دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

آثار سوء افراط در لذائذ مشروع

No image
آثار سوء افراط در لذائذ مشروع

(بدان اي سالک راه حق!) اثر ديگري که سحر شدن در برابر دنيا (بخاطر افراط در لذائذ مشروع) به همراه دارد، اين است که انسان هرچند که معتقد به مبدا و معاد باشد، اما چون به ماديات تعلق دارد و تمام وجهه دلش همين لذات دنيوي است، به خدا بغض کرده و از دست او ناراحت مي شود که وي را دارد از محبوبش يعني دنيا جدا مي کند. چنين آدمي، هرچند که مومن و متدين باشد، از شدت انس و حب به دنيا، مرگ را اين گونه مي بيند که خدا دارد محبوبش را از وي مي گيرد. لذا ممکن است که نعوذ بالله نسبت به خدا، حالت غضب و بغض پيدا کرده و با همين حالت بميرد. خطر بزرگ همين است که انسان بعد از عمري دين داري و مجاهده در راه خدا، به خاطر بسنده نکردن به مقدار کفاف از کيافي و عياشي حلال، با چنين حال خرابي از دنيا برود و به ساحت ربوبي خدا، بدگمان و کينه دار شود، (1)

_________________________

1- رسائل بندگی، آيت الله شيخ مجتبی تهرانی، ص 166

روزنامه كيهان، شماره 21085 به تاريخ 28/3/94، صفحه 6 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

قيام در برابر ظلم شاه و تحجر حوزه

قيام در برابر ظلم شاه و تحجر حوزه

بررسي تقابل گفتمان امام(ره) با دو جريان «حكومت پهلوي» و «ركود در نظام حوزوي...
سالمرگ بيروني، دانشمند بزرگ ايراني

سالمرگ بيروني، دانشمند بزرگ ايراني

ابوريحان محمد بيروني دانشمند بزرگ ايراني 13 دسامبر سال 1048 ميلادي (22 آذر) در شهر غزنه (افغانستان امروز) وفات يافت.
صلح های تحمیلی برای حذف تدریجی هویت فلسطینی

صلح های تحمیلی برای حذف تدریجی هویت فلسطینی

تلاش فراوان سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و نظامی در طول بیش از‌یک قرن برای محو‌یک هویت مسلّم و قطعی تاریخی به نام هویت مردم مسلمان فلسطین و قدس به عنوان قبله اوّل مسلمین صورت گرفت و در کنار سه فعالیت اول، تلاش‌های خستگی ناپذیر دیپلماسی نیز برای مشروعیت بخشی حکومت جعلی اسرائیل انجام گرفت.
سالروز اعلام انقلاب فرهنگی

سالروز اعلام انقلاب فرهنگی

نقلاب اسلامی مردم ایران به رهبری امام خمینی در سحرگاه 22 بهمن 1357 به پیروزی رسید، ولی علیرغم پیروزی انقلاب ولی هنوز هم آثار حاکمیت فرهنگی رژیم سابق در نهادهای حکومتی به چشم می‌خورد و گاهی هم باعث کارشکنی‌هایی می‌‌گردید.
اول اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی شیرازی

اول اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی شیرازی

شیخ مصلح الدین سعدی شیرازی بی تردید بزرگترین شاعری است که بعد از فردوسی آسمان ادب فارسی را با نور خیره کننده اش روشن ساخت و آن روشنی با چنان تلألویی همراه بود که هنوز پس از گذشت هفت قرن تمام از تاثیر آن کاسته نشده است و این اثر تا پارسی برجاست همچنان برقرار خواهد ماند.

پر بازدیدترین ها

No image

امام حسن و طلاق زیاد؛ افسانه یا واقعیت

در برخی کتب روائی و تاریخ وارد شده است؛ حضرت امام حسن در طول حیات خود با زنان متعدد ازدواج کرده زود هم طلاق می‌داد و لذا در برخی روایات از آن حضرت با عنوان «مِطْلاق» یعنی زیاد طلاق دهنده، یاد شده است.
No image

حضرت زینب(س)

No image

کودتای 28 مرداد

Powered by TayaCMS