دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

حضرت علی (علیه السلام) فرمود:

«بهترین چیزهایی که شایسته است نوجوانان یاد بگیرند، مسائلی است که وقتی بزرگ شدند به آنها نیازمند می‌شوند»(شرح ابن ابی الحدید، ج 20، کلمه 817، ص 333)
حضرت علی (علیه السلام) فرمود:
حضرت علی (علیه السلام) فرمود:

قال علی (علیه السلام):

«اَوْلَی الاَشْیاءِ اَنْ یَتَعلَّمَهَا الاَحْداثُ الاَشْیاءَ التی اِذا صارُوا رِجالاً احْتاجُوا اِلَیها» (شرح ابن ابی الحدید، ج 20، کلمه 817، ص 333)

حضرت علی (علیه السلام) فرمود:

«بهترین چیزهایی که شایسته است نوجوانان یاد بگیرند، مسائلی است که وقتی بزرگ شدند به آنها نیازمند می‌شوند»

توضیح:

«بهترین آموزه های جوانان»

دین مقدس اسلام برای کسانی که دوران زندگی خود را با تمام فراز و نشیب‌ها با عطر دلاویز علم و دانش معطر می‌کنند، والاترین ارزش‌ها را قائل شده و به هیچ چیزی بعد از تعلیم و تربیت، به اندازه آن ثواب مترتب ننموده است. و بر خلاف آنچه که دشمنان اسلام، این دین مقدس را فقط دین شمشیر و زور معرفی می‌کنند اسلام عزیز یک دین دانشمندپرور است.[1]

طبق فرمایش امیر مومنان علی (علیه السلام) بهترین مطالبی که شایسته است جوانان یاد بگیرند، چیزهائی است که در بزرگسالی مورد نیازشان باشد و بتوانند در زندگی اجتماعی از آموخته‌های دوران جوانی خود استفاده نمایند.

با نگاهی به کتب آموزشی آموزش و پرورش و دانشگاهها، می‌توان نکات ضعف آن را در این مورد به راحتی ملاحظه کرد؛ گرچه مسئولان امر در سالهای اخیر اقدامهائی در رفع این معضل انجام داده‌اند، اما هنوز جای کار فراوانی دارد. در نظام آموزشی ما چه بسا مطالبی که نه تنها در طول زندگی انسان به کار او نمی‌آید، بلکه شاید متضمن ضرر و زیان علمی و فرهنگی نیز باشد، گنجانده شده است. لذا بر مسئولان ذیربط فرض است که توجه جدی به این امر داشته باشند تا در آینده جوانانی تحصیل‌کرده، دارای تجربه و کارآمد داشته باشیم که به این نظام و مردم میهن خود خدمت کنند و مایه مباهات خانواده و اجتماع شوند.

  • [1] . بر گرفته از مقاله سیمای دانش آموز در سخنان معصومین (علیهم السلام) در سایت تبیان

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

مشعشعیان

مشعشعیان

سیدمحمد بن فلاح، از نوادگان  امام کاظم (ع)، در واسط عراق زاده شد.
فرقه نعمانیه

فرقه نعمانیه

تفرق و انشعاب در تمام مذاهب رویدادی انکار نشدنی است اما برخی اوقات حقایق این انشعاب در اثر تعصبات مخفی می‌شود بلکه افتراء و دروغ دشمنان یک مذهب، انشعابات کاذبی را به صحنه مذهب مورد نظر می‌رساند.
فرقه رافضه Rafzh

فرقه رافضه Rafzh

اسامی مختلفی می‌تواند به هر فرقه یا مذهبی اطلاق شود.اما در برخی موارد اطلاق و نامگذاری اسامی، بر اساس دشمنی مخالفین صورت می‌گیرد. انگیزه دشمنان، تحقیر و توهین به فرقه یا مذهب مذکور می‌باشد. این شیوه توسط عموم اهل سنت در مورد شیعه بکار رفته و امروزه نیز بکار می‌رود.
فرقه فطحیه Fthyh

فرقه فطحیه Fthyh

نیمه اول قرن دوم از نظر ظهور فرق و مذاهب گوناگون در دامن امت اسلامی بسیار گسترده می‌نماید.
فرقه شمطیه Shmtyh

فرقه شمطیه Shmtyh

اعتقاد به مهدویت از ارکان عقائد شیعی است و در ادیان و مذاهب دیگر وجود منجی آخرالزمان به اشاره بیان شده است. این عامل امید دهنده اگر به طور صحیح تبیین نشود مشکلاتی را به دنبال خواهد داشت.

پر بازدیدترین ها

No image

کردار و حسادت عایشه

No image

منابع اسلامی تصوف

No image

فرقه ی نعمت اللهیه

No image

نفس زکیه

No image

مصحف فاطمه(س)

از جمله فضائل فاطمه زهراء(س) که اهل‌بیت (ع) نیز آن را بارها مورد توجه و اشاره قرار داده‌اند و از سوئی فضیلت و منشأ علم و دلیل امامت برای اهل‌بیت(ع) نیز محسوب می‌شود، وجود مکتوبی به نام مصحف فاطمه(س) است که در این مقاله به معرفی آن بواسطه روایاتی که در مورد آن وارد شده، می‌پردازیم.
Powered by TayaCMS