دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

ساده زیستى

No image
ساده زیستى

ساده زیستى

آیت الله خاتمى در خانواده اى ساده و بى آلایش تربیت شد و دوران طلبگى را با ساده زیستى و قناعت به سر برد.([9]) وى این نوع زندگى را در خانواده خود اعمال مى کرد و شاهد این مطلب گفته دختر([10]) او است که مى گوید:

«در زندگى خصوصى به کسى دستور نمى داد. در کار منزل یارى مى کرد. به مزرعه مى رفت و به کشاورزى مى پرداخت. پیش از قبول مسئولیت امامت جمعه، غالباً پیاده به مسجد مى رفت.بعد از پذیرش مسئولیت، از جهات امنیتى ـ که جوّ زمان، آن تدابیر خاص را ایجاب مى کرد... ـ از تغییر آن رویه اظهار نارضایتى مى کرد. در صرف بیت المال در زندگى خصوصى بسیار سخت گیر بود. از چاپلوسى به شدّت نفرت داشت.»([11])

او چنین بود که امام راحل در حقّ او فرمود:

«پاک زیست و پاک مُرد و پاک در جوار رحمت ربّش آرمید.»([12])

او همیشه اهل تهجّد بود و در شبهاى ماه مبارک رمضان شب زنده دار بود و اکثر اوقات خود را در حال دعا و مناجات شبانه و نیاز و تضرّع مى گذراند.

حضرت آیت الله خاتمى، حافظ کلّ قرآن بود و نکته مهم این است که در بزرگسالى به حفظ کلّ قرآن همّت گماشت.

منبع:فرهیختگان تمدن شیعه

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

عالمان مرتبط

جدیدترین ها در این موضوع

آدابی از عبودیت

آدابی از عبودیت

از آداب عبودیت این است که جز قدرت حق، قدرتی را نپذیرند و جز ثنای حق و آنکه از اولیاء حق است، ثنای کسی را نگویند.
فهم و دریافت زبان قرآن

فهم و دریافت زبان قرآن

من امیدوارم که ما این حجاب جحود را از قلب‌هایمان برداریم و از خدای تبارک و تعالی بخواهیم که ما را آشنا کند به لسان قزآن.
علت بعثت انبیاء

علت بعثت انبیاء

اگر برای هر علمی موضوعی است... علم همه انبیاء هم موضوعش انسان است ...
ترک علاقه به دنیا

ترک علاقه به دنیا

علائق را باید کم بکنید، علاقه‌ها باید کم بشود، طبیعتاً ماها از اینجا می‌رویم، علی ایّ حال چه علاقه قلبی به چیزی داشته باشیم یا نداشته باشیم فرقی به حال ما نمی‌کند.
دعا روح عبودیت

دعا روح عبودیت

اینهایی که از کتب ادعیه انتقاد می‌کنند برای این است که نمی‌دانند، جاهل‌انند، بیچاره‌اند که این کتب ادعیه چطور انسان را می‌سازد، این دعاهایی که از ائمه ما وارد شده است مثل کمیل، مناجات شعبانیه، دعای حضرت سیدالشهداء(ع) و دعای«سمات» اینها چه جور انسان را درست می‌کنند...

پر بازدیدترین ها

افراط و تفریط قوه شهوت

افراط و تفریط قوه شهوت

افراط در قوه شهوت عبارت از آن است که عقل انسان مقهور شهوت شده و همّت مرد مصروف تمتّع از زنان و کنیزان گردد و از پیمودن راه آخرت محروم شود.
هوای نفس

هوای نفس

از هوای نفس بپرهیزید همان گونه که از دشمنانتان می پرهیزید چیزی دشمن تر برای افراد با شخصیت از پیروی هوای نفس و درو شده های زبان نیست.
اصول صفات حمیده

اصول صفات حمیده

در بیان صفات حمیده و اخلاق پسندیده روح که از اعمال حسنه و سنن سنیّه بدن و اعضا به تدریج حاصل مى‌شود
اصول رذائل اخلاقی

اصول رذائل اخلاقی

در بیان صفات رذیله و اخلاق ناپسندیده روح که از اعمال سیّئه بدن و اعضا ناشى مى‌شود و در مقابل صفات حمیده و اخلاق پسندیده است
اعضاء بدن امانت است

اعضاء بدن امانت است

شما اگر خدای نخواسته خود را اصلاح نکردید و با قلبهای سیاه ، چشمها، گوشها، و زبانهای آلوده ، به گناه از دنیا رفتید، خدا را چگونه ملاقات خواهید کرد؟
Powered by TayaCMS