دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

متون درسى حوزه

No image
متون درسى حوزه

متون درسى حوزه

علامه محمودى درباره متون درسى حوزه چنین مى گوید:

«متأسفانه بسیارى از متون درسى حوزه، کتاب درسى نیست. کتاب هایى که به عنوان متن درسى انتخاب مى شوند، باید داراى الفاظ و عبارت پردازى واضح باشد تا طلاّب به دنبال معانى باشند. کتاب هایى مانند حاشیه ملاّعبدالله، قوانین و شرح لمعه، کتاب درسى نیستندزیرا غالباً طلاّب دنبال درست کردن الفاظ هستندنمى دانند این معنى که استاد مى گوید، از کجاى عبارت فهمیده مى شود. شرح لمعه اى که در فهم مقصود آن، آقاجمال خوانسارى و سلطان العلماءبا یکدیگر اختلاف دارند، نمى تواند براى طلبه اى که تازه ادبیات را پشت سر گذاشته، چندان مفید باشد. مى توان به جاى آن مسالک را انتخاب کرد که هم عباراتش واضح تر است و هم از عمق بیشترى برخوردار است.

در میان عقلاى عالم، این امر از مسلمات است که تا وقتى که راه سهل و نزدیک باشد، راه صعب و دور را انتخاب نمى کنند. چرا ما که خود را عاقل ترین مردم مى دانیم، به این اصل پایبند نیستیم»[50]؟

منبع:فرهیختگان تمدن شیعه

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

عالمان مرتبط

جدیدترین ها در این موضوع

حضور بانوان طلبه در جشنواره پژوهشی علامه حلی

حضور بانوان طلبه در جشنواره پژوهشی علامه حلی

به گزارش خبرگزاری رسا، به نقل از روابط عمومی جشنواره علامه حلی(ره)، حجت الاسلام زارعی، مدیر اداره امور پژوهشی طلاب حوزه علمیه قم و دبیر جشنواره علامه حلی در نشستی با مدیران اداره ساماندهی تحقیقات حوزه علمیه خواهران گفت
پایان همایش بین‌المللی گفت‌وگوی بین اسلام و مسیحیت در طرابلس

پایان همایش بین‌المللی گفت‌وگوی بین اسلام و مسیحیت در طرابلس

همایش بین‌‌المللی گفت‌وگوی اسلام و مسیحیت که از روز پنجشنبه 13 دی ماه درطرابلس پایتخت لیبی آغاز شده‌بود، شب به کار خود پایان‌داد.
برای ترویج فرهنگ اهل بیت باید گام های اساسی برداشت

برای ترویج فرهنگ اهل بیت باید گام های اساسی برداشت

برای ترویج فرهنگ اهل بیت باید گام های اساسی برداشت
دیدار ‌اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری با مراجع

دیدار ‌اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری با مراجع

اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، با هدف تشریح برنامه‌ها و عملکرد نیروی انتظامی در طرح ارتقای امنیت اجتماعی و بهره گیری از راهکارهای عملی در این باره، ‌صبح امروز، 23 آبان‌ماه، با تعدادی از مراجع تقلید و علما در قم دیدار کرد.
Powered by TayaCMS