دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

امام صادق (علیه‌السلام) فرمودند:

«همانا امر (ولایت و امامت) ما سخت و شدید است که آن را جز ملک مقرب یا پیامبر مرسل یا بنده‌ای که خداوند قلبش را با ایمان امتحان کرده باشد، تاب نمی‌آورد» (بصائر الدرجات، ص 26)
امام صادق (علیه‌السلام) فرمودند:
امام صادق (علیه‌السلام) فرمودند:

قال الصادق (علیه السلام):

«إنَّ أمرنَا صَعبٌ مُستصعَبٌ، لایَحتَمِلُه إلَّا مَلَک مُقَّربُ أو نَبِیُّ مُرسَلٌ أو عَبدُ مُؤمِن إِمتَحَنَ اللهُ‌ قَلبَهُ للإیمانِ»

امام صادق (علیه‌السلام) فرمودند:

«همانا امر (ولایت و امامت) ما سخت و شدید است که آن را جز ملک مقرب یا پیامبر مرسل یا بنده‌ای که خداوند قلبش را با ایمان امتحان کرده باشد، تاب نمی‌آورد» (بصائر الدرجات، ص 26)

«تحمل ولایت و امامت»

ما تولد چنین امامی را جشن می‌گیریم، به امید آن که خود در این تولد، تولدی دیگری برسیم و از شکم عادت‌ها، تقلیدها، قالب‌ها، و غریزه‌ها، بیرون بیاییم و با تدبر و تفکر و تعقل خویش، به آزادی انسانی برسیم و در این آزادی، حاکمی را انتخاب کنیم که نور راه ما و حجت راه رفتن ما و امین استعدادهای ما و پناه و قلعه ما در این دزد بازار بی‌در و پنجره باشد، تولد چنین امامی اگر با جشنی همراه باشد، باید با جشن تولد دوباره ما باشد، که این امامت را جز پس از این تولد، نمی‌توانیم تحمل کنیم و این امام را جز با این دید وسیع و مترقی نمی‌توانیم، شیعه باشیم و دنبال کنیم؛ که گفته‌اند:

«إِنًّ أمرنَا صَعبُ مُتَصعَبٌ»

در این تولد است که عشق چنین امامی در تمام وجود تو می‌نشیند و در خون تو، و در دل تو جاری می‌گردد. نیاز او هم چون عطش، در هر سلول تو، سوز می‌گذارد و تمام وجودت را به التهاب می‌کشد. و این عشق است که باید به حرکت و عمل تبدیل شود تا میوه‌ای دیگر بیاورد؛ حرکتی مستمر و عملی مداوم، تا زمینه انتخاب فراهم شود و مهره‌ها ساخته شوند.

    منبع: صفایی حایری، تو می‌آیی، ص 72 – 73

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

ادیان و عرفانهای نوظهور

ادیان و عرفانهای نوظهور

جنبش‌های نوپدید دینی، که مخففاً تحت عنوان (NRMs ) شناخته می‌شوند، دین‌های جایگزین آیین‌ها و کیش‌ها هر یک در ادبیات علوم اجتماعی تعریف فنی خاصی دارند، همچنین گاه از واژه معنویتاستفاده می‌شود.
عقل و وحی در قرون وسطا

عقل و وحی در قرون وسطا

یکی از مسائلی که همواره در بین فیلسوفان مطرح بوده است، راه‌های رسیدن به شناخت است.
قبض وبسط نظریات دیانت مسیحی در گذر تاریخ ‌

قبض وبسط نظریات دیانت مسیحی در گذر تاریخ ‌

اشاره: این مقاله مجال اندکی برای بررسی تاریخی و گاهی تحلیلی دیانت مسیحی و نحوه انسجام یافتن اصلی ترین عقاید آنها نسبت به مسئله تثلیث و کتاب مقدس است و به هیچ وجه قصد تخریب و یا احیانا جسارت نسبت به پیروان این دیانت عظیم را ندارد.
No image

باور شیعی؛ موعود جهانی

اندیشه نجات و منجی موعود از فراگیرترین اندیشه‌های بشری است.
منجی از منظر تاریخ و ادیان

منجی از منظر تاریخ و ادیان

به باور زرتشتیان، در روزگار پس از زرتشت، در پایان هر هزاره یک منجی از نسل زرتشت ظهور خواهد کرد

پر بازدیدترین ها

ماهیت صوفی گری

ماهیت صوفی گری

صوفی‌گری چیست و چه شان و جایگاهی در میان ارزش‌ها و آموزه‌های اسلام ناب دارد؟
No image

یهود در عصر پیامبر

یهودیان عصر پیامبر با اینکه به ظهور پیامبر از پیش آگاهی داشتند، اما چنین می‌پنداشتند که پیامبری ظهور خواهد نمود که از نسل اسحاق است نه اسماعیل.
مفهوم امامت و خلافت

مفهوم امامت و خلافت

با توجه به مباحث گذشته بویژه بحث حدیث روشن شد که بین واژه امامت و خلافت در اصطلاح و استعمال تفاوتى وجود ندارد
ريشه‌ها و آثار خوارج 2

ريشه‌ها و آثار خوارج 2

اشاره: هفته گذشته به مناسبت شکست داعش، اهميت بازشناسي عقبه فکري آنها مطرح شد و از اين روي به سراغ بخشي از کتاب «جاذبه و دافعه علي(ع)» رفتيم که استاد شهيد به خوارج و آغاز پيدايش و عوارض رفتار و انديشه‌شان پرداخته‌اند.
Powered by TayaCMS