دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
دختر در آینه تعامل با پدر
دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.


اما در اسلام، رابطه‌ای برجسته که فراوان به چشم می‌خورد رابطه پدر دختری است... رابطه‌ای بسیار زیبا و عاشقانه که در مقابل نگاهی که به فرزند دختر در آن عصر و زمان می‌شد به معجزه می‌ماند...


فرزند خواه دختر باشد یا پسر، یک سال اول زندگی خود را در آغوش پر مهر مادر می‌گذراند، پس وابستگی و مهر کودک به مادر امری قابل درک است اما ذوق و علاقه دختران خردسال به پدر امری غیر قابل انکار است که برای کسی که فرزند دختر و پسر دارد پوشیده نیست.


دختر لطیف است یعنی مثل برگ گل که با کوچکترین بی‌توجهی خط برمی‌دارد و مجروح می‌شود، روح او نیز با کمترین ناملایمتی خصوصا از جانب پدر صدمه می‌بیند. به همین خاطر در روایات تاکید شده پدر زمان بازگشت از سفر با خود هدیه بیاورد و اول به دختر بدهد...


دختر از همان زمانی که لب به سخن گفتن باز می‌کند کلمات شیرین‌ش را چنان با ناز و کرشمه دخترانه همراه می‌کند که قلب پدر را به تسخیر خود در می‌آورد تا همه قدرتش را برای ایجاد لبخند رضایت بر لبان دخترش به کار گیرد. شاید بتوان یک حکم قطعی اسلام را یکی از دلایل این محبت فطری میان پدر و دختر دانست...


خداوند برای پدر نسبت به دختر یک حق اختصاصی قرار داده و آن ازدواج دختر باکره با اذن پدر است. برای اجرایی شدن این قانون لازم است پدر در قلب دختر در طول سالیان چنان محبتی ایجاد کرده باشد که دختر کمترین نارضایتی قلبی پدر نسبت به عمل یا تصمیم خود را برنتابد و چنانچه تلاش‌هایش برای کسب رضایت قلبی پدر بی‌نتیجه ماند خود را ملزم به تبعیت از تصمیم پدر بداند زیرا در اسلام فرض بر آن است که پدر دلسوزترین فرد نسبت به آینده و نیک‌بختی دختر است و چنانچه عشق و محبت خود را در گذشته در قلب او جای داده باشد می‌تواند با چنین پشتوانه‌ای دختر را از تصمیم خود برگرداند.

 

در حال حاضر هیچ نظری برای این مقاله وجود ندارد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

پناهنده Refugee

پناهنده Refugee

اصطلاح «پناهنده»، «پناهندگان» و «پناهندگی» از جمله اصطلاحاتی است که در نظام حقوق بشر بسیار متداول بوده و به کرات مورد استفاده قرار گرفته است.
الزام آور Binding

الزام آور Binding

اصطلاح «الزام‌آور» از جمله اصطلاحاتی است که در نظام حقوق بشر در ترکیب‌‌‌‌های مختلفی از جمله «معاهده الزام‌آور»
اعلامیه استقلال Declaration of Independence

اعلامیه استقلال Declaration of Independence

از جمله مهمترین تحولات مربوط به دوران اواخر عصر روشنگری، وقوع حوادث سیاسی و انقلاب‌های حقوق بشری و جنبش‌های آزادی خواهانه‌ای است که دست آوردهای حقوق و آزادی‌های فردی مهمی از آنها ناشی شده است.
No image

پروتکل Protocol

واژه «پروتکل» از جمله واژگانی است که در نام‌گذاری برخی از مهمترین اسناد حقوق بشری متعلق به نظام‌های بین المللی و منطقه‌ای حقوق بشری نیز به  کار گرفته شده است.
پروتکل اختیاری مربوط به میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی

پروتکل اختیاری مربوط به میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی

بی‌تردید میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی (1966)

پر بازدیدترین ها

میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی

میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی

میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی (1966) که گاهی از آن به اختصار تحت عنوان «میثاق حقوق مدنی و سیاسی» یا با علایم اختصاری ICCPR یا CCPR نیز در متون یاد می‌شود در زمره مهمترین اسناد بین المللی در حمایت از حقوق بشر و آزادیهای اساسی است که منعکس کننده حقوق معروف به نسل اول حقوق بشر است.
کنوانسیون اروپایی حقوق بشر  ⣬HR)

کنوانسیون اروپایی حقوق بشر (ECHR)

مراد از کنوانسیون اروپایی حقوق بشر که گاهی از آن به اختصار با نام کنوانسیون اروپایی نیز یاد می‌شود، در حقیقت «کنوانسیون اروپایی حمایت از حقوق بشر و آزادیهای اساسی» است که از آن با علایم اختصاری (ECHR) هم در برخی متون یاد می‌شود.
اعلامیه سازمان ملل متحد درباره حقوق مردمان بومی ʁ)  United Nations Declaration on the Rights of Indigenous peoples

اعلامیه سازمان ملل متحد درباره حقوق مردمان بومی (1) United Nations Declaration on the Rights of Indigenous peoples

در کنار تصویب اسناد حقوق بشری عام که به حقوق و آزادی‌های تمامی انسان‌ها صرف نظر از تعلقاتی چون جنسیت، مذهب، تابعیت، رنگ، نژاد و...
اعلامیه سازمان ملل متحد درباره حقوق مردمان بومی ʂ)

اعلامیه سازمان ملل متحد درباره حقوق مردمان بومی (2)

مواد 21 تا 24 اعلامیه نیز به حقوق متعددی در زمینه حق دسترسی به خدمات بهداشتی و معیشتی از جمله مسکن و حمایت‌های ویژه سالخوردگان، معلولان و... مربوط به مردمان بومی پرداخته است.
Powered by TayaCMS