دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

خدمت به بندگان خدا

کسی که حاجت بنده مؤمنی را برآورده کند، خداوند، حوائج و خواسته های زیادی را برای او برآورده می کند که کمترین آن بهشت است.
خدمت به بندگان خدا
خدمت به بندگان خدا

خدمت به بندگان خدا

قال رسولُ الله(ص): من قَضَی لِمُؤمِنٍ حاجَهً قَضَی اللهُ لَهُ حَوَائجَ کثِیرَهً أدناهُنَّ الجنهُ» (بحارالانوار، ج71، ص285، باب20)

خدمت و یاری رساندن به دیگران، یکی از مسائل مورد تأکید روایات است؛ به‌طوری‌که از مجموع روایات و تعالیم اولیاء الهی استفاده می‌شود، که پس از ادای فرائض، بالاترین وسیله برای نزدیکی و تقرّب به خدا، این خصلت نیکو است.[1] پیامبر اکرم (ص) می‌فرمایند:

«مَن قَضَی لأخِیهِ المُؤمِن حَاجَهً کانَ کَمَن عَبَدَاللهَ دَهرًا»[2]

کسی که حاجت برادرِ مؤمنِ خود را برآورده کند، مثل کسی است که همه روزگار را به عبادت خداوند مشغول بوده باشد.

خداوند کسی را که به مردم خدمت می‌کند و باعث شادی آنان می‌شود، دوست می‌دارد. در روایات وارد شده که کسی که گره‌ای از کار مردم باز می‌کند و به آنان نفعی می‌رساند، محبوبترین افراد در نزد خداوند است. پیامبر اکرم(ص) می‌فرمایند: همه خلایق و مردم، عیال و نانخور خداوندند؛ محبوبترین مردم به خداوند کسی است که بیشتر به آنان کمک و سود برساند و باعث خوشحالی خانواده‌ای بشود.[3]

بعضی از افراد فکر می‌کنند که با انجام واجبات و فرائض دینیِ خود، به وظیفه خود عمل کرده‌اند و نسبت به گرفتاری و مشکلات دیگران اصلا توجهی ندارند؛ این غفلتی است که شیطان، مقدمات آن‌را فراهم می‌کند و به ما القا می‌کند که تو در مقابل مشکلات دیگران کاری از دستت برنمی‌آید و یا اینکه ما را نسبت به نیازهای دیگران بی‌تفاوت می‌کند؛ یعنی حالتی در ما ایجاد می‌کند که با خود بگوییم به من ربطی ندارد که دیگران مشکلی دارند یا ندارند. اگر گسی به بنده‌ای از بندگان خدا بگوید: «این دیگر مشکل شماست!» باید بداند که گرفتار دام شیطان شده؛ اگرچه خود، غافل باشد.

در روایتی از امام صادق(ع) وارد شده که شیطان دارای دام‌های متعددی است؛ یکی از بزرگترین و مؤثرترین آنها این است که انسان را از خدمت به دیگران بازمی‌دارد. در مرتبه بعدی کاری می‌کند، تا انسان نمازهایش را به موقع نخواند.[4]

در این روایت، خدمت نکردن به بندگان خدا در کنار سهل‌انگاری در امر نماز قرار گرفته است.

    پی نوشت:
  • [1]. مهدوی کنی، محمدرضا؛ نقطه‌های آغاز در اخلاق عملی، تهران، دفتر نشر فرهنگ اسلامی، 1372، چاپ دوم، ص477.
  • [2]. مجلسی، علامه محمدتقی؛ بحار الانوار،  بیروت، موسسه الوفاء، 1404، ج71، ص302، باب20.
  • [3]. حر عاملی، محمدبن حسن؛ وسائل الشیعه، قم، موسسه آل‌البیت لاحیاء التراث، ج16، ص341.
  • [4]. مصباح یزدی، محمدتقی؛ پندهای امام صادق (ع) به ره‌جویان صادق، قم، موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی، 1381، ص117.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

موتور های جستجوگر

در این بخش انواع موتور های جستجوگر در موضوع روش تحقیق و منبع شناسی ارائه شده است.
No image

آشنایی بانرم افزارها و سایت های فرهنگی تبلیغی

امروزه در فعالیت های فرهنگی تبلیغی از نرم افزارهای بسیار زیادی می توان بهره گرفت از آن جایی که این نرم افزارها از نظر دسته بندی موضوعی و مخاطب متفاوت می باشند ، نرم افزارهای زیربه عنوان نمونه ای که می تواند پاسخگوی بسیاری از نیازهای طلاب ارجمند و مبلغان عزیز باشد معرفی می گردد.
No image

معرفی نرم افزارهای مورد استفاده در اینترنت

در این بخش به معرفی نرم افزارهای مورد استفاده در اینترنت در راستای بیان روش تحقیق و منبع شناسی پرداخته شده است.
No image

گوگل پک (Google Pack )

در این بخش به موضوع "گوگل پک (Google Pack )" در مبحث روش تحقیق و منبع شناسی پرداخته شده است.
No image

قابلیتهای فرد با سواد اطلاعاتی

در این بخش قابلیتهای فرد با سواد اطلاعاتی در موضوع روش تحقیق و منبع شناسی ارائه شده است.

پر بازدیدترین ها

No image

اهميت حق الناس

No image

احکام بلوغ دختران

No image

شيخ جعفر مجتهدي(ره)5

جناب آقای مصطفی حسنی نقل کردند:هنگامیکه آقای مجتهدی در منزل آقای حاج فتحعلی اقامت داشتند، جهت دیدار از ایشان با عده ای از دوستان به قزوین سفر کردیم و به عنوان هدیه قالیچه ای که بر روی آن نام مبارک «یا قائم آل محمد» نقش بسته بود را به همراه خود بردیم. هنگامی که خدمت آقا رسیده و قالیچه را تقدیم نمودیم ایشان با ادب و احترام خاصی قالیچه را بوسیده و حکایتی را در خصوص اسم اعظم پروردگار بیان فرمودند.
No image

احکام محرم و نامحرم

Powered by TayaCMS