دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

اتحادیۀ عرب ARAB LEAGUE

No image
اتحادیۀ عرب ARAB LEAGUE

اتحاديۀ عرب، مصر، عراق، عربستان سعودي،سوريه، اردن، يمن، فلسطين، دولت يهودي، مبارزه با اسرائيل

نویسنده : (تليخص)هیئت تحریریه سایت پژوه

اتحادیۀ عرب که اکنون بیست کشور عرب در آن عضویت دارند در سال 1944 با عضویت شش کشور مصر و عراق و عربستان سعودی و سوریه و اردن و یمن به وجود آمد. در نخستین کنفرانس شش کشور عربی که به دعوت دولت مصر در اسکندریه تشکیل شد نمایندگانی از اعراب فلسطین هم شرکت داشتند و هدف اتحادیه‌ نیز بیشتر مبارزه با فکر تشکیل یک دولت یهودی در فلسطین بود. پس از تشکیل دولت اسرائیل و جنگ‌های اعراب و اسرائیل نیز اتحادیۀ عرب با هدف مبارزه با اسرائیل و احقاق حقوق فلسطینی‌ها به فعالیت خود ادامه داد، ولی با بروز اختلاف بین خود کشورهای عربی جلسات این اتحادیه بیشتر به بحث و گفتگو دربارۀ مسائل مورد اختلاف خود اعراب اختصاص یافت.

در سال 1979 به دنبال امضای قرارداد جداگانۀ صلح بین مصر و اسرائیل، مصر که خود بنیان‌گذار اتحادیۀ عرب بود از این سازمان اخراج شد و مقر اتحادیه از قاهره به تونس انتقال یافت. در سال 1989 مصر مجدداً به عضویت اتحادیه پذیرفته شد و با توجه به این واقعیت که در سیاست مصر نسبت به اسرائیل تغییری حاصل نشده است، پذیرش مجدد مصر را به عضویت اتحادیۀ عرب می‌توان به عنوان تعدیل سیاست اتحادیۀ عرب در قبال اسرائیل تلقی نمود.

اتحادیۀ عرب در جریان جنگ اخیر خلیج فارس نیز با بحران شدیدی روبرو شد و اجلاس سران اتحادیه با محکوم ساختن عراق در این جنگ، برای نخستین بار تجاوز کشورهای خارجی را به خاک یک کشور عربی مورد تأیید قرار داد، هر چند که این تجاوز خود پاسخی به تجاوز عراق به خاک یک کشور دیگر عرب بود.

بیست کشور عضو اتحادیۀ عرب عبارتند از: اردن، الجزایر، امارات متحدۀ عربی، بحرین، تونس، جیبوتی، سودان، سوریه، سومالی ، عربستان سعودی، عمان، فلسطین (سازمان آزادی بخش فلسطین)، قطر، کویت، لبنان، لیبی، مراکش، مصر، موریتانی، یمن.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

Powered by TayaCMS