دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

مسجد مغرب؛ آرامش بخش آبهای اقیانوس اطلس

مسجد حسن ثانی در پایتخت اقتصادی مغرب در جذب گردشگر به این منطقه اقتصادی کمک بسیاری می کند، به ویژه اینکه گلدسته 200 متری آن بر روی آبهای اقیانوس اطلس از فاصله 7 کیلومتری نیز قابل مشاهده و معنویت آن آرامش بخش این منطقه است.
No image
مسجد مغرب؛ آرامش بخش آبهای اقیانوس اطلس مسجد حسن ثانی در دارالبیضا پایتخت اقتصادی مغرب گنجینه اصیلی از معماری جهان اسلام در آفریقا را در خود جای داده است. در ساخت این مسجد که بزرگترین مسجد قاره آفریقا به شمار می رود، از 65 هزار تن سنگ مرمر استفاده شده است . نمازخانه آن مساحتی حدود 20 هزار متر مربع در 25 هزار متر مربع و دارای 1500 ستون است. همچنین مسجد دارای سه صحن عمود بر دیوار قبله است که مساحت آن 20 هزار متر مربع می رسد.
ارتفاع گلدسته این مسجد 210 متر و هر ضلع آن 10 متر است که از فاصله 7 کیلومتری نیز دیده می شود و شخص تصور می کند که به این مسجد بسیار نزدیک است، از این رو از مرتفع ترین گلدسته های جهان محسوب می شود؛ بنابراین مسجد از ظرافت و دقت هنر برجسته معماری بر روی آب برخوردار شده است که نشان می دهد مهندسان و معماران با تجربه بر آن کار کرده اند.
این مسجد بر روی آبهای اقیانوس اطلس ساخته شده؛ چرا که مغرب ساحلی طولانی از اقیانوس اطلس را از آن خود کرده است.
این مسجد علاوه بر تزئینات متعدد و استفاده از سنگ مرمر، از کاشیکاریهای رنگی در ستونها، دیوراها و گلدسته ها بهره گرفته و همچنین از آجر، سنگ مرمر، گچ و سنگهای گرانقیمت ساخته شده است. این مسجد با تزئینات بسیار زیبا از رنگهای سفید و سبز پوشیده شده است.
ساخت مسجد در شصتمین سال تولد پادشاه مغرب حسن ثانی آغاز و در سال 1993 ساخت آن به پایان رسید.
مسجد شب هنگام با اشعه لیزر تا 30 کیلومتر سمت کعبه و قبله را نشان می دهد.
نمازخانه این مسجد دارای سقفی متحرک الکترونیکی است که اگر هنگام ظهر باز شود، اشعه و نور خورشید به میان آن می تابد. نمازخانه مسجد گنجایش 25 هزار را داشته و صحن خارجی نیز 80 هزار نفر می توانند نماز بخوانند و در مجموع گنجایش بیش از 100 هزار نفر را دارد .
این مسجد سلسله قبه های متنوع و زیبایی دارد که علاوه بر تزئینات متعدد، لوسترها و چراغهایی از آن آویزان است که نور آن در شب کافی است و همه جا را روشن می کند.
برای زائران و گردشگران در همه ساعات شبانه روز باز است .
به مسجد حسن ثانی موزه، حمام بخار، کتابخانه، مدرسه آموزش قرآن کریم، سالن همایش و مراکز دیگر فرهنگی ضمیمه شده است .

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

مرز رفاقت و خصومت

مرز رفاقت و خصومت

وجود دوست برای انسان یک ضرورت است و آدمی می‌باید در زندگی برای خود دوستانی برگزیند و از آن‌ها در امور دینی و دنیایی‌اش استفاده کند و باید با آن‌ها صمیمی باشد.
No image

مقابله با فساد اداری

یکی از بیماری‌ها و معضلات جوامع کنونی، موضوع فساد است.
سلوک فردی و اجتماعی حاکمان

سلوک فردی و اجتماعی حاکمان

در شماره‌های پیشین درمورد ماهیت حکومت و اهداف آن که عبارت بودند از تامین عدالت، امنیت، رفاه و تربیت در جامعه، صحبت به میان آمد در این شماره به تبیین رفتار مطلوب حاکمان در زمینه شخصی و اجتماعی باتوجه به خطبه‌ها و نامه‌های امیرالمومنین(ع) در نهج البلاغه پرداخته شده است.
زیارت عاشورا؛ قرب آمیز و قیام انگیز / قسمت پنجم

زیارت عاشورا؛ قرب آمیز و قیام انگیز / قسمت پنجم

بسم الله الرحمن الرحیم: هذا ما اوصی به الحسین بن علی بن ابیطالب الی اخیه محمد المعروف با بن الحنفیه.....
هدف نهایی هنر؛ رسیدن به رستگاری

هدف نهایی هنر؛ رسیدن به رستگاری

هنر دینی یک سفر تمثیلی از عالم محسوس به عالم روحانی است

پر بازدیدترین ها

رساله حقوق امام سجاد(ع)

رساله حقوق امام سجاد(ع)

اشاره: برخی محققان میراث علمی امام سجاد(ع) را به سه بخش تقسیم کرده‌اند: روایات، ادعیه (به‌ویژه در صحیفه سجادیه)و رساله حقوق.
حکمت دعا از زبان مولانا

حکمت دعا از زبان مولانا

مولانا حقیقت حکمت را به زبان ساده و شعر بیان کرده است. از این رو باید سخنان بزرگانی چون مولانا را بخوانیم تا به راز قرآن پی ببریم.
نگاه قرآن به فقر و فقیران

نگاه قرآن به فقر و فقیران

فقیران و بینوایان قشری از اقشار مستضعف اجتماعی اند که به هر دلیلی ناتوان از دست یابی به وضعیت اقتصادی مناسب و مطلوب بوده و نیازمند یاری دیگر افراد جامعه هستد تا امرار معاش کنند.
فرایند برنامه ریزی از نگاه امام علی(ع)

فرایند برنامه ریزی از نگاه امام علی(ع)

برنامه‌ریزی مانند پلی، زمان حال را به آینده مربوط می‌کند.
Powered by TayaCMS