دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

بقيه الله و منتقم الهی

No image
بقيه الله و منتقم الهی

احمدبن اسحاق نقل مي کند: به حضور امام حسن عسکري(ع) رسيدم، به قصد اينکه در مورد جانشيني آن حضرت از ايشان سؤال کنم. هنگام ورود و پيش از طرح پرسش، آن حضرت خطاب به من فرمود: «اي احمد بن اسحاق! خداوند تبارک و تعالي از زمان حضرت آدم(ع) زمين را خالي از حجت نگذاشته است و تا روز قيامت نيز خالي از حجت نمي گذارد. به واسطه او است که بلا را از اهل زمين دفع مي کند و به خاطر او است که باران رحمت می‌فرستد و برکات زمين را بيرون مي آورد.»

عرض کردم: اي فرزند رسول خدا(ص) امام و جانشين پس از شما کيست؟ حضرت برخاست و داخل حجره شد و سپس بازگشت در حالي که کودک سه ساله اي بر روي شانه اش بود و صورتش مانند ماه شب چهارده مي درخشيد فرمود: اي احمد بن اسحاق! اگر نزد خداوند تعالي و امامان و حجت هاي الهي گرامي و با اعتبار نبودي اين فرزندم را به تو نشان نمی‌دادم، و بعد در ادامه فرمود: او همنام و هم کنيه رسول خدا(ص) است و کسي است که زمين را پر از عدل و داد مي کند، همچنان که پر از ظلم و جور شده باشد.

من عرض کردم اي مولاي من، آيا نشانه اي هست تا قلبم به واسطه آن مطمئن گردد؟

در اين حال آن کودک به زبان عربي فصيح شروع به صحبت کرد و فرمود: من هستم کسي که خداوند بر روي زمين باقي گذارده است و انتقام گيرنده از دشمنان خدا هستم. «انا بقيه الله في ارضه، و المنتقم من اعدائه» و بعد در ادامه فرمود: اي احمد بن اسحاق! حال که مرا مشاهده کردي، در جستجوي نشانه مباش.(1)

1- بحارالانوار، ج 52، ص 24

روزنامه كيهان، شماره 21075 به تاريخ 17/3/94، صفحه 6 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

نقدی بر مقاله‌ی «زن، حقوق و مکان اجتماعی او در اسلام» ʂ) «زن، رشدپذیری، عفاف»

نقدی بر مقاله‌ی «زن، حقوق و مکان اجتماعی او در اسلام» (2) «زن، رشدپذیری، عفاف»

نوشته‌ی حاضر بخش دوم از نقد بر مقاله‌ی «زن، حقوق و مکان اجتماعی او در اسلام» است .
نقدی بر مقاله «اسلام، خاورمیانه، فاشیسم» ʂ) «دیدگاه اسلام درباره جهاد، مدرنیسم و زن»

نقدی بر مقاله «اسلام، خاورمیانه، فاشیسم» (2) «دیدگاه اسلام درباره جهاد، مدرنیسم و زن»

این نوشتار به نقد مقاله «اسلام، خاورمیانه، فاشیسم» می‌پردازد.
نقدی بر مقاله «اسلام، خاورمیانه، فاشیسم» ʁ) «قرآن، سنت‌گرایی، عقلانیت»

نقدی بر مقاله «اسلام، خاورمیانه، فاشیسم» (1) «قرآن، سنت‌گرایی، عقلانیت»

این نوشتار به نقد مقاله «اسلام، خاورمیانه، فاشیسم» می‌پردازد.
نقدی بر مقاله «دفاع از مقاله نگاهی به سوره ی زنان» ʁ) «نقش تفسیر درباره قرآن»

نقدی بر مقاله «دفاع از مقاله نگاهی به سوره ی زنان» (1) «نقش تفسیر درباره قرآن»

نوشتار پیش‌ رو ناظر به مقاله‌ای است تحت عنوان «دفاع از مقاله‌ نگاهی به سوره‌ی زنان».

پر بازدیدترین ها

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʂ) نقش رأفت و منطق اسلام در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (2) نقش رأفت و منطق اسلام در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
بررسی مواردی از قتل و ترور در زمان پیامبر اکرم(ص)

بررسی مواردی از قتل و ترور در زمان پیامبر اکرم(ص)

بررسی مفهوم ترور، که در واقع به کار گیری نامشروع قدرت است، برای از بین بردن مخالفان، و همچنین بررسی قتل‌هایی که در زمان رسول خدا (ص) توسط یاران آن حضرت صورت گرفته، ثابت می‌کند که این قتل‌ها مصداق ترور ناجوان مردانه محسوب نمی شوند.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʅ) علی(ع) و رابطه‌ او با ایرانیان

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (5) علی(ع) و رابطه‌ او با ایرانیان

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʇ) اهداف اعراب از حمله به ایران ʁ)

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (7) اهداف اعراب از حمله به ایران (1)

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
Powered by TayaCMS