
مجموعه درسهایی از احکام اسلامی (دانستنیهایی از بحثهای فقهی)

مجموعه درسهایی از احکام اسلامی (دانستنیهایی از بحثهای فقهی)

احکام فقهى به دو بخش کلى تقسیم مى‌شود:1. احکام ثابت 2. احکام متغیر
مجموعه درسهایی از احکام اسلامی (شرایط احکام)

مجموعه درسهایی از احکام اسلامی (شرایط احکام)

احکام شرایطى دارد که خود به سه قسمت تقسیم مى‌شود:
مجموعه درسهایی از احکام اسلامی (اجتهاد و شئون فقیه)

مجموعه درسهایی از احکام اسلامی (اجتهاد و شئون فقیه)

اجتهاد از نظر لغت‌به معناى رنج‌بردن و کوشیدن تا سر حد توانایى است و در اصطلاح فقه اسلامى به کار بردن همت و کوشش درراه پى بردن به احکام و قوانین شرعى از منابع و ادله استنباط و در مقابل آن، تقلید عبارت است از پیروى از راى دیگرى بدون تحقیق شخصى.
مجموعه درسهایی از احکام اسلامی (تاریخچه فقه و اجتهاد)

مجموعه درسهایی از احکام اسلامی (تاریخچه فقه و اجتهاد)

همان طور که در جاى خود ثابت‌شده، هدف از آفرینش انسان، تکامل فردى و اجتماعى در امور مادى، معنوى و اخلاقى است و او براى رسیدن به کمال، احتیاج مبرم به قوانینى دارد که تمام جنبه‌هاى فوق را دارا باشد; از این رو خداوند براى هر امتى شریعت و قوانینى مقرر فرموده:

پر بازدیدترین ها

آشنایی با احکام اعتکاف (نیت اعتکاف)

آشنایی با احکام اعتکاف (نیت اعتکاف)

8- اعتکاف، همانند سایر عبادات ، باید با نیت و قصد قربت باشد و هرگونه ریا و خودنمایى و قصد غیرالهى آن را باطل مى‌کند.
آشنایی با احکام اعتکاف (مباحث مقدماتی)

آشنایی با احکام اعتکاف (مباحث مقدماتی)

ضمن آرزوى قبولى طاعات و عبادات، حال که این توفیق نصیب شما شده است که در جمع معتکفین حاضر هستید جا دارد با تأمل و تدبر نسبت به این عبادت اهتمام داشته باشید.
آشنایی با احکام اعتکاف (قطع اعتکاف‌)

آشنایی با احکام اعتکاف (قطع اعتکاف‌)

براى شناخت حکم قطع اعتکاف باید اقسام آن را شناخت.
آشنایی با احکام اعتکاف (محرمات اعتکاف)

آشنایی با احکام اعتکاف (محرمات اعتکاف)

آنچه بر معتکف حرام است به طور اجمال بدین شرح است:
* استفاده از عطریات و گیاهان خوشبو
* خرید و فروش‌
* مجادله
* استفاده شهوانى از جنس مخالف‌
* استمناء ( استمناء یعنى انسان با خود کارى کند که از او منى بیرون آید.)
آشنایی با احکام اعتکاف (مکان اعتکاف)

آشنایی با احکام اعتکاف (مکان اعتکاف)

اعتکاف تنها در مسجد صحیح است ، بنابراین اگر کسى در خانه خود یا در تکیه، یا حسینیه یا در حرم معتکف شود صحیح نیست و ازمساجد نیز تنها در این مساجد، اعتکاف صحیح است .
Powered by TayaCMS