دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

انتشار دروس شرح منظومه اثری از آیت الله انصاری شیرازی

No image
انتشار دروس شرح منظومه اثری از آیت الله انصاری شیرازی
دروس شرح منظومه ملاهادی سبزواری، نوشته آیت الله انصاری شیرازی منتشر شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، شرح منظومه حکیم ملاهادی سبزواری از آثار برجسته در میراث فلسفه و حکمت اسلامی است که با چیره‌دستی کامل، مباحث فلسفی در آن تبیین شده است. از آغاز نگارش این کتاب تا کنون، شرح‌های فراوانی بر آن نوشته شده که هر یک ویژگی خاصی دارد.
اثر حاضر نیز شرحی است که آیت الله یحیی انصاری شیرازی به سبکی شیرین و دلنشین، پیچیدگی‌های آن را باز کرده و خواننده را با رمز و راز‌های آن آشنا کرده است.
شرح منظومه حکیم سبزواری دربردارنده دو بخش منطق و حکمت است که نویسنده در جلد نخست این مجموعه به شرح منطق و در سه جلد بعدی به شرح بخش حکمت آن پرداخته است.
جلد چهارم دروس شرح منظومه بخش چهارم تا ششم از فصل چهارم شرح منظومه با عناوین فلکیات، عنصریات و برخی احکام نفوس فلکیه و نیز فصل پنجم تا هفتم شرح منظومه را تبیین کرده است.
نبوت، معاد و علم اخلاق عناوین فصل‌های پنجم تا هفتم است که در آن موضوعاتی از جمله اصول معجزه‌ها و کرامات، علت صدور افعال عجیب از نفس، معاد روحانی، معاد جسمانی و پاسخ به شبهات معاد جسمانی مطرح شده است.
ایمان ، کفر، توبه، تقوی، صدق، محاسبه، مراقبه، اخلاص، توکل، رضا و تسلیم از عناوینی است که در بخش هفتم این کتاب با موضوع اخلاق به آن پرداخته شده است.
در بخشی از این فصل با نام توکل آمده است: «توکل این است که انسان کارهایش را به مقدرالامور واگذار کند. مرحوم شهید مطهری در کتاب انسان و سرنوشت فرموده استیکی از اشکال‌هایی که غربی‌ها به مسلمانان می گیرند این است که می‌گویند مسلمانان به قضا و قدر قائلند و چون به آن معتقدند، نه کسب می‌کنند و نه دنبال تحصیل علم می‌روند و می‌گویندحالا که کارها به قضا و قدر الهی است، فعالیت و کوشش ما چه فایده‌ای دارد، از این روست که ملتی عقب مانده‌اند.
اینها متوجه نیستند که قضا و قدر با کارها، فعالیت‌ها و جدیت، نه تنها منافاتی ندارد؛ بلکه اصلا موکد آنهاست.»
در پایان این کتاب بخش نمایه در بردارنده آیات، روایات، اعلام، اصطلاحات و موضوعات و اشعار گنجانده شده است.
جلد چهارم دروس شرح منظومه ملاهادی سبزواری، نوشته آیت الله یحیی انصاری شیرازی به کوشش سیدرسول جعفری با شمارگان هزار نسخه و در 850 صفحه از سوی موسسه بوستان کتاب برای نخستین بار در سال جاری منتشر شده است.
 
 
 
 

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رزق حلال

رزق حلال

امام صادق (ع) قرمودند: «ترک یک لقمه‌ حرام‌ نزد خدا، محبوب تر است از هزار رکعت نماز مستحبی.» (بحار الأنوار (ط ـ بیروت)، ج‌90، ص373)
نفاق

نفاق

امیرالمؤمنین علی (ع):«از نفاق دوری کن، به درستی که فرد دو رو نزد خداوند متعال دارای جایگاه و منزلت نیست.» (شرح آقا جمال خوانساری بر غررالحکم و دررالکلم، ج‌2، ص304)
عفت در کلام امیرالمومنین(ع)

عفت در کلام امیرالمومنین(ع)

حضرت علی(ع) فرمودند: «هرکس اعضا و جوارح خویش را از حرام بازدارد، اخلاقش نیکو می گردد.» (شرح آقا جمال خوانساری بر غررالحکم و دررالکلم، ج‌5، ص432).
دوری از موضع تهمت

دوری از موضع تهمت

امام صادق (ع) فرمودند: هرگاه مؤمن به برادر [دینی] خود تهمت بزند، ایمان در قلب او از میان می‌رود، هم چنان که نمک در آب، ذوب می‌شود. (مشکاةالأنوار فی غررالأخبار، طبرسی، علی بن حسن، ص319)
قناعت

قناعت

حضرت علی (ع) فرمودند: «به جستجوی بی‌نیازی برخاستم، آن را جز در قناعت نیافتم؛ همواره قناعت کنید، تا بی‌نیاز باشید.» (جامع الأخبار (للشعیری)، محمد بن محمد،ص123)

پر بازدیدترین ها

صله رحم در کلام پیامبر اکرم(ص)

صله رحم در کلام پیامبر اکرم(ص)

حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم) فرمودند: «ثواب صله رحم را از ثواب همه اطاعات زودتر میدهند» الکافی، ج 4 ص 68، ح 2(
«وَمِنَ النَّاسِ مَن یَشْرِی نَفْسَهُ ابْتِغَاء مَرْضَاتِ اللّهِ وَاللّهُ رَؤُوفٌ بِالْعِبَاد» (بقره/207)

«وَمِنَ النَّاسِ مَن یَشْرِی نَفْسَهُ ابْتِغَاء مَرْضَاتِ اللّهِ وَاللّهُ رَؤُوفٌ بِالْعِبَاد» (بقره/207)

«افرادی هستند (امیر مؤمنان علی (علیه‌السّلام)) که جان خویش را با خداوند معامله می‌کند به خاطر به دست آوردن رضایت او، و خداست که نسبت به بندگانش مهربان است».
قال علیٌ (علیه‌السّلام): «الفُرصَه تمُّر مرِّ السَحاب فانتَهِزوا فُرَصَ الخَیّر» (نهج‌البلاغه فیض، ص 1086)

قال علیٌ (علیه‌السّلام): «الفُرصَه تمُّر مرِّ السَحاب فانتَهِزوا فُرَصَ الخَیّر» (نهج‌البلاغه فیض، ص 1086)

امام علی (علیه‌السلام) فرمود: «فرصت مانند ابر از افق زندگی می‌گذرد، مواقعی که فرصت‌های خیری پیش می‌آید غنیمت بشمارید و از آن‌ها استفاده کنید»
No image

امام حسین (ع): «الناسُ عبیدُ الدنیا و الدین لعق علی السنتهم یحوطونه مادرَّت معایشُهم فاذا مُحَّصوا بالبلاء قَلَّ الدَیّانون»

«مردم بندۀ دنیایند و دین بر زبانشان می‌چرخد و تا وقتی زندگی‌هاشان بر محور دین بگردد، در پی آنند، امّا وقتی به وسیلۀ «بلا» آزموده شوند، دینداران اندک می‌شوند.»
قال الباقر(علیه السلام): «لِکُلِّ شَیْ‌ءٍ رَبِیعٌ وَ رَبِیعُ الْقُرْآنِ شَهْرُ رَمَضَان»‌

قال الباقر(علیه السلام): «لِکُلِّ شَیْ‌ءٍ رَبِیعٌ وَ رَبِیعُ الْقُرْآنِ شَهْرُ رَمَضَان»‌

امام باقر (علیه السلام) فرمود: «برای هر چیزی بهاری است و بهار قرآن، ماه رمضان است» (الکافی، ج 2، ص 630)
Powered by TayaCMS