دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

آثار عجيب انفاق مال

No image
آثار عجيب انفاق مال

انفاق از جمله مواردي است كه خداوند جاي آن را خيلي سريع براي انسان پر مي‌كند و انفاق كردن هچون دانه‌اي است كه وقتي انسان آن را مي‌كارد 70 برابرش را برداشت مي‌كند. انسان هنگامي كه مي‌تواند بايد از آن مالي كه برايش مانده انفاق كند و اين انفاق كردن به نوعي شكر نعمت الهي محسوب مي‌شود.

خداوند در آيه 39 سوره سباء مي‌فرمايد: هرچه انفاق كنيد خدا عوض آن را به شما خواهد داد و او بهترين روزي‌دهندگان است. پيامبر (ص) مي‌فرمايند: ندا دهنده‌اي - هر شب - چنين ندا مي‌دهد: خدمايا به انفاق‌كننده عوض ده! و منادي ديگري چنين: خدايا مال بخيل را تلف كن! امام علي(ع) مي‌فرمايند: شكرگزار (نعمت خدا) نخواهد بود، مگر آن‌كس كه دست‌دهنده داشته باشد. خداوند در سوره بقره آيه 272 مي‌فرمايد: هر مالي انفاق كنيد، براي خود كرده‌ايد. امام علی(ع) مي‌فرمايند: مال‌داري كه انفاق نكند، مال نداشته است (و هرچه بوده وزر و وبال بوده است) . پيامبر(ص) مي‌فرمايند: هر كس زكات مالش را بدهد، شر مال از او دور شده است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

ادیان و عرفانهای نوظهور

ادیان و عرفانهای نوظهور

جنبش‌های نوپدید دینی، که مخففاً تحت عنوان (NRMs ) شناخته می‌شوند، دین‌های جایگزین آیین‌ها و کیش‌ها هر یک در ادبیات علوم اجتماعی تعریف فنی خاصی دارند، همچنین گاه از واژه معنویتاستفاده می‌شود.
عقل و وحی در قرون وسطا

عقل و وحی در قرون وسطا

یکی از مسائلی که همواره در بین فیلسوفان مطرح بوده است، راه‌های رسیدن به شناخت است.
قبض وبسط نظریات دیانت مسیحی در گذر تاریخ ‌

قبض وبسط نظریات دیانت مسیحی در گذر تاریخ ‌

اشاره: این مقاله مجال اندکی برای بررسی تاریخی و گاهی تحلیلی دیانت مسیحی و نحوه انسجام یافتن اصلی ترین عقاید آنها نسبت به مسئله تثلیث و کتاب مقدس است و به هیچ وجه قصد تخریب و یا احیانا جسارت نسبت به پیروان این دیانت عظیم را ندارد.
No image

باور شیعی؛ موعود جهانی

اندیشه نجات و منجی موعود از فراگیرترین اندیشه‌های بشری است.
منجی از منظر تاریخ و ادیان

منجی از منظر تاریخ و ادیان

به باور زرتشتیان، در روزگار پس از زرتشت، در پایان هر هزاره یک منجی از نسل زرتشت ظهور خواهد کرد

پر بازدیدترین ها

ماهیت صوفی گری

ماهیت صوفی گری

صوفی‌گری چیست و چه شان و جایگاهی در میان ارزش‌ها و آموزه‌های اسلام ناب دارد؟
No image

یهود در عصر پیامبر

یهودیان عصر پیامبر با اینکه به ظهور پیامبر از پیش آگاهی داشتند، اما چنین می‌پنداشتند که پیامبری ظهور خواهد نمود که از نسل اسحاق است نه اسماعیل.
مفهوم امامت و خلافت

مفهوم امامت و خلافت

با توجه به مباحث گذشته بویژه بحث حدیث روشن شد که بین واژه امامت و خلافت در اصطلاح و استعمال تفاوتى وجود ندارد
ريشه‌ها و آثار خوارج 2

ريشه‌ها و آثار خوارج 2

اشاره: هفته گذشته به مناسبت شکست داعش، اهميت بازشناسي عقبه فکري آنها مطرح شد و از اين روي به سراغ بخشي از کتاب «جاذبه و دافعه علي(ع)» رفتيم که استاد شهيد به خوارج و آغاز پيدايش و عوارض رفتار و انديشه‌شان پرداخته‌اند.
Powered by TayaCMS