دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

انترنایسونالیسم INTERNATIONALISME

No image
انترنایسونالیسم INTERNATIONALISME

انترنايسوناليسم، ناسيوناليسم، ملي گرايي، جهان وطني، كمونيسم، لنين، بلشويك ، تزار

انترناسیونالیسم که در مقابل اصطلاح «ناسیونالیسم» یا ملی‌گرایی به کار می‌رود از واژه مرکب Inter - Nationaie به معنی «بین المللی» در زبان فرانسه گرفته شده و مجموعه معتقداتی را در بر می‌گیرد که بر اساس منافع مشترک ملت‌ها و اقوام مختلف جهان و امکان همکاری و همزیستی و اشتراک مساعی آنها تا سرحد از میان برداشتن مرزها و یکی شدن آنها قرار گرفته است. در زبان فارسی اصطلاح «جهان وطنی» را می‌توان معادل انترناسیونالیسم دانست ولی اصطلاح انترناسیونالیسم معانی وسیع‌تری را در بر می‌گیرد و حد و مرز آن در واژه جهان‌وطنی خلاصه نمی‌شود .

بعضی از ایدئولوژی‌ها و مکاتب سیاسی جهان بر مبنای انترناسیونالیسم قرار گرفته، که کمونیسم بارزترین نمونه آن است. لنین بنیانگذار حکومت شوروی، پس از استقرار کمونیسم در روسیه بارها به صراحت گفت که وظیفه کمونیست‌ها گسترش و اشاعه کمونیسم در سراسر جهان است و کار بلشویک‌های روسیه با استقرار کمونیسم در این کشور پایان نمی‌یابد. لنین در زمان حیات خود نتوانست کمونیسم را به خارج از قلمرو امپراتوری سابق تزارها صادر کند، ولی جانشینان او قریب به بیست کشور جهان را تحت سلطه مستقیم یا غیر مستقیم خود گرفتند و در سرکوب قیام مردم این کشورها بر ضد کمونیسم از مداخله مستقیم نظامی نیز فروگذار نکردند. فروپاشی شوروری و سقوط رژیم‌های کمونیستی در اروپای شرقی به دوران جهان گشایی کمونیسم خاتمه داده ولی ایدئولوژی‌های دیگری که مبتنی بر انترناسیونالیسم و فرو ریختن مرزهای ملی هستند هنوز نقش فعالی در گوشه و کنار جهان ایفا می‌کنند. البته در کنار انترناسیونالیسم مهاجم و متجاوز، انترناسیونالیسم مثبت و سازنده‌ای نیز وجود دارد که تعاون و همکاری بین المللی در چهار چوب سازمان ملل متحد و ارگان‌های وابسته به آن یا اشتراک مساعی در حل مساعی در حل مسائل مبتلی به تمام جهان مانند مسئله محیط زیست از آن جمله می‌باشد و بدیهی است با گسترش ارتباطات و وابستگی‌های روز افزون ملل جهان به یکدیگر توسعه این نوع همکاری‌ها امری ضروری و اجتناب ناپذیر است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

No image

دیکتاتور مصلح

No image

الیت elite

No image

کالوینیسم Calvinism

Powered by TayaCMS