دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

کتاب دائرة المعارف صحابه پيامبر اعظم (ص) 7 جلدی

شامل زندگینامه 300 تن از اصحاب پیامبر گرامی اسلام می باشد.
کتاب دائرة المعارف صحابه پيامبر اعظم (ص) 7 جلدی
کتاب دائرة المعارف صحابه پيامبر اعظم (ص) 7 جلدی

یکی از زمینه های دفاع از تشیّع، نوشتن درباره صحابه است و از آنجایی که شیعه عمدتاً درباره اهل بیت علیهم السلام قلم فرسایی می کند و دغدغه بسیاری در این خصوص دارد از این رو برخی از مسلمانان مسئله «پیروی از صحابه» را عنوان کرده و به شیعیان درخصوص عدم توجه به صحابه خرده گرفته و می گویند که شیعه فقط به اهل بیت (ع) اهتمام و اکتفا دارد بنابراین این موضوع نیازمند پاسخی مناسب بود تا زمینه مغالطه آنها را فراهم نیاورد.

مجموعه کتب دائرة المعارف صحابه به بیان شرح حال صحابه پیامبر اسلام پرداخته است.

دائرة المعارف صحابه بر خلاف کتاب الدرجات الرفیعه مرحوم سید علی خان مدنی که اول صحابه ، بعد تابعین و پس از آن بنی‌هاشم و در آخر علما را مورد بررسی قرار داده، فقط شرح حال صحابه پیامبر اعظم(ص) را مورد بررسی و کنکاش قرار داده است و بر خلاف تحفه الالباب فی نوادر آثار الاصحاب مرحوم محدث قمی که فقط به اسم كتاب اكتفا كرده و جلد و صفحه مشخص نبود؛ تمام مطالب با آدرس دهی دقیق و از منابع متقن استفاده کرده است.

این کتاب پس ازکتاب « الدرجات الرفیعة» مرحوم سید علی‌خان مدنی شیرازی -معاصر مرحوم مجلسی- و کتاب «تحفه الالباب فی نوادر آثار الاصحاب » مرحوم محدث قمی -تالیف شده در ماه مبارک رمضان سال 1331هجری قمری- و کتاب« پیغمبر ویاران » مرحوم عالمی دامغانی که حدود 30 سال قبل نوشته شده، تدوین شده است.

جدیدترین ها در این موضوع

آدابی از عبودیت

آدابی از عبودیت

از آداب عبودیت این است که جز قدرت حق، قدرتی را نپذیرند و جز ثنای حق و آنکه از اولیاء حق است، ثنای کسی را نگویند.
فهم و دریافت زبان قرآن

فهم و دریافت زبان قرآن

من امیدوارم که ما این حجاب جحود را از قلب‌هایمان برداریم و از خدای تبارک و تعالی بخواهیم که ما را آشنا کند به لسان قزآن.
علت بعثت انبیاء

علت بعثت انبیاء

اگر برای هر علمی موضوعی است... علم همه انبیاء هم موضوعش انسان است ...
ترک علاقه به دنیا

ترک علاقه به دنیا

علائق را باید کم بکنید، علاقه‌ها باید کم بشود، طبیعتاً ماها از اینجا می‌رویم، علی ایّ حال چه علاقه قلبی به چیزی داشته باشیم یا نداشته باشیم فرقی به حال ما نمی‌کند.
دعا روح عبودیت

دعا روح عبودیت

اینهایی که از کتب ادعیه انتقاد می‌کنند برای این است که نمی‌دانند، جاهل‌انند، بیچاره‌اند که این کتب ادعیه چطور انسان را می‌سازد، این دعاهایی که از ائمه ما وارد شده است مثل کمیل، مناجات شعبانیه، دعای حضرت سیدالشهداء(ع) و دعای«سمات» اینها چه جور انسان را درست می‌کنند...

پر بازدیدترین ها

افراط و تفریط قوه شهوت

افراط و تفریط قوه شهوت

افراط در قوه شهوت عبارت از آن است که عقل انسان مقهور شهوت شده و همّت مرد مصروف تمتّع از زنان و کنیزان گردد و از پیمودن راه آخرت محروم شود.
هوای نفس

هوای نفس

از هوای نفس بپرهیزید همان گونه که از دشمنانتان می پرهیزید چیزی دشمن تر برای افراد با شخصیت از پیروی هوای نفس و درو شده های زبان نیست.
اصول صفات حمیده

اصول صفات حمیده

در بیان صفات حمیده و اخلاق پسندیده روح که از اعمال حسنه و سنن سنیّه بدن و اعضا به تدریج حاصل مى‌شود
اصول رذائل اخلاقی

اصول رذائل اخلاقی

در بیان صفات رذیله و اخلاق ناپسندیده روح که از اعمال سیّئه بدن و اعضا ناشى مى‌شود و در مقابل صفات حمیده و اخلاق پسندیده است
اعضاء بدن امانت است

اعضاء بدن امانت است

شما اگر خدای نخواسته خود را اصلاح نکردید و با قلبهای سیاه ، چشمها، گوشها، و زبانهای آلوده ، به گناه از دنیا رفتید، خدا را چگونه ملاقات خواهید کرد؟
Powered by TayaCMS