دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

تقویت نماز در نوجوان‌

تقویت نماز در نوجوان‌ نقش الگوها در جذب‌ کو دکان و نوجوانان به نماز عبدالعظیم شکاری بادی ـ بخش هفتم و پایانی‌...
No image
تقویت نماز در نوجوان‌
تقویت نماز در نوجوان‌ نقش الگوها در جذب‌ کو دکان و نوجوانان به نماز عبدالعظیم شکاری بادی ـ بخش هفتم و پایانی‌ وقتی ببیند که آرامترین و راحت‌ترین شرایط برای پدر و مادر زمانی است که به اذان گوش می‌دهند، زمانی است که می‌خواهند به نماز بایستند، نیز ببینند زیباترین جامه، خوشبوترین و معطرترین لباس در تن پدر و مادر زمانی است که می‌خواهند نماز بخوانند، آن وقت این نماز در صفحه ذهن و روان کودک می‌ماند. این نقش است که خانواده در ظهور رفتار مذهبی دارد. بچه‌ها با دیدن این رفتار، بدون اینکه پدر و مادر بخواهند شروع می‌کند به نمازخواندن و نمازخواندن را دوست خواهد داشت.‌ با توجه به اینکه \"دوره بلوغ مقارن است با تاثیر روز افزون، جنبه انفعالی در روحیات و موارد گسترش سریع افق‌فکری، احساس استقلال، بحران هویت، کوشش برای هم شکلی و انجام کارهای بزرگ و تلاش برای مورد قبول واقع شدن\" پدید آوردن یک اندیشه سالم و درست در ذهن و روان نوجوان و جوان از طریق ارائه الگوهای صحیح ضرورت نام پیدا می‌کند.‌ هوشیاری والدین و مربیان دلسوز و آگاه، این امکان را برای دانش آموز به وجود خواهد آورد که با همانندسازی، بهترین الگوهای رفتاری را برای خود انتخاب کنند، بنابراین شرکت فعالانه مدیران و مربیان در عرصه‌های فرهنگی همچون نماز و ترویج ارزش‌های انسانی و اخلاقی توام با عمل، شناخت معیارهای فضیلت و انسان‌های فاضل را برای کودک و نوجوان آسان‌تر خواهد کرد. چنانچه مدیران، معلمان و مربیان همراه دانش‌آموز در نماز جماعت مدرسه شرکت فعال داشته باشند و در اجرای فرامین الهی و مواظبت در رفتار و گفتار خود کوشش کنند، دانش‌آموز رغبت پیدا خواهد کرد که با علاقه‌مندی بیشتر در نماز حضور یابد. بایستی متوجه این بود که \"الگو بودن رهبران دینی، علمی و مذهبی نقش اساسی را در تکوین شخصیت دانش‌آموزان ایفا می‌کند\" یک تحقیق نشان می‌دهد که 48 درصد کل دانش‌آموزان نوجوان، \"اعقتاد والدین خود به خداوند و عمل به دستورات او در جذب فرزندان به نماز را موثر دانسته‌اند.\"‌ در یک تحقیق دیگر که از 125 نفر دانش‌آموز یک مجتمع آموزشی سؤال شده است. 66 درصد از دانش‌آموزان پسر و 77درصد از دانش‌آموزان دختر علت نمازخوان شدن و یا بودن خود را والدین خود ذکر کرده‌اند که این نشانگر نقش پر اهمیت خانواده و الگوبودن آن برای کودکان و نوجوان است. اگرچه صحبت‌های ما بر سر ارائه الگوهای صحیح برای نوجوان و جوان است تا آنان را نسبت به اقامه فریضه نماز تشویق و ترغیب کند توجه به این نکته نیز قابل تامل است که حتماً بزرگسالان نیز از این امر مستثنی نبوده و نیستند. آنان به نحوی متاثر از الگوهای جامعه هستند. اگر بخواهیم یک حرکت مطلوب در روند جذب کودکان و نوجوانان به نماز ایجاد کنیم ناچاریم به اصلاح روش‌های برخورد خود و الگوهای رفتاری جامعه بپردازیم و با معرفی الگوهای شایسته در جهت تقویت باورهای اعتقادی و مذهبی آنان گام برداریم.
روزنامه اطلاعات

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

اقتصاد اسلامی، اصالت فرد و جامعه

در شماره‌های قبل به تبیین و بررسی مقوله‌های بنیادین ذیل از نگاه اسلام و نظام لیبرال سرمایه داری مبادرت ورزیدیم: 1- خداشناسی؛ 2- جهان شناسی؛ 3- انسان شناسی.‌
ژان باتیست سه و قانون بازار

ژان باتیست سه و قانون بازار

اشاره: ژان باتیست سه، اقتصاددان، اندیشمند و نویسنده قرن هجدهم اروپاست که آثار و کتب قابل توجهی در باب اصول علم اقتصاد و روش‌های موفقیت در فعالیت‌های اقتصادی دارد.
شاخص های فعالیت های اقتصادی

شاخص های فعالیت های اقتصادی

پرسش: در آموزه‌های اسلامی چه شاخص‌هایی برای فعالیت‌های اقتصادی پربرکت معرفی شده است؟
No image

اختلاس چیست؟

کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مقابله با فساد در ماده 17 هرگونه برداشت، استفاده و تصرف غیرمجاز از مال یا وجوه دولتی یا شخصی یا اوراق بهادار و هرچیز دیگر با ارزش توسط مقام دولتی جهت منافع خود یا هر شخص یا هر نهاد دیگری را که بنا به موقعیت شغلی به وی واگذار شده است چنانچه با عمد صورت گرفته باشد تحت عناوین اختلاس Embezzlement Misappropriation و یا persion جرم دانسته است.
نقش تجارت در اقتصاد مقاومتی

نقش تجارت در اقتصاد مقاومتی

اقتصاد مقاومتی، اقتصادی است که بتواند ضمن قوامیت برای جامعه، هرگونه فشار و بحران‌های داخلی و بیرونی را به سادگی پشت سربگذارد و با قدرت، اقتصاد پویا و شکوفایی را به نمایش بگذارد و بامقابله با هر بحرانی اجازه ندهد استقلال جامعه با خطر مواجه شود.

پر بازدیدترین ها

اوضاع اقتصادی ایران در دوران پهلوی دوم

اوضاع اقتصادی ایران در دوران پهلوی دوم

اقتصاد ایران از جمله بخش‌هایی که در طول دوران گذشته کمتر تحول تأثیر گذار و درون زایی را در آن شاهد بوده‌ایم.
جدایی دین و سیاست در غرب، دروغ یا واقعیت

جدایی دین و سیاست در غرب، دروغ یا واقعیت

شعار «جدایی دین از سیاست»، پدیده جدیدی نیست. آنچه اینجانب را بر آن داشت تا هم‌اکنون به بررسی این نظریه بپردازم، طرح مجدد آن در رسانه‌های گروهی و دستگاه‌های ارتباط جمعی توسط کسانی است که خود را دلسوز دین و دولت می‌دانند و چه بسا برخی از آنان واقعا از سر عطوفت و مهرورزی نسبت به شریعت و حکومت، این شعار را در قالب‌های گوناگون عرضه می‌دارند.
اقتصاد دینی  و اقتصاد دین

اقتصاد دینی و اقتصاد دین

علم‌ اقتصاد متعارف‌ پس‌ از آنکه‌ حداقل‌ یک‌ قرن، مستقل‌ از تفکر و دانش‌ دینی‌ گسترش‌ یافت‌ در چند دهه‌ اخیر ارتباطی‌ دوسویه‌ با دین‌ بر قرار نمود.
آیا بهره بانکی همان رباست؟ʂ)

آیا بهره بانکی همان رباست؟(2)

مقاله براى رد نظریه کینز، که طبق آن بهره صرفا یک پدیده پولى است، این طور مطرح مى‌کند: «بهره بانکى یا بهره سرمایه در اقتصاد جدید یک پدیدار صرفا پولى نیست، بلکه متغیرى است وابسته به کمیابى سرمایه (پس‌انداز).
آیا بهره بانکی همان رباست؟ʁ)

آیا بهره بانکی همان رباست؟(1)

سعى در اثبات این نظریه دارند که دو مقوله یاد شده ماهیتا با یکدیگر متفاوت بوده و ربطى به هم ندارند; تا از این طریق مجوز فعالیت‌ بانکهاى مبتنى بر نظام بهره را فراهم کنند.
Powered by TayaCMS