دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

جَمَل

No image
جَمَل

معرفی کتاب

کتاب الجمل شیخ مفید باید بیشتر به عنوان یک اثر تاریخى کلامى یاد کرد نه بالعکس . این اثر در ادامه آثار تاریخى محض شیعى است که در قرن سوم معمول بوده و تدر امتداد تک نگاریهاى تاریخى است که شیعیان عراقى براى تثبیت مسائل تاریخى مورد نظر خود مى نگاشته اند.تاریخى بودن این اثر قابل تردید نیست ، اما این که شیخ مفید تاریخ علمى را وسیله اى براى اثبات دیدگاه هاى شیعه دربرابر عثمانیه و معتزله قرار داده از ابداعات شیخ مفید در تفلقیق مکتب تاریخى با دانش کلام است .(616) دربرابر، کتاب کشف الیقین (617)علامه حلى کتابى است که غالبا کلامى که برخى از آگاهیهاى تاریخى نیز در آن آمده است .

منبع:فرهیختگان تمدن شیعه

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

آدابی از عبودیت

آدابی از عبودیت

از آداب عبودیت این است که جز قدرت حق، قدرتی را نپذیرند و جز ثنای حق و آنکه از اولیاء حق است، ثنای کسی را نگویند.
فهم و دریافت زبان قرآن

فهم و دریافت زبان قرآن

من امیدوارم که ما این حجاب جحود را از قلب‌هایمان برداریم و از خدای تبارک و تعالی بخواهیم که ما را آشنا کند به لسان قزآن.
علت بعثت انبیاء

علت بعثت انبیاء

اگر برای هر علمی موضوعی است... علم همه انبیاء هم موضوعش انسان است ...
ترک علاقه به دنیا

ترک علاقه به دنیا

علائق را باید کم بکنید، علاقه‌ها باید کم بشود، طبیعتاً ماها از اینجا می‌رویم، علی ایّ حال چه علاقه قلبی به چیزی داشته باشیم یا نداشته باشیم فرقی به حال ما نمی‌کند.
دعا روح عبودیت

دعا روح عبودیت

اینهایی که از کتب ادعیه انتقاد می‌کنند برای این است که نمی‌دانند، جاهل‌انند، بیچاره‌اند که این کتب ادعیه چطور انسان را می‌سازد، این دعاهایی که از ائمه ما وارد شده است مثل کمیل، مناجات شعبانیه، دعای حضرت سیدالشهداء(ع) و دعای«سمات» اینها چه جور انسان را درست می‌کنند...

پر بازدیدترین ها

قیام لله

قیام لله

قیام لله ، مقدمه سیر الی الله است اول مرتبه قیام است قل انما اعظکم بواحدة ان تقوموا لله اصحاب هم سیر این منزل را اول دانسته اند شاید هم مقدمه باشد و منزل باشد... یک موعظه به وسیله موجودی که خودش او را انتخاب کرده است .
افراط و تفریط قوه شهوت

افراط و تفریط قوه شهوت

افراط در قوه شهوت عبارت از آن است که عقل انسان مقهور شهوت شده و همّت مرد مصروف تمتّع از زنان و کنیزان گردد و از پیمودن راه آخرت محروم شود.
اصلاح تمام امور

اصلاح تمام امور

راه حق سهل است و آسان ، ولی قدری توجه می خواهد. اقدام باید کرد. با تسویف و تأخیر امر را گذراندن و بار گناهان را هر روز زیاد کردن ، کار را سخت می کند ولی اقدام در امر و عزم بر اصلاح امر و نفس ، راه را نزدیک و کار را سهل می کند.
No image

آثار یقین

اخلاص ورزیدن

اخلاص ورزیدن

و ای مدعی زهد و اخلاص ! اگر تو مخلص هستی و برای خدا و دار کرامت او، زهد از مشتهیات دنیا می کنی ، چه شده است که از مدح و ثنای مردم که فلان اهل صلاح و سداد است
Powered by TayaCMS