دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

استراتژی بومی سازی

No image
استراتژی بومی سازی

كلمات كليدي : استراتژي، بومي سازي، نظم نوين، جهاني

نویسنده :حسین نصرت زاده

پس از پایان جنگ سرد، آنچه بوقوع پیوست شکل گیری شرایطی بود که امروزه از آن به عنوان نظم نوین جهانی نام برده می شود. این تحول را باید بخشی از تحول بزرگتری دانست که در چهارچوب انقلاب ارتباطات، اقتصاد میکرو، وابستگی متقابل، دمکراتیزاسیون و خرده هویت ها، جوامع را وارد عصر جهانی شدن می‌سازد. عصری که در آن می‌توان ظهور دهکده جهانی را مشاهده کرد.

این اشاره کلی از این بابت انجام گرفت که مشخص شود شرایط نوینی برقرار گردیده است، شرایطی که وجه تهدید آن برای کشور ما (ایران) که نظام آن دارای خصوصیات انقلابی است، بیشتر از وجه فرصت آن می باشد.

بنابراین ضروری است تا ما با یک نگاه جدید به صحنه سیاست جهانی و روابط بازیگران فعال در آن (دولتها و نهادهای غیردولتی) وارد شویم. این نگاه جدید می‌بایست به دنبال آن باشد که نخست نشان دهد ما در کجای این تحولات جدید (جهانی شدن) قرار داریم و سپس چگونه این تحولات را بر منافع ملی کشور منطبق سازیم.

آنچه که در شرایط کنونی کشور ما اهمیت بسیار بسزایی یافته است، بحث انرژی هسته‌ای است که ابعاد بین المللی این پروژه ملی سبب شده تا قدرت‌های عمده جهانی درصدد باشند با استفاده از اجماع جهانی و تحریم‌های اقتصادی، سیاست هسته‌ای ایران را در موضع انزوا و بن بست قرار دهند.

بنابراین ما در یک سر بزنگاه تاریخی قرار گرفته‌ایم که برای گذار از آن نیاز به اتخاذ یک استراتژی دراز مدت با چهارچوبی کاملابومی داریم. مدیریت اصلی دراین استراتـژی آن است که آنچه می بایست مبناء قرارگیرد توانمندیهای داخلی و ارتقای وسیع آن می‌باشد. بعبارت دیگر آنچه که می‌تواند پیروزی سیاسی- اقتصادی یک کشور را در شرایطی که طرف عمده تضاد آن قدرتهای بزرگ جهانی است تضمین سازد، سلاح کارآمدی و توانمندی در سطح فردی و ملی است. از این روست که ما شاهدیم دولت نهم و دهم نظام جمهوری اسلامی ایران چگونه از روز نخست این استراتژی را نصب العین سیاست‌های کلان خود در بخش اقتصادی و به ویژه انرژی ساخته است.

آنچه که در عمل تاکنون رخ داده است آن است که دولت تا سرحد امکان، سرمایه گذاری‌های اصلی خود را معطوف به خلق فرصت برای نیروها و بخش داخلی کرده است. این امر آنچنان اثر گذار بوده است که در صورت استمرار، چشم‌اندازی از توانمندی و پیشرفت را در بخش اقتصاد کشور ترسیم خواهد ساخت که در چهارچوب آن منافع ملی کشور از پشتوانه‌ای از قدرت ملی برخوردار خواهد شد که هرگونه تضاد منافع ملی با قدرتهای بزرگ در صحنه بین المللی را از وجه تهدید به وجه فرصت تبدیل خواهدکرد. بر این اساس است که دولت کنونی مهمترین پروژه‌های نفت و گاز خود را درمیدان گازی پارس جنوبی (عسلویه) به شرکتهای داخلی واگذار کرده است و با حمایت صد در صد از شرکتهای سازنده تجهیزات و قطعات در بخش نفت، گاز و انرژی درصدد است این بخش را درمیان مدت از وابستگی به خارج رها کرده و در دراز مدت زمینه خودکفایی و پایه ای برای صادرات از این دست از تولیدات باشد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

موتور های جستجوگر

در این بخش انواع موتور های جستجوگر در موضوع روش تحقیق و منبع شناسی ارائه شده است.
No image

آشنایی بانرم افزارها و سایت های فرهنگی تبلیغی

امروزه در فعالیت های فرهنگی تبلیغی از نرم افزارهای بسیار زیادی می توان بهره گرفت از آن جایی که این نرم افزارها از نظر دسته بندی موضوعی و مخاطب متفاوت می باشند ، نرم افزارهای زیربه عنوان نمونه ای که می تواند پاسخگوی بسیاری از نیازهای طلاب ارجمند و مبلغان عزیز باشد معرفی می گردد.
No image

معرفی نرم افزارهای مورد استفاده در اینترنت

در این بخش به معرفی نرم افزارهای مورد استفاده در اینترنت در راستای بیان روش تحقیق و منبع شناسی پرداخته شده است.
No image

گوگل پک (Google Pack )

در این بخش به موضوع "گوگل پک (Google Pack )" در مبحث روش تحقیق و منبع شناسی پرداخته شده است.
No image

قابلیتهای فرد با سواد اطلاعاتی

در این بخش قابلیتهای فرد با سواد اطلاعاتی در موضوع روش تحقیق و منبع شناسی ارائه شده است.

پر بازدیدترین ها

No image

اهميت حق الناس

No image

احکام حدود

در این بخش به بیان حدودی مانند حد زنا، انواع حد زنا،حدّ لواط، مقدار حدّ لواط،حدّ مساحقه،حد قيادت، حدّ قذف در موضوع روش بیان احکام پرداخته شده است.
No image

احکام محرم و نامحرم

No image

شيخ جعفر مجتهدي(ره)5

جناب آقای مصطفی حسنی نقل کردند:هنگامیکه آقای مجتهدی در منزل آقای حاج فتحعلی اقامت داشتند، جهت دیدار از ایشان با عده ای از دوستان به قزوین سفر کردیم و به عنوان هدیه قالیچه ای که بر روی آن نام مبارک «یا قائم آل محمد» نقش بسته بود را به همراه خود بردیم. هنگامی که خدمت آقا رسیده و قالیچه را تقدیم نمودیم ایشان با ادب و احترام خاصی قالیچه را بوسیده و حکایتی را در خصوص اسم اعظم پروردگار بیان فرمودند.
Powered by TayaCMS