دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

توصیه های مهم آیت الله العظمی مکارم شیرازی به مداحان در آستانه ماه محرم.

No image
توصیه های مهم آیت الله العظمی مکارم شیرازی به مداحان در آستانه ماه محرم.
حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی با بیان این که امروز دشمنان اسلام عزاداری عاشورای حسینی و مراجع تقلید را دو مقوله مزاحم اهداف خود می‌دانند،‌ گفت: برخورد جناحی و سیاسی با مراسم های سوگواری، ظلم به مجالس عزاداری امام حسین(ع) است.
 
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید، امروز در دیدار مسؤولان کانون مداحان کشور، از مداحان به عنوان زنده کنندگان آثار شهیدان کربلا یاد کرد و گفت: امروز مکتب اهل بیت‌(ع) به سرعت در حال پیشروی است و در آینده، جهان را فرا خواهد گرفت.
وی با انتقاد شدید از تندروی‌های وهابی‌ها اظهار داشت: عده‌ای انگشت‌نما از وهابی‌های افراطی به دروغ‌پردازی علیه مکتب شیعه می‌پردازند که همه این کینه‌ها به دلیل فراگیرشدن مکتب اهل بیت(ع) در جهان است.
این مرجع تقلید، دشمنان اسلام را زخم‌خورده مکتب اهل بیت(ع) خواند و افزود: دشمنان در پی ضربه‌زدن به این مکتب‌اند و امروز مراسم عزاداری عاشورای حسینی و مراجع تقلید را مزاحم اهداف خود می‌دانند؛ از این‌رو به دنبال تضعیف این دومقوله ارزشمند هستند.
وی در ادامه احیای عاشورای حسینی را از رسالت بزرگ مداحان دانست و به توصیه‌های هفت‌گانه در این‌باره اشاره کرد و اظهار داشت: آموزش مستمر در محتوا و شکل مداحی برای مداحان ضروری است و باید در طول سال با برگزاری جلسات مختلف این روش ادامه یابد تا پیشکسوتان بتوانند تجربیات خود را به مداحان و کسانی که تازه در این عرصه پانهاده‌اند، انتقال دهند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی، آشنایی با فرقه‌های صوفی‌گری، وهابی و مباحث روانشناختی را از جمله ضرورت‌های دوره‌آموزشی ویژه مداحان خواند و افزود: مداحان برای بیان اشعار در مرثیه خوانی از منابع معتبر شیعی بهره گیرند تا بتواند به درستی حقایق واقعه حادثه کربلا را به جامعه اسلامی معرفی کنند.
وی در ادامه خطاب به مداحان تأ‌کید کرد: تلاش کنید تا رهبری مراسم عزاداری‌های را به دست بگیرید و از این که برخی بخواهند به سلیقه‌های خود مداحی شود، از آن دوری و تسلیم خاص خواسته‌های دیگران نباشید و متناسب با مصلحت به مداحی بپردازید.
حضرت‌آیت الله مکارم شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: مجالس امام حسین(ع) را به کانون تبلیغات کاندیداها و نمایندگان تبدیل نکنید و بدانید برخورد جناحی و سیاسی ظلم به مجالس عزاداری امام حسین(ع) است.
وی در ادامه تصریح کرد:‌ از غلو و نقصان در بیان فضائل اهل بیت(ع) دوری و خط اعتدال را به عنوان بهترین گزینه برای خود انتخاب کنید و در این راه از اشعار شاعران و دانشمندان بزرگ بیشتر بهره گیرید.
این مفسر بزرگ قرآن کریم، ‌همخوانی عمل و رفتار مداحان با سخنانش را مورد تأکید قرار داد و افزود: شما که با عنوان مداحان اهل بیت(ع) شهرت یافته‌اید و اگر مجلس عروسی برای دختر یا پسر شما برگزار می‌شود، باید متناسب با مداح مکتب اهل بیت(ع) باشد.
وی تأکید کرد: مداحان در مسائلی مالی، مناعت نفس نشان دهند و نتیجه کارشان را به امام حسین(ع) واگذارند و بدانند این‌ رفتار تأثیر بسزای در زندگی آنها خواهد داشت.
این مرجع تقلید خاطر نشان کرد: دوگانگی در مجالس عزاداری امام حسین(ع) ایجاد نشود، بدانید دشمنان عظمت عزاداری‌ها را دریافته‌اند و در پی اختلاف‌افکنی میان مساجد و حسینه‌ها هستند و باید مراقب عوامل نفوذی در مجالس عزاداری امام حسین(ع) باشید.
 
 
 
 
 
 
 

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

پناهنده Refugee

پناهنده Refugee

اصطلاح «پناهنده»، «پناهندگان» و «پناهندگی» از جمله اصطلاحاتی است که در نظام حقوق بشر بسیار متداول بوده و به کرات مورد استفاده قرار گرفته است.
الزام آور Binding

الزام آور Binding

اصطلاح «الزام‌آور» از جمله اصطلاحاتی است که در نظام حقوق بشر در ترکیب‌‌‌‌های مختلفی از جمله «معاهده الزام‌آور»
اعلامیه استقلال Declaration of Independence

اعلامیه استقلال Declaration of Independence

از جمله مهمترین تحولات مربوط به دوران اواخر عصر روشنگری، وقوع حوادث سیاسی و انقلاب‌های حقوق بشری و جنبش‌های آزادی خواهانه‌ای است که دست آوردهای حقوق و آزادی‌های فردی مهمی از آنها ناشی شده است.
No image

پروتکل Protocol

واژه «پروتکل» از جمله واژگانی است که در نام‌گذاری برخی از مهمترین اسناد حقوق بشری متعلق به نظام‌های بین المللی و منطقه‌ای حقوق بشری نیز به  کار گرفته شده است.
پروتکل اختیاری مربوط به میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی

پروتکل اختیاری مربوط به میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی

بی‌تردید میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی (1966)

پر بازدیدترین ها

اعلامیه سازمان ملل متحد درباره حقوق مردمان بومی ʂ)

اعلامیه سازمان ملل متحد درباره حقوق مردمان بومی (2)

مواد 21 تا 24 اعلامیه نیز به حقوق متعددی در زمینه حق دسترسی به خدمات بهداشتی و معیشتی از جمله مسکن و حمایت‌های ویژه سالخوردگان، معلولان و... مربوط به مردمان بومی پرداخته است.
کنوانسیون اروپایی حقوق بشر  ⣬HR)

کنوانسیون اروپایی حقوق بشر (ECHR)

مراد از کنوانسیون اروپایی حقوق بشر که گاهی از آن به اختصار با نام کنوانسیون اروپایی نیز یاد می‌شود، در حقیقت «کنوانسیون اروپایی حمایت از حقوق بشر و آزادیهای اساسی» است که از آن با علایم اختصاری (ECHR) هم در برخی متون یاد می‌شود.
اعلامیه سازمان ملل متحد درباره حقوق مردمان بومی ʁ)  United Nations Declaration on the Rights of Indigenous peoples

اعلامیه سازمان ملل متحد درباره حقوق مردمان بومی (1) United Nations Declaration on the Rights of Indigenous peoples

در کنار تصویب اسناد حقوق بشری عام که به حقوق و آزادی‌های تمامی انسان‌ها صرف نظر از تعلقاتی چون جنسیت، مذهب، تابعیت، رنگ، نژاد و...
اعلامیه جهانی حقوق بشر  The Universal Declaration of Human Rights

اعلامیه جهانی حقوق بشر The Universal Declaration of Human Rights

اعلامیه جهانی حقوق بشر (1948) که از آن به اختصار با عنوان اعلامیه جهانی (universal Declaration) یاد می‌شود یکی از مهمترین اسناد بین المللی در حمایت از حقوق بشر و آزادی‌های بنیادین به شمار می‌آید
Powered by TayaCMS